Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς 1-1 – Σκωτσέζικο ντους… Διορθώνεται

Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς 1-1 – Σκωτσέζικο ντους… Διορθώνεται

Ο Ολυμπιακός συνάντησε εχθρική διαιτησία απέναντι στη Λουντογκόρετς, η οποία προηγήθηκε με 1-0 στο Φάληρο, αλλά το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 87' διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλγαρία.

Δεν… λύγισε και όλα θα κριθούν στην Βουλγαρία. Ο Ολυμπιακός μπορεί να συνάντησε εχθρική διαιτησία στο παιχνίδι με την Λουντογκόρετς και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 50’, αλλά στο 87’ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Αγκιμπού Καμαρά και η πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League θα κριθεί την ερχόμενη Τρίτη (10/8) στη Βουλγαρία.

Το αποψινό παιχνίδι σημαδεύτηκε από την εχθρική διαιτησία του Μπόμπι Μάντεν, με τον Σκωτσέζο να αφήνει το σκληρό παιχνίδι των Βούλγαρων και να προκαλεί με τις αποφάσεις του. Στο 76’ και με το σκορ στο 0-1, δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών σε αγκωνιά που δέχθηκε ο Αχμέντ Χασάν στο πρόσωπο. Στο 65’ ο Σκωτσέζος επίσης έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που έβγαινε τετ α τετ. Μια φάση που ήταν σίγουρα για κίτρινη και ελέγχεται για κόκκινη.

Παρόλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι δεν… λύγισαν. Πάλεψαν και τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ένα γκολ που έφερε στα ίσια το ματς και όλα πλέον θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα, στη ρεβάνς που θα γίνει στο Ράζγκραντ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-5-2, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Μπα, Σεμέδο και Σισέ στην άμυνα. Οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι δύο φουλ μπακ, με τους Κούντε και Καμαρά στα χαφ και τον Βαλμπουενά λίγο πιο μπροστά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Χασάν, με τον Μασούρα πίσω από τον Αιγύπτιο.

Από την άλλη, ο προπονητής της Λουντογκόρετς, Βάλντας Νταμπράουσκας, παρέταξε την ομάδα του με 4-4-3, έχοντας στην 11άδα τους: Κάλινα, Ικοκό, Πλαστούν, Βερδόν, Νεντιάλκοφ, Κάουλι, Γκονσάλβες, Μπάντζι, Ντεσπόντοφ, Τέκπετεϊ και Σωτηρίου.

Απείλησε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 3ο λεπτό έχασε δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μία με τον Μασούρα και μία με τον Χασάν.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Λαλά έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Μασούρας ήταν ένα… τσακ πίσω και δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε… τρυπώσει στην μικρή περιοχή της βουλγάρικης ομάδας, αλλά ήταν ένα βήμα πίσω.

Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε ξανά στον Λαλά. Ο Γάλλος έκανε τη σέντρα, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακα της Λουντογκόρετς μπλόκαρε.

Στο 16’ οι Καμαρά και Χασάν συνδυάστηκαν ωραία, ο Αιγύπτιος επιθετικός ελίχθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή της βουλγάρικης ομάδας, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένες φάσεις, αλλά οι παίκτες της Λουντογκόρετς είχαν τις απαντήσεις στα… ερωτήματα που τους έβαζε ο Βαλμπουενά. Οι Βούλγαροι είχαν σωστές τοποθετήσεις και απομάκρυναν τις εκτελέσεις του Γάλλου.

Στο 33’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Σωτηρίου. Ο Κύπριος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκλεισε ωραία με το σώμα του το οπτικό πεδίο του αντιπάλου και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0.

Αλλαγή από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στον αγώνα, με τον Εμβιλά να παίρνει τη θέση του Κούντε. Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν άρδην, καθώς η Λουντογκόρετς έκανε το 1-0.

Ο Ντεσπότοφ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι έξω από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Τζολάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, με τους Βούλγαρους να ανοίγουν το σκορ από στημένη φάση.

Τρία λεπτά μετά το γκολ της Λουντογκόρετς, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει στο ματς τον Ελ Αραμπί αντί του Σισέ και να γυρίζει το σύστημα του Ολυμπιακού σε 4-4-2.

Χαμένες ευκαιρίες – Δεν δόθηκε πέναλτι

Στο 58’ οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 1-1. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Λουντογκόρετς απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το μηδέν. Στο 61’ ο Μαρτίνς έκανε και τρίτη αλλαγή, με Ανδρούτσο να παίρνει τη θέση του Λαλά.

Οι Ερυθρόλευκοι με φάουλ έξω από την περιοχή και συνεχόμενα κόρνερ έφερναν συνεχώς την μπάλα στην περιοχή της βουλγάρικης ομάδας και πίεζαν για την ισοφάριση. Στο 65’ οι Πειραιώτες είδαν τον διαιτητή να κλείνει τα πάντα σε πεντακάθαρη ανατροπή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός έβγαινε στην κόντρα, ανετράπη από τον αντίπαλό του, αλλά ο Σκωτσέζος διαιτητής έκλεισε τα μάτια και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μια φάση που ήταν σίγουρα κίτρινη και ελέγχεται για κόκκινη. Στο 66’ ο Μασούρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Λουντογκόρετς, κατέβασε ωραία, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και βγήκε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί απείλησε με κεφαλιά, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 76’ ο Σκωτσέζος διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι, όταν ο Αχμέντ Χασάν δέχθηκε αγκωνιά μέσα μεγάλη περιοχή της Λουντογκόρετς. Ο Αιγύπτιος επιθετικός μάτωσε, αλλά για τον ρέφερι της αναμέτρησης δεν… συνέβη τίποτα. Ένα ακόμα διαιτητικό λάθος.

Ισοφάρισε ο Αγκιμπού Καμαρά

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 87’ ισοφάρισε με τον Αγκιμπού Καμάρα. Ο Μαντί Καμαρά σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, στρώθηκε στον Αγκιμπού και αυτός με ένα… ξερό σουτ νίκησε τον Κάλινα για το 1-1.

Στο 90’ ο Τζολάκης βγήκε εκτός περιοχής για να προλάβει τον Ντεσπότοφ, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον επιθετικό της Λουντογκόρετς. Αυτός σούταρε, αλλά αστόχησε. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Ελ Αραμπί έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1.

Το δεκάρι: Ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός άσος ήταν σωστή θέση, την κατάλληλη στιγμή. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η μπάλα μετά το σουτ του Μαντί Καμαρά σταμάτησε στα σώματα και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Το κλειδί: Το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά. Μετά το γκολ της Λουντογκόρετς, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πίεσαν και έκαναν αρκετές ευκαιρίες, αλλά μέχρι το γκολ του Αγκιμπού δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν. Ο νεαρός λύτρωσε την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς το έψαξε πολύ. Μετά το γκολ έκανε αλλαγές, γύρισε το σύστημα, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική διαιτησία του Σκωτσέζου ρέφερι.

Στον πάγκο: Ο διαιτητής. Μια εχθρική διαιτησία από τον Σκωτσέζο, ο οποίος έκλεισε τα μάτια στην ανατροπή του Ελ Αραμπί στο 65’, αλλά και στην αγκωνιά στον Χασάν στο 76’. Μια φάση στην οποία έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Λαλά (62’ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Σισέ (53΄ Ελ Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (46΄ Εμβιλά), Μασούρας Βαλμπουενά (72΄ Α. Καμαρά), Χασάν

Λουντογκόρετς: Κάλινα, Ικόκο, Πλάστουμ, Βέρντον, Νεντιάλκοφ, Μπάτζι, Γκονσάλβες, Σόουζα (73΄ Σαντάνα, Τεκπέτεϊ (81΄ Σισίνιο), Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου (88΄ Βάντερσον)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ