Αρχίζει η γιορτή: H… dream team, οι ενισχυμένοι Βρετανοί, οι σταθερές και οι Έλληνες

Αρχίζει η γιορτή: H… dream team, οι ενισχυμένοι Βρετανοί, οι σταθερές και οι Έλληνες

Η Παρί του Μέσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ρονάλντο, η ενισχυμένη κάτοχος, Τσέλσι, η Σίτι που θέλει να επιστρέψει στην πηγή και να πιεί... νερό και οι Έλληνες. Ένα Champions League εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα!

Έφτασε η μέρα. Αυτή που περιμένει κάθε χρόνο, ο κάθε φίλαθλος της στρογγυλής Θεάς. Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, επιστρέφει το Champions League. Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση παγκοσμίως επιστρέφει και πάλι στις οθόνες μας.

Ένα Champions League το οποίο δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση εκείνα των προηγούμενων ετών. Μία διοργάνωση με πολλές… εσωτερικές αλλαγές. Μέσι εκτός Βαρκελώνης, Ρονάλντο πίσω στο Μάντσεστερ, Τσέλσι έτοιμη για το back to back, Σίτι για το comeback, Λίβερπουλ και Μπάγερν πάντα στην κουβέντα, Ισπανία σε κρίση και τα «αστεράτα» Ελληνόπουλα!

Η Dream Team του Παρισιού

Παρί Σεν Ζερμέν – Και τώρα η ώρα του… MNM (pics) | to10.gr

Η πρωταθλήτρια της μεταγραφικής περιόδου. Ο Αλ Κελαϊφί έκανε… πλάκα σε όλη την Ευρώπη και κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις πιο τρομακτικές ομάδες που έχει δει ποτέ ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Φυσικά, το μεγάλο «μπαμ» το έκανε η απόκτηση του Λιονέλ Μέσι. Ο Pulga αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα μετά από 21 ολόκληρα χρόνια, πηγαίνοντας στο Παρίσι, δίπλα στους Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Ντι Μαρία.

Ο Ποκετίνο θα έχει στα χέρια του, μία από τις πιο «φονικές» επιθετικές τριάδες, με το… MNM να ετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία. Από το 2017, όταν έγιναν και οι μεταγραφές των Νεϊμάρ και Εμπαπέ στην Παρί, οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να σκοράρουν συνολικά 387 γκολ! 387! Απίθανο, κι όμως 100% αληθινό. Νούμερα τα οποία μοιάζουν με εξωπραγματικά. Ο Μέσι 165 μόνος του, ο Εμπαπέ 135 και ο Νεϊμάρ 87.

Αναπόφευκτα γίνεται και η μεγάλη σύγκριση με το MSN. Την κατά πολλούς κορυφαία επιθετική τριάδα όλων των εποχών. Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ είχαν σκοράρει μαζί στα τρία χρόνια που αγωνίστηκαν ο ένας δίπλα από τον άλλον, 364 φορές!

Παράλληλα, οι Παριζιάνοι πρόσθεσαν στο ρόστερ τους, χωρίς να βάλουν καν το χέρι στην τσέπη τους, τους Ράμος, Βαϊνάλντουμ, ενώ δαπάνησαν 60 εκατομμύρια ευρώ για τον Χακίμι. Μάλιστα, έκλεισαν τη μεταγραφική περίοδο με μία ακόμη σημαντική απόκτηση, καθώς έκαναν δικό τους το next big thing του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, Νούνο Μέντες!

Ο Ρονάλντο την κάνει να ονειρεύεται 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιουκάστλ 4-1 – Ο «Βασιλιάς» επέστρεψε (vids) | to10.gr

Μέχρι και πριν δύο εβδομάδες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν στα βασικά φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Πλέον, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μπορεί να ονειρεύεται την κάθε κούπα. Και ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο.

Κριστιάνο Ρονάλντο. Η επιστροφή του Πορτογάλου σούπερ σταρ την κάνει να… λιγουρεύεται την κούπα με τα μεγάλα «αφτιά». Παράλληλα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν δικό τους τον Σάντσο από την Ντόρτμουντ, ενώ ενισχύθηκαν και στα μετόπισθεν με την απόκτηση του Ραφαέλ Βαράν, δείχνοντας τις… διαθέσεις τους.

Ήδη το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα, δείχνει πως θα χτυπήσει στα ίσια όλες τις διοργανώσεις. Και αν πριν της έλειπε ένας ηγέτης που θα φωνάζει «παρών» στα δύσκολα, πλέον τον έχει!

Τσέλσι για το back to back, Σίτι για το comeback

Το Λονδίνο έχει τη δική του Dream Team (pics, vids) - to10.gr

Ψηλά στα φαβορί, βρίσκεται αναπόφευκτα και η Τσέλσι. Όχι μόνο επειδή είναι η κάτοχος, αλλά λόγω και της καλής μεταγραφικής περιόδου που είχε. Για την ακρίβεια, λόγω της προσθήκης του Ρομέλου Λουκάκου, που μοιάζει να είναι το κομμάτι που έλειπε από το «παζλ» για να την κάνει ακόμη πιο δυνατή.

Η Τσέλσι χρειαζόταν έναν επιθετικό που εκτελεί. Έναν killer που δεν αφήνει δεύτερες ευκαιρίες, όπως έκανε την περασμένη σεζόν ο Βέρνερ και σχεδόν όλοι οι επιθετικοί της ομάδας. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρομέλου Λουκάκου.

Οι «μπλε» δαπάνησαν συνολικά 115 εκατομμύρια ευρώ για τον Βέλγο «φονιά», επαναφέροντας τον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πιο ώριμο και καλό από ποτέ, ο οποίος φέρνει μαζί του και τα… 64 γκολ που σκόραρε σε αυτή τη διετία στο Μιλάνο!

Ο Αμπράμοβιτς ωστόσο φρόντισε να κάνει και ένα «δώρο» της τελευταίας στιγμής στον Γερμανό, με το δεξί χέρι του Ρώσου, Μαρίνα Γκρανόφσκαγια, να ντύνει στα «μπλε» τον Σαούλ Νίγκεθ από την Ατλέτικο Μαδρίτης με τη μορφή δανεισμού, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παζλ της Τσέλσι για τη σεζόν 2021/22.

Η Τσέλσι αυτή τη στιγμή διαθέτει σχεδόν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου από δύο ποδοσφαιριστές πρώτης κλάσης. Ποδοσφαιριστές που σε άλλες ομάδες δεν θα έβλεπαν ποτέ πάγκο. Ζίγιες, Πούλισικ, Μάρκος Αλόνσο, Κόβασιτς, Κέπα, Βέρνερ και πολλοί άλλοι, που δεν αναμένεται να βρίσκονται στο βασικό σχήμα στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Και φυσικά, έχει στη διάθεση του από τη μέση και μπροστά, τους Καντέ, Ζορζίνιο, Μάουντ και Χάβερτς, με τον Γερμανό άσο να αναμένεται να… απογειωθεί τη φετινή σεζόν, έχοντας ήδη στείλει το πρώτο του μήνυμα στο «Άνφιλντ», απέναντι στη Λίβερπουλ!

Η πληρότητα του «μπλε» ρόστερ, κάνει την ομάδα του Τούχελ ένα από τα μεγάλα φαβορί, τόσο για την κατάκτηση της Premier League, όσο και του Champions League. Το Λονδίνο έχει τη δική του Dream Team και… απειλεί!

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η φιναλίστ του Ντραγκάο που ηττήθηκε από την Τσέλσι. Η Σίτι ελπίζει το πάθημα να της γίνει μάθημα και να καταφέρει να φτάσει ξανά στην πηγή, αλλά στο τέλος να… πιεί νερό.

Manchester City decimate crestfallen Arsenal 5-0 - GulfToday

Την περασμένη σεζόν έφτασε κοντά για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκε από την Τσέλσι. Οι Πολίτες φέτος θέλουν να επαναλάβουν την περσινή πορεία τους και να φτάσουν αυτή την φορά μέχρι τη… γη της Επαγγελίας.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κράτησε τον κορμό της ίδιο, ενώ πρόσθεσε στην «καλοδουλεμένη μηχανή» της και τον Τζακ Γκρίλις. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου προσπάθησε να αποκτήσει και τον Χάρι Κέιν από την Τότεναμ, αλλά οι προσπάθειες της ήταν άκαρπες.

Το τέλος του καλοκαιριού βρήκε την Σίτι, χωρίς την απόκτηση κάποιου επιθετικού, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να δηλώνει ευχαριστημένος με το υπάρχον ρόστερ.

Στον όμιλο βρίσκεται με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το El Golfico, μετά το αντάμωμα των δυο ομάδων στα ημιτελικά της περασμένης σεζόν, θα είναι και πάλι στις οθόνες μας. Αυτήν την φορά λίγο πιο ιδιαίτερο. Ο Μέσι θα βρεθεί στον ίδιο αγωνιστικό χώρο με τον Γκουαρντιόλα, αλλά σε διαφορετικό στρατόπεδο για πέμπτη φορά μετά την αποχώρηση του Καταλανού από την Μπαρτσελόνα.

Δεν ξεγράφεις Λίβερπουλ και Μπάγερν

Είναι από τα μεγάλα ονόματα που δεν ακούγονται τόσο πολύ. Γίνεται όμως να τις ξεγράψεις; Μιλάμε για συνολικά 12 Champions League, καθώς και οι δύο τους έχουν από έξι. Ο λόγος για τη Λίβερπουλ και την Μπάγερν.

Οι νικήτριες των δύο εκ των τριών τελευταίων διοργανώσεων. Από τη μία η Λίβερπουλ που χρειάστηκε να φτάσει στο… 90′ για να κλειδώσει το εισιτήριο της για το Champions League. Ωστόσο, η φετινή Λίβερπουλ δεν θα έχει (σχεδόν) καμία σχέση με την περσινή. Διότι θα πρέπει να είναι πολύ άτυχη για να εμφανίσει και πάλι τόσους τραυματισμούς.

Ήδη έχει επιστρέψει ο Φαν Ντάικ. Ο κορμός της άμυνας και ο ηγέτης της ομάδας. Ο Γιούργκεν Κλοπ ευελπιστεί να δει την καλή Λίβερπουλ, των προηγούμενων ετών, η οποία έσπερνε τον φόβο και τον τρόμο, όπου πήγαινε.

Μπάγερν – Νάγκελσμαν: Ένας γάμος που ήταν γραφτό να γίνει - to10.gr

Από την άλλη η… νέα Μπάγερν. Αφού πήρε τα πάντα, ο Χάνσι Φλικ αποχώρησε από το Μόναχο, αναλαμβάνοντας την Εθνική Γερμανίας. Αντικαταστάτης του; Ο Γουίλιαν Νάγκελσμαν. Μία κίνηση που δεν συμβαδίζει με τα «πιστεύω» της Μπάγερν, καθώς οι Βαυαροί δεν είναι από τις ομάδες που σκορπάνε εύκολα χρήματα, πόσο μάλλον για προπονητή…

Κι όμως, οι πρωταθλητές Γερμανίας το έκαναν. Και μάλιστα βιάστηκαν για να ολοκληρώσουν τη κίνηση για να κάνουν δικό τους τον προπονητή της Λειψίας. Ο Νάγκελσμαν άφησε την ασφάλεια της Λειψίας και ανέλαβε τη δυσκολότερη δουλειά της Γερμανίας, τον πάγκο της Μπάγερν.

Οι προσδοκίες μεγαλώνουν. Όχι μόνο από την Μπάγερν, αλλά από όλο το γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Νάγκελσμαν θεωρείται (και όχι άδικα) το μέλλον της χώρας. Μόλις στα 33 του κάθεται στην καρέκλα του «Αλιάνζ Αρένα», έχοντας να προπονήσει ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία και ηλικία όπως ο Μάνουελ Νόιερ.

Με τον Λεβαντόφκσι μπροστά ωστόσο, δεν έχει να φοβάται τίποτα! Όσο ο Πολωνός συνεχίζει να… τρυπάει και να «σκίζει» τα αντίπαλα δίχτυα, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να φτάσει μέχρι και το τέλος η Μπάγερν.

Οι Ισπανοί σε κρίση

Barca Blaugranes, For Barcelona Fans

Έκαναν… πλάκα σε όλη την Ευρώπη τόσα χρόνια. Είχαν τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Ωστόσο, πλέον τα πράγματα στην Ισπανία έχουν αλλάξει δραματικά. Η Μπαρτσελόνα μπαίνει στο φετινό Champions League χωρίς τον Λέο Μέσι.

Μόνο αυτό αρκεί για να την ρίξει, δύο, τρία και τέσσερα επίπεδα. Παράλληλα, το ρόστερ που έχει ο Ρόναλντ Κούμαν στα χέρια του, δείχνει να είναι μέτριο, ενώ τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου, έχουν βάλει στα βαθιά τη διοίκηση Λαπόρτα.

Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» έχουν και τα… καλά τους, ώστε να πιστεύουν σε κάτι. Ο Ντεπάι δείχνει να είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να πάρει από το χέρι την ομάδα, ενώ ο Ανσού Φάτι μοιάζει έτοιμος για την breakout σεζόν.

Πολλά περιμένουν στο στρατόπεδο του συλλόγου και από τους Ντε Γιόνγκ και Πέδρι, οι οποίοι ήταν από τους λίγους διασωθέντες της περασμένης σεζόν.

Σε λίγο καλύτερη κατάσταση από την… αιώνια αντίπαλο μοιάζει να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βασίλισσα δεν κατάφερε να κάνει δικό της τον Κίλιαν Εμπαπέ και σε καμία περίπτωση δεν είναι στα μεγάλα φαβορί της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Karim Benzema has 'apologised' to Vinicius Junior for telling Ferland Mendy not to pass to him in Real Madrid draw with Borussia Monchengladbach

Ο Κάρλο Αντσελότι ωστόσο επέστρεψε για να κατακτήσει και πάλι τίτλους και παρότι έχασε τους Ράμος και Βαράν, δείχνει έτοιμος για τη συγκεκριμένη πρόκληση, έχοντας ως μπροστάρητης ομάδας φυσικά τον Καρίμ Μπενζεμά.

Εσπανιόλ - Ατλέτικο 1-2: Τρομερή ανατροπή για τους πρωταθλητές με νικήτηριο γκολ του Λεμάρ στο 99ο λεπτό

Μία ακόμη ευκαιρία για να φτάσει επιτέλους στην κορυφή της Ευρώπης θα έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, διαθέτει αυτή τη στιγμή το πιο ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ από τις άλλες δύο και δείχνει η μόνη ικανή για να κάνει το… κόλπο γκρόσο.

Τα «αστεράτα» Ελληνόπουλα

Μπορεί να μην έχουμε εκπρόσωπο από το πρωτάθλημα, ωστόσο ούτε φέτος δεν θα λείψουν οι Έλληνες από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι οποίοι αναμένεται να σηκώσουν τη «γαλανόλευκη» ψηλά.

Κώστας Τσιμίκας: Η χρονιά άρχισε για εκείνον με τρόπο ονειρικό. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Ρόμπερτσον, έπαιξε βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια της Premier League, έχει καταγράψει ήδη μία ασίστ και έναν τίτλο MVP.

Έκανε το Άνφιλντ να τον χειροκροτά όρθιο και αρχίζει πλέον να αφήνει το στίγμα του σε μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως η Λίβερπουλ. Δεν είναι και λίγο μετά από 12 μήνες σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και έχοντας μπροστά του έναν παίκτη σαν τον Ρόμπερτσον, τα στατιστικά του οποίου προκαλούν δέος.

Έναν από τους στυλοβάτες της Λίβερπουλ που επέστρεψε στην κορυφή της Premier League. Ο Κώστας Τσιμίκας ετοιμάζεται για την… επιστροφή του στη διοργάνωση στην οποία τον είχε παρακολουθήσει ο Γιούργκεν Κλοπ πολλές φορές όταν φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και ξεκινά σε αυτή με τις καλύτερες προοπτικές.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: SL Benficadysseas. Έτσι είχε ονομάσει η Μπενφίκα το Twitter λίγη ώρα μετά την πρόκριση – επιστροφή στους ομίλους του Champions League απέναντι στην Αϊντχόφεν. Το έκανε για τα… γάντια του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Εκείνος ήταν που πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Στα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια η Μπενφίκα είχε τρία clean sheets, όσα δηλαδή είχε στα 19 προηγούμενα παιχνίδια της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Βλαχοδήμος δεν είναι απλά μέλος της… αστεράτης Μπενφίκα, αλλά ένα από τα αστέρια της. Δεν είναι τυχαίο πως όταν βρισκόταν σε λίστα παραχώρησης, η τιμή του ξεκινούσε από τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Δημήτρης Κολοβός: Ο ίδιος θεωρεί εαυτόν αδικημένο στην Ελλάδα. Πως δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες και ο χώρος να παίξει και να αποδείξει πως μπορεί να καθιερωθεί σε μια μεγάλη ομάδα. Βρήκε το «λιμάνι» του στο Τίρασπολ, στην σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια Μολδαβίας, Σέριφ.

Και τι λιμάνι. Λιμάνι… αστεριών. Για πρώτη φορά ομάδα από τη χώρα θα συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League και ο Δημήτρης Κολοβός είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας. Μικρή σημασία έχει πως παίζει ποδόσφαιρο στη φτωχότερη – με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα – χώρα της Ευρώπης. Αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά και το απολαμβάνει.

Γιώργος Αθανασιάδης: Ο δεύτερος Έλληνας τερματοφύλακας που θα αγωνιστεί στο φετινό Champions League. Και ο δεύτερος Έλληνας του «θαύματος» που ονομάζεται Σερίφ Τίρασπολ. Στα προκριματικά του Champions League ο Αθανασιάδης αποδείχτηκε… κέρβερος.

Κράτησε ανέπαφη την εστία του στα έξι από τα εφτά παιχνίδια που αγωνίστηκε. Δέχτηκε μόλις δύο γκολ σε 720 λεπτά συμμετοχής, με τα χάιλαϊτς του να είναι τα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ