Τι δεν παίρνει μαζί του στη Βουλγαρία ο Μαρτίνς

Τι δεν παίρνει μαζί του στη Βουλγαρία ο Μαρτίνς

Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Την ερχόμενη Τρίτη έρχεται το δεύτερο. Με τον Ολυμπιακό να παίζει τα… ρέστα του στο Ράζγκραντ.

Ήταν από εκείνες τις βραδιές που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς εύκολα. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του είχαν μπόλικη δουλειά. Ανάλυση και «διάβασμα». Θα συνεχίσουν να έχουν όλες τις επόμενες μέρες. Έως το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και το δεύτερο και καθοριστικό ραντεβού με τη Λουντογκόρετς στο Ράζγκραντ της Βουλγαρίας. Εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν τα… ρέστα τους, έπειτα από το 1-1 του Φαλήρου.

Δεν θα είναι ίδιος ο Ολυμπιακός εκείνη τη νύχτα. Με πρώτη αλλαγή; Στον σχηματισμό του. Και ως εκ τούτου αυτή η αλλαγή θα φέρει και τις υπόλοιπες. Στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα.

Δεν αποκλείεται αυτές οι αλλαγές, μάλιστα, να ξεκινήσουν από το «1». Το ματς είναι… τελικός. Μια κι έξω. Το 1-1 του πρώτου αγώνα ξεκινά με το δεδομένο πως η «λευκή» ισοπαλία δεν δίνει την πρόκριση στην Λουντογκόρετς και πως οποιαδήποτε ισοπαλία με περισσότερα των δύο γκολ συνολικά δεν δίνει την πρόκριση στον Ολυμπιακό, λόγω της αλλαγής του κανονισμού που «διαγράφει» το εκτός έδρας γκολ. Κι ένας τελικός; Μπορεί να έχει παράταση και πέναλτι.

Ο Βατσλίκ έχει παίξει πολλούς τέτοιους στην καριέρα του. Έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις, την προσωπικότητα για τέτοιου είδους σπουδαία παιχνίδια. Άρα και πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει για πρώτη φορά στα γκολπόστ.

Η αλλαγή σχηματισμού και το 4-3-3 στο οποίο αναμένεται να επανέλθει ο Μαρτίνς φέρνει και την τριάδα… προκρίσεων στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Με Μπουχαλάκη – Εμβιλά – Καμαρά ο Ολυμπιακός έκανε ορισμένες σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές την περσινή σεζόν. Ετούτη η τριάδα είναι το πιθανότερο πως θα ανταμώσει ξανά στο Ράζγκραντ. Μια τριάδα που θα μπορέσει να ασκήσει περισσότερη πίεση στο build up της Λουντογκόρετς και να μην της επιτρέψει να βρει όλους εκείνους τους χώρους που βρήκε στο Καραϊσκάκη.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μαροκινός φορ έχει σημειώσει σπουδαία και σημαντικά γκολ σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές για τον Ολυμπιακό και είναι αλήθεια πως τέτοια παιχνίδια του ταιριάζουν απόλυτα.

Όσο για την άμυνα; Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί θα γίνουν δύο και δεν αποκλείεται ο ένας απ’ αυτούς να είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Θα φανούν περισσότερα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και των προπονήσεων. Εκεί που θα φανεί και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Χένρι Ονιεκούρου, που προορίζεται σίγουρα για την αποστολή. Και δεν αποκλείεται να δούμε και εκείνου το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ