Πόσο έτοιμος είναι ο Ονιεκούρου για τη Λουντογκόρετς…

Πόσο έτοιμος είναι ο Ονιεκούρου για τη Λουντογκόρετς…

Ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει τον Χένρι Ονιεκούρου για τον επαναληπτικό με τη Λουντογκόρετς, αλλά για πόση ώρα μπορεί να τον έχει στο γήπεδο...

Είναι η μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ενας παίκτης που έκανε τους Ερυθρόλευκους να προσπαθούν δύο χρόνια να τον αποκτήσουν. Και τελικά ο Χένρι Ονιεκούρου, περί ου ο λόγος, «ανάγκασε» τους πρωταθλητές Ελλάδος να πληρώσουν σχεδόν 5.000.000 ευρώ στη Μονακό, για να καταφέρουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που υπήρχε στις θέσεις των εξτρέμ.

Ο Ονιεκούρου ήρθε στην Ελλάδα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε, ανακοινώθηκε, μπήκε στη λίστα με τη Λουντογκόρετς, έχει κάνει συνολικά πέντε προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες και η εύλογη απορία είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται. Εάν, δηλαδή,  είναι σε θέση όντως να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό του Ράζγκραντ. Κι αν ναι, για πόση ώρα μπορεί να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Κατ’ αρχάς έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ονιεκούρου ολοκλήρωσε τον 6μηνο δανεισμό του στη Γαλατασαράι στις 16 Μαΐου, όταν και ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις της τουρκικής ομάδας. Μετά από ένα διάστημα διακοπών περίπου 45 ημερών, στις αρχές Ιουλίου βρέθηκε στη Γαλλία και ξεκίνησε προπονήσεις με τη Β ομάδα της Μονακό και τους «κομμένους» του Νίκο Κόβατς. Εκανε προπονήσεις επί περίπου 20 ημέρες υπό τις οδηγίες των Στεφάν Ναντό και Σεμπαστιέν Σκιλατσί.

Η πρόταση του Ολυμπιακού άλλαξε τα δεδομένα. Όπως και το ταξίδι του στη Νιγηρία, για την πνευματική κηδεία της μητέρας του. Από την Κυριακή, που έφτασε στην Ελλάδα, έως και σήμερα, λοιπόν, έχει κάνει συνολικά πέντε προπονήσεις. Είτε με τους συμπαίκτες του, είτε ατομικά. Με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για την αναμέτρηση της Βουλγαρίας. Καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει αυτό το απρόβλεπτο που θα προκαλέσει προβλήματα στους Βούλγαρους, εάν παραστεί ανάγκη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θέλει να τον έχει διαθέσιμο για την δεύτερη αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς. Και σε αυτή την κατεύθυνση έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια των γυμναστών και προπονητών στο Ρέντη. Με τον Ονιεκούρου να περνάει μια σειρά από τεστ και ασκήσεις, ώστε να δείξει την ετοιμότητά του. Και με τις πληροφορίες από το Ρέντη να αναφέρουν ότι ο Μαρτίνς γνωρίζει πόσο χρόνο μπορεί να τον χρησιμοποιήσει.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο Ονιεκούρου μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό για μάξιμουμ 45 λεπτά. Με το ρεαλιστικό σενάριο να αναφέρει ότι θα είναι πιο ασφαλές να αγωνιστεί για ένα διάστημα από 20 έως 30-35 λεπτά, ώστε να μην πιεστεί και να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος. Αρα, είναι πιθανό, εάν χρειαστεί, να τον δούμε να μπαίνει στο παιχνίδι από το 60ό λεπτό και μετά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ