Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη Λουντογκόρετς (pics, vids)

Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη Λουντογκόρετς (pics, vids)

Η Λουντογκόρετς θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και to10.gr παρουσιάζει πέντε στοιχεία τα οποία πρέπει να ξέρεις για τους Βούλγαρους που τα τελευταία χρόνια έχουν μάθει να παίζουν στην Ευρώπη.

Αφού πρώτα κατάφερε να πάρει ο ίδιος το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο, ο Ολυμπιακός έμαθε λίγη ώρα αργότερα και τον επόμενο του αντίπαλο.

Η Λουντογκόρετς κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της Μούρα, κλειδώνοντας έτσι το ζευγάρι με τους «ερυθρόλευκους» για την επόμενη προκριματική φάση του Champions League. Μία ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια δίνει συνεχώς το «παρών» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ένας σύλλογος που έχει μάθει να παίρνει προκρίσεις στους ευρωπαϊκούς ομίλους τις τελευταίες χρονιές, έχοντας κάνει και μία πολύ σημαντική πορεία στου Europa League. «Αιώνια» πρωταθλήτρια, υπολογίσημη και… Πιέρος Σωτηρίου. To10.gr συγκέντρωσε πέντε πράγματα τα οποία πρέπει να ξέρεις για την ομάδα από τη Βουλγαρία και στα δίνει στο… πιάτο.

«Αιώνια» πρωταθλήτρια

Δέκα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η Λουντογκόρετς κάνει πλάκα εντός συνόρων, καθώς έχει καταφέρει να κατακτήσει και τα τελευταία δέκα πρωταθλήματα της χώρας, μην αφήνοντας περιθώρια στις υπόλοιπες ομάδες της λίγκας.

Μάλιστα, το πρωτάθλημα της σεζόν 2011/12 ήταν και το πρώτο της γενικότερης ιστορίας της. Και παράλληλα το πρώτο από αυτά τα δέκα συνεχόμενα!

Η… παρθενική παρουσία σε ομίλους και η εκπληκτική πορεία μέχρι τους «16»

Δεν είναι άπειρη από Ευρώπη. Αντιθέτως μάλιστα, καθώς τα τελευταία χρόνια δίνει συνεχώς το «παρών» στους ομίλους των διοργανώσεων της UEFA,. Πρώτη παρουσία της σε ομίλους, ήταν τη σεζόν 2013/14, όταν κατάφερε να προκριθεί στο Europa League.

Μία σεζόν που παραμένει μέχρι και σήμερα ιστορική για τον σύλλογο από τη Βουλγαρία, καθώς τότε έκανε και την καλύτερη πορεία εκτός συνόρων. Στο ντεμπούτο της στην Ευρώπη, η Λουντογκόρετς κατάφερε να πάρει και την πρώτη της νίκη, επικρατώντας με 2-0 της PSV, ενώ το ίδιο έκανε και στα επόμενα δύο παιχνίδια, γράφοντας παράλληλα ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη βουλγάρικη ομάδα που ξεκινάει σε ευρωπαϊκούς ομίλους με 3×3!

Οι Βούλγαροι ολοκλήρωσαν με το ιστορικό 6×6 και έγιναν εν τέλει η πρώτη ομάδα της χώρας που περνάει στα νοκ άουτ μόνο με νίκες! Μοναδικό ρεκόρ!

Στους «32» βρήκαν τη Λάτσιο που ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Κι όμως, η ομάδα από τη Βουλγαρία κατάφερε να προκριθεί στους «16», γράφοντας ακόμη μία μεγάλη στιγμή στην ιστορία της! Το όνειρο ωστόσο σταμάτησε στους «16», όταν η Βαλένθια έβαλε… φρένο στην πορεία της, η οποία ωστόσο παραμένει μέχρι και σήμερα ως η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.

Η απίστευτη ιστορία με τον στόπερ… τερματοφύλακα 

Γίνεται σε αγώνα play off για το Champions League να σε στείλει στους ομίλους ένας κεντρικός αμυντικός; Προφανώς και γίνεται; Γίνεται ωστόσο να το κάνει από τη θέση του… τερματοφύλακα; Η λογική απάντηση θα ήταν «όχι», ωστόσο η Λουντογκόρετς έχει καταφέρει να προκριθεί έτσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης!

Η Λουντογκόρετς είχε να αντιμετωπίσει τη Στεάουα για ένα εισιτήριο για το Champions League στα play off της διοργάνωσης. Το παιχνίδι ήταν στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και όλα έδειχναν μία… νορμάλ «ρώσικη ρουλέτα». Όλα ωστόσο άλλαξαν στο τέλος, όταν ο τερματοφύλακας των Βούλγαρων, Στογιάνοφ, αποβλήθηκε και έστειλε την ομάδα του στη διαδικασία των πέναλτι με τερματοφύλακα έναν κεντρικό αμυντικό!

Ο Κόσμιν Μότι ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε το δύσκολο έργο. Κανείς δεν περίμενε πολλά από τον Ρουμάνο στόπερ, ωστόσο εκείνος κατάφερε κάτι το μοναδικό και έγραψε ιστορία, στέλνοτας τη Λουντογκόρετς στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, πραγματοποιώντας δύο αποκρούσεις!

Η πρώτη σεζόν στο Champions League

Αφού είχε προηγηθεί η μυθική παράσταστη του Μότι, η Λουντογκόρετς κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Και μάλιστα, το «παραμύθι» παραλίγο να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με μία ιστορική ισοπαλία απέναντι στη Λίβερπουλ, ωστόσο ο Τζέραρντ σκόραρε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και έδωσε τη νίκη στους reds.

Φυσικά, το έργο των Βούλγαρων ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην αμέσως επόμενη αγωνιστική είχε να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη Βασίλισσα να επικρατεί εν τέλει με 2-1. Η πρώτη νίκη της «Λούντο» στο Champions League ήρθε κόντρα στη Βασιλία, όταν ο Μίνεφ έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα από τη Βουλγαρία με… buzzer beater.

Η Λουντογκόρετς κατάφερε να πάρει ακόμη ένα μεγάλο αποτέλεσμα φεύγοντας όταν έμεινε στο 2-2 με τη Λίβερπουλ. Οι Βούλγαροι τερμάτισαν στην 4η θέση, ωστόσο η πρώτη τους απόπειρα ήταν άκρως επιτυχημένη.

Ξεχωρίζει από το ρόστερ ο Πιέρος Σωτηρίου

Pieros Sotiriou: I am happy to join such a well-organized club | PFC Ludogorets

Ο Πιέρος Σωτηρίου θεωρείται ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της Λουντογκόρετς. Ο Κύπριος επιθετικός αποκτήθηκε από τη «Λούντο» τον περασμένο Φλεβάρη και από τότε έχει καταφέρει να σκοράρει 4 φορές σε 19 συμμετοχές.

Μάλιστα, το ένα του γκολ ήταν απέναντι στη Μούρα, με το οποίο η Λουντογκόρετς άνοιξε το σκορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ