Ολυμπιακός – Η μεγάλη διαφορά στο πλάνο του Μαρτίνς

Ολυμπιακός – Η μεγάλη διαφορά στο πλάνο του Μαρτίνς

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει για την εντεκάδα κι ένα στοιχείο που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του πλάνου του Πορτογάλου προπονητή, είναι η επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Λουντογκόρετς στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας θα βρεθεί μια δυνατή ομάδα, μια ομάδα που έχει εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λουντογκόρετς έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και δεν χωρά αμφιβολία πως είναι μια ομάδα με μεγαλύτερες δυνατότητες από τη Νέφτσι.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός απέναντι στους Βούλγαρους, για να πετύχει τον στόχο του, την πρόκριση στα πλέι οφ.

Ο τεχνικός των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του κι ένα στοιχείο που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του πλάνου του Πορτογάλου προπονητή, είναι η επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο διεθνής σέντερ φορ είχε απουσιάσει από το πρώτο ματς κόντρα στη Νέφτσι ενώ είχε παίξει λίγο (σαν αλλαγή) στην ρεβάνς στο Μπακού.

Τώρα όμως είναι πανέτοιμος για ν’ αγωνιστεί βασικός κι αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση για τον Μαρτίνς.

Η παρουσία του Ελ Αραμπί στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας προσδίδει πολλά στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Ο Μαροκινός στράικερ είναι «συνδεδεμένος» με τα δίχτυα, αλλά βοηθά πολύ και στην δημιουργία όταν βγαίνει αρκετά μέτρα εκτός περιοχής για να δώσει στήριγμα στους μέσους.

Κι αυτό είναι στοιχείο που δεν το έχουν πολλοί σέντερ φορ και καθιστά υπερπολύτιμο τον διεθνή άσο.

Η παρουσία του Ελ Αραμπί αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο «σκηνικό» στο πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος προπονητής των πειραιωτών.

Ο Χασάν, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός στα δύο ματς με τη Νέφτσι, είναι επίσης ένας πολύ καλός σκόρερ, αλλά είναι στράικερ περιοχής.

Ο παίκτης δηλαδή που προτιμά να κινηθεί στην μεγάλη περιοχή για να εκτελέσει με την μία. Αυτός είναι ο ρόλος του Αιγύπτιου και γι’ αυτό άλλωστε ταιριάζει καλά με τον Ελ Αραμπί όταν ο Μαρτίνς πάει σε διάταξη 4-4-2.

Ο Χασάν έχει πετύχει καθοριστικά γκολ για την ομάδα του λιμανιού κι έχει βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ελ Αραμπί έχει την ευχέρεια να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, παίζοντας και μακριά από το «κουτί».

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον Ελ Αραμπί να ανεβάζει ρυθμούς στο Ρέντη και ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού ποντάρει πολλά στον Μαροκινό επιθετικό.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτόν έχει δοκιμάσει στις τελευταίες προπονήσεις των πειραιωτών κι αυτό φανερώνει πολλά για τις προθέσεις του έμπειρου τεχνικού.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον τεχνικό του Ολυμπιακού ο καλός βαθμός ετοιμότητας του έμπειρου στράικερ και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο Ελ Αραμπί έχει μιλήσει με τον προπονητή του, λέγοντας πως είναι πανέτοιμος να παίξει.

Κι όσο για τα γκολπόστ της ομάδας του λιμανιού; Και για την θέση του γκολκίπερ στο αυριανό παιχνίδι έχει αποφασίσει ο προπονητής των ερυθρόλευκων. Με Τζολάκη λοιπόν βασικό ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ