Ανάλυση – Αυτό είναι το παιχνίδι της Λουντογκόρετς

Ανάλυση – Αυτό είναι το παιχνίδι της Λουντογκόρετς

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League – Ο απολογισμός των Βούλγαρων, οι παίκτες που ξεχωρίζουν και ο τρόπος που θα προσεγγίσει ο προπονητής της στα ματς με τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση επί της Νέφτσι Μπακού κοντράρεται την Τρίτη (3/8, 22:00) με τη Λουντογκόρετς, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στη χώρα της, ενώ έχει συχνή παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι Βούλγαροι έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με 7-0 γκολ, ενώ είναι αήττητοι στα προκριματικά του Champions League.

Στα τέσσερα ματς που έδωσαν με Σολιγκορσκ και Μούρα, για τον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα, είχαν τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Επικράτησαν δύο φορές της Σολιγκορσκ με 1-0, ενώ ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στην Σλοβενία με την Μούρα και νίκησαν στον επαναληπτικό με 3-1.

Το τελευταίο τεστ και το ροτέισον

Πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα για να «κονταροχτυπηθεί» με τον Ολυμπιακό για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, η Λουντογκόρετς επικράτησε άνετα εντός έδρας της ΤΣΣΚΑ 1948 με 3-0, κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλο βάρος δίνουν οι Βούλγαροι στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός της Λουντογκόρετς, Βάλντας Νταμπράουσκας, στην πρόσφατη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ 1948 (3-0) έκανε εκτεταμένο ροτέισον, προχωρώντας σε 10 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Μούρα. Μεταξύ άλλων, εκτός αποστολής έμεινε και ο Πιέρος Σωτηρίου.

Η ενδεκάδα της Λουντογκόρετς (4-1-4-1) με την ΤΣΣΚΑ: Παντ – Σισίνιο, Τερζίεφ, Σα, Πίνας – Μπάντζι (63’ Γκονσάλβες) – Γιάνκοφ, Τεκπετέι (62’ Ροτάριου), Τσιμπότα (74’ Ντεσπόντοφ), Βάντερσον (63’ Κόουλι) – Μανού.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους περισσότερους από τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο πρόσφατο ματς με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Βουλγαρία, ο τεχνικός της Λουντογκόρετς πιθανότατα θα παρατάξει την ομάδα του στο Καραϊσκάκη με την εξής 11άδα: Κάλινα, Ικοκό, Πλαστούν, Βερδόν, Νεντιάλκοφ, Κάουλι, Γκονσάλβες, Σαντάνα, Ντεσπόντοφ, Τέκπετι, Σωτηρίου.

Ο τρόπος παιχνιδιού

Η Λουντογκόρετς είναι μια ομάδα τελείως διαφορετική από τη Νέφτσι που απέκλεισε ο Ολυμπιακός.

Οι Βούλγαροι έχουν καλύτερους ποδοσφαιριστές από τους Αζέρους, πιο έμπειρους και πιο ποιοτικούς. Είναι καλύτερο σύνολο από την Νέφτσι και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο μεγάλο λιμάνι.

Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ο Βάλντας Νταμπράουσκας θα δώσει την κατοχή της μπάλας στους Ερυθρόλευκους και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα, με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει η ομάδα του. Γνωρίζει ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί του ζευγαριού, αφού είναι μια καλοκουρδισμένη ομάδα, που διαθέτει καλύτερους ποδοσφαιριστές και πιο έμπειρους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν από την Λουντογκόρετς είναι οι Νεντιάλκοφ (σ.σ αρχηγός), Ντεσπότοφ, Σαντάνα, Σωτηρίου και Κάουλι. Οσον αφορά στον Κύπριο επιθετικό, φέτος έχει παίξει σε 6 παιχνίδια και έχει 2 γκολ και 1 ασίστ σε 352 λεπτά συμμετοχής.

Το αήττητο και το 15-2 παθητικό

Η Λουντογκόρετς έρχεται στην Ελλάδα με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί από τους Ερυθρόλευκους.

Γνωρίζουν άπαντες στην βουλγάρικη ομάδα ότι είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι, αφού θα έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους. Εαν καταφέρουν να μην ηττηθούν στο Καραϊσκάκη, θα έχουν πολλές ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλγαρία (10/8).

Οι παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας έρχονται με ανεβασμένη την ψυχολογία, αλλά και με ρυθμό στα πόδια τους, αφού έχουν δώσει ήδη 7 παιχνίδια σε Βουλγαρία και Ευρώπη. Σε αυτά έχουν πετύχει 6 νίκες και έχουν μία ισοπαλία, με συνολικά τέρματα 15-2.

Μπορεί η Λουντογκόρετς στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια να ήταν το φαβορί για τη νίκη, αλλά το γεγονός ότι παραμένει αήττητη αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα.

Στο Καραϊσκάκη, πάντως, το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει πολύ για τους Βούλγαρους, που θα δώσουν χώρο στους Ερυθρόλευκους και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ