Κι όμως, θα μπορούσε να έχει προκριθεί… (vids)

Κι όμως, θα μπορούσε να έχει προκριθεί… (vids)

Εκτός από την ατυχία του κόντρα στη Λουντογκόρετς ο Ολυμπιακός έπεσε θύμα και της αλλαγής του κανονισμού με την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ. Καρμπόν αποκλεισμός με αυτόν της ΑΕΚ από τη Βελέζ.

Μετά από πέντε χρόνια και δέκα σερί προκρίσεις σε προκριματικά καλοκαιριού ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Λουντογκόρετς και θα συνεχίσει τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία στα πλέι οφ του Europa League με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση που τόσο ήθελε στη Βουλγαρία αφού δεν είχε την τύχη με το μέρος της ενώ έπεσε θύμα και της αλλαγής του κανονισμού από την UEFA, με την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ.

Μέχρι πριν λίγους μήνες, με 1-1 εντός έδρας και 2-2 στη ρεβάνς, ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτός που θα είχε προκριθεί χάρη στα περισσότερα εκτός έδρας γκολ ωστόσο με τα νέα δεδομένα οι Πειραιώτες έμειναν εκτός συνέχειας από το Champions League.

Ο νέος κανονισμός φαίνεται πως δεν πάει και πολύ τις ελληνικές ομάδες αφού μέσα σε λίγες εβδομάδες κόστισε δύο προκρίσεις και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη που… ήπιε το πικρό ποτήρι αφού μετά την ήττα της με 2-1 από τη Βελέζ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, επικράτησε με 1-0 στην κανονική διάρκεια της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Ένα σκορ που με την προηγούμενη κατάσταση θα έδινε στους «κιτρινόμαυρους» την πρόκριση και το ματς δεν θα πήγαινε ούτε στην παράταση. Τελικά έφτασε μέχρι τα πέναλτι, με την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να μένει εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο.

Βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί η δυναμικότητα των Λουντογκόρετς και Βελέζ αλλά είναι αναπόφευκτη η σύνδεση των δύο περιπτώσεων που είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Τον αποκλεισμό των δύο ελληνικών ομάδων, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ