H μεγάλη επιστροφή της Μίλαν (pic, vids)

H μεγάλη επιστροφή της Μίλαν (pic, vids)

Πριν από οκτώ χρόνια η Μίλαν έδινε το τελευταίο παιχνίδι της στο Champions League μέχρι και απόψε. Πλέον, επέστρεψε και θέλει να μείνει...

Το παιχνίδι είχε μόλις τελειώσει. Οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Η νίκη επί της Αταλάντα (2-0) σφραγίζει την επιστροφή της Μίλαν στο Champions League μετά από οκτώ χρόνια. Μπορεί σε μία σεζόν, που οι Ροσονέρι φάνηκαν ικανοί ακόμη και για την κατάκτηση του Scudetto, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, άφησε γλυκή γεύση. H επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν πλέον γεγονός.

Η επιστροφή της Μίλαν στο Champions League, όπως ήταν λογικό, πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς της, οι οποίοι τον περασμένο Μάιο, μετά την λήξη του πρωταθλήματος φρόντισαν να το δείξουν. Πιο συγκεκριμένα, οι οπαδοί των Ροσονέρι, συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Μιλάνο, συνέθεσαν με καπνογόνα το εξής μήνυμα: «Μilan is back» (σ.σ «Η Μίλαν επέστρεψε).

Στις 11 Mαρτίου του 2014 η Μίλαν έδινε το τελευταίο της παιχνίδι στο Champions League. Kόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την φάση των «16», με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να επικρατεί με 4-1 και να «κλειδώνει» την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η μοίρα το έφερε να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο κατά την επιστροφή των Ροσονέρι στο Champions League. Όπως, επίσης και με την Λίβερπουλ, με την Μίλαν να έχει γράψει μαζί με τους Κόκκινους την δική τους ιστορία στην διοργάνωση. Ο αλησμόνητος τελικός της Πόλης και εκείνος της Αθήνας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο iconic στιγμές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Από το 2014, πέρασαν οκτώ χρόνια. Οκτώ χρόνια για μια ομάδα που είχε συνηθίσει να δίνει μεγάλες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο είναι πολλά. Πλέον, αυτή η αναμονή λαμβάνει τέλος. Απόψε στις (22:00), ομάδα του Στέφανο Πιόλι θα ακούσει στο Ανφιλντ και πάλι τον ύμνο, σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης, με τα 13 Κύπελλα Ευρώπης… να παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αυτό το διάστημα, η Μίλαν ταλαιπωρήθηκε τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Η πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν είχε αντίκτυπο και στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία οκτώ χρόνια αγωνίστηκε μόνο τρεις φορές σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Europa League), έχοντας απογοητευτικές πορείες στην διοργάνωση. Ωστόσο, την τελευταία διετία, οι Ροσονέρι έχουν κάνει βήματα προόδου, με τον Στέφανο Πιόλι στο πάγκο. Ο Ιταλός τεχνικός έχει δώσει ταυτότητα στην επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης και με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στον ρόλο του ηγέτη έχει ανέβει επίπεδο.

Πλέον, επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας ταξιδέψει στο Μερσεσάϊντ να αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ, σε μια από τις δύσκολες έδρες στην Ευρώπης. Ο πήχης ανεβαίνει από την αρχή για μια ομάδα, που από το υπάρχον ρόστερ της, έχει ελάχιστους παίκτες που έχουν εμπειρία από το Champions League. Παρόλο αυτά, η άλλοτε δόξα των ροσονέρι Ρικάρντο Κακά τόνισε σε δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport ότι: «To Ανφιλντ είναι ιδανική έδρα για την επιστροφή της Μίλαν στο Champions League».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ