Η… ελληνική Σερίφ «τρελαίνει» κόσμο και κουνάει σεντόνι (vids)

Η… ελληνική Σερίφ «τρελαίνει» κόσμο και κουνάει σεντόνι (vids)

Ξεκίνησε από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ένα ταξίδι που έμοιαζε με Οδύσσεια και πλέον απέχει 90 λεπτά από την πρώτη της συμμετοχή σε ομίλους Champions League. H Σερίφ Τιρασπόλ των Αθανασιάδη και Κολοβού, δεν αστειεύεται.

Ποιος να το έλεγε στις αρχές Ιουλίου! Τότε που η Σερίφ Τιρασπόλ ξεκινούσε την προσπάθειά της στα προκριματικά του Champions League και είχε μπροστά της ένα… βουνό με τέσσερις αντιπάλους προκειμένου να πετύχει το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Τρίτης στη Μολδαβία, η ομάδα του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού βρίσκεται με το… 1,5 πόδι στα «αστέρια». Και μάλιστα με πορεία που θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς μέχρι και αψεγάδιαστη. Επτά παιχνίδια, έξι νίκες και μία ισοπαλία με τα πέντε ματς να έχουν μηδέν παθητικό για τη Σερίφ.

Η πορεία για τα «αστέρια»

Όλα ξεκίνησαν την 7η Ιουλίου από την Αλβανία και το παιχνίδι με τη Τιούτα. Η Σέριφ πέρασε σαν σίφουνας αφού σκόρπισε την αντίπαλό της με 4-0 και η ρεβάνς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Όχι όμως ότι χαρίστηκε και εκεί. Χάρη σε ένα γκολ του Τραορέ από νωρίς, η Σερίφ επικράτησε με 1-0 και με δύο νίκες πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Εκεί την περίμενε η Αλασκέρτ από την Αρμενία. Ξανά εκτός έδρας το πρώτο ματς, με τους Μολδαβούς να παίρνουν τη νίκη με 1-0 και να αποκτούν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Τα πράγματα στη ρεβάνς δεν ξεκίνησαν καλά, αφού οι Αρμένιοι προηγήθηκαν νωρίς αλλά μέχρι το ημίχρονο είχε ήδη γίνει η ανατροπή. Το τελικό 3-1 έδωσε ακόμη μία πρόκριση με δύο νίκες στη Σερίφ.

Επόμενο και ίσως το δυνατότερο εμπόδιο από όλα, ήταν ο Ερυθρός Αστέρας. Οι Σέρβοι που είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις ήταν και το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού. Στα χαρτιά, γιατί στο γήπεδο δεν επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό τους. Στη Σερβία το παιχνίδι τελείωσε 1-1 και όλα ήταν ανοιχτά ενόψει ρεβάνς. Ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό για να δώσει στους Μολδαβούς τη νίκη – πρόκριση και πλέον έμενε ένα βήμα ακόμη.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν ο επόμενος αντίπαλος. Οι Κροάτες που έχουν εμπειρία από ομίλους Champions League, φάνταζαν και αυτοί φαβορί. Η Σερίφ όμως δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια. 3-0 στο πρώτο ματς, με τον Κολοβό να σκοράρει μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο για το 2-0 και αν δεν… αυτοκτονήσει στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, η Σερίφ θα πετύχει αυτό που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες έμοιαζε ακατόρθωτο.

Όλα αυτά για μια ομάδα με χρηματιστηριακή αξία λίγο κάτω από 12 εκατ. ευρώ και με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που έφυγαν από την Ελλάδα ως αποτυχημένοι. Τον Γιώργο Αθανασιάδη που έχει παίξει και στα επτά παιχνίδια όντας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτής της πορείας και τον Δημήτρη Κολοβό που αποδείχθηκε καθοριστικός όταν του δόθηκε η ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ