Λίβερπουλ – Μίλαν – Το έπος της Πόλης (vids)

Λίβερπουλ – Μίλαν – Το έπος της Πόλης (vids)

Λίβερπουλ και Μίλαν διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο «Άνφιλντ» σε ένα ακόμα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι και το μυαλό όλων πηγαίνει σε εκείνη την επική βραδιά της Κωνσταντινούπολης...

Βραδιά Champions League Νο.2 απόψε. Μετά το… αεράτο διπλό της Μπάγερν στο «Καμπ Νόου» και το ξεκίνημα με το δεξί για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, σειρά παίρνουν οι ομάδες της δεύτερης βραδιάς, με το ντέρμπι του «Άνφιλντ» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μίλαν να ξεχωρίζει.

Ένα παιχνίδι με μεγάλη ιστορία. Ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι που έχει δώσει μεγάλες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να έχουν κατακτήσει συνολικά 13 φορές την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά». Χωρίς καν να έχουν παίξει μεταξύ τους πολλές φορές, καθώς στο Champions League έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές. Δύο ιστορικές φορές.

Τελευταία φορά, ήταν το 2007 στην Αθήνα, στον τελικό του ΟΑΚΑ, όταν η Μίλαν του Αντσελότι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και… έραψε το 7ο αστέρι της. Ωστόσο, η αναμέτρηση που θυμούνται περισσότερο όλοι, δεν είναι άλλη από εκείνη της Κωνσταντινούπολης.

Ήταν 25 Μαϊου του 2005, όταν η Πόλη θα φιλοξενούσε τη Μίλαν και τη Λίβερπουλ για τον μεγάλο τελικό του Champions League. Οι «ροσονέρι» ήταν στα χαρτιά το φαβορί της αναμέτρησης. Και το απέδειξαν από νωρίς.

Μόλις ένα λεπτό, χρειάστηκε στους Ιταλούς για να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τον Πάολο Μαλντίνι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ντούντεκ για το 1-0. Η Μίλαν συνέχισε να «πιέζει» και με δύο γκολ του Κρέσπο στα τέλη του πρώτου μέρους, ανέβασε τον δίκτη του σκορ στο 3-0 και έδειχνε να… καθαρίζει την υπόθεση.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ είχε άλλα σχέδια… Και κατάφερε να κάνει το απίθανο… πιθανό, μέσα σε μόλις έξι λεπτά. Πρώτα μείωσε με τον αρχηγό της, τον Τζέραρντ στο 54ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα έκανε το 3-2 με τον Σμίτσερ, πριν ισοφαρίσει στο 60′ με τον Αλόνσο!

Μοιραίος για τη Μίλαν, ήταν όπως αποδείχθηκε, ο Άντρεϊ Σεφτσένκο. Διότι, ήταν μέσα και στις δύο μεγαλύτερες φάσεις της αναμέτρησης. Αρχικά, είδε τον Ντούντεκ να του σταματάει στην παράταση ένα σχεδόν σίγουρο γκολ και έπειτα τον είδε να του βγάζει το πέναλτι, με το οποίο ο Ντούντεκ έστειλε τη Λίβερπουλ στα… ουράνια και στην κορυφή της Ευρώπης.

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές (εάν όχι η μεγαλύτερη) στην ιστορία του Champions League και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ