Σούπερ Μπριζ φρέναρε τα αστέρια της Παρί (1-1) – Εξάρα σε μυθικό ματς η Σίτι (6-3)

Σούπερ Μπριζ φρέναρε τα αστέρια της Παρί (1-1) – Εξάρα σε μυθικό ματς η Σίτι (6-3)

Με μία εκπληκτική εμφάνιση η Κλαμπ Μπριζ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο ντεμπούτο του Μέσι στο Champions League. Πρεμιέρα με νίκη για τη Σίτι που επικράτησε με 6-3 σε ένα «τρελό» ματς της Λειψίας.

Ξεκίνημα με γκέλα για τον γαλαξία αστέρων της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League κόντρα στην Μπριζ. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας στο Champions League αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό και να την οδηγήσει στη νίκη, με το 1-1 να είναι μάλλον άδικο για τους εξαιρετικούς Βέλγους. Εντυπωσιακό ποδαρικό για τη Σίτι που διέλυσε με 6-3 τη Λειψία στο καλύτερο ματς της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων.

Η Παρί μπήκε δυναμικά στο ματς και έκλεισε στα καρέ της την Μπριζ. Μόλις στο 15ο λεπτό η υπεροχή των Γάλλων καρποφόρησε όταν ο Εμπαπέ έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι και ο Ερέρα με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 27′ όμως η Μπριζ απάντησε με τρομερό τελείωμα από τον Βανάκεν που εκτέλεσε τον Νάβας για το 1-1. Στο 29′ ο Μέσι άγγιξε το γκολ όταν με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μινιολέ ενώ στο 33′ ο Νάβας είπε «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Βανάκεν.

Στο 48′ ο Νάβας πραγματοποίησε νέα πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Λανγκ και ένα λεπτό μετά η Μπριζ είχε και νέα ευκαιρία με τον Βανάκεν αλλά το σουτ του σταμάτησε στα σώματα. Στο 51′ ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας με τον Μέσι να έχει δύο ευκαιρίες και τον Ικάρντι άλλη μία μέρχι το φινάλε αλλά το 1-1 να μην αλλάζει.

Κλαμπ Μπριζ: Μινιολέ, Σόμπολ, Ριτς, Μάτα, Μπαλάντα, Ενσοκί, Ντε Κετελάρ, Χέντρι, Λανγκ, Σοβά (90+2′ Μαουασά), Φάνακεν.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Χακίμι, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Ντιαλό (75’ Νούνο Μέντες), Παρέδες (46’ Ντανίλο), Αντέρ Ερέρ, Βαϊνάλντουμ (46’ Ντράξλερ), Εμπαπέ (51’ Ικάρντι), Νεϊμάρ, Μέσι

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σίτι ήταν καταιγιστική αν και είχε προβλήματα στην άμυνα. Στο 16′ με κεφαλιά ο Άκε έκανε το 1-0 και στο 28′ από φοβερή ενέργεια και σέντρα του Ντε Μπόινε ο Μουκιελέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Στο 33ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Αντρέ Σίλβα για οφσάιντ αλλά στο 42′ ήρθε το γκολ για τη Λειψία με τον Ενκουντού να μειώνει σε 2-1 με κεφαλιά από σέντρα του Μουκιελέ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Σίτι κέρδισε πέναλτι και ο Μαχρέζ ευστόχησε για το 3-1. Από σέντρα του Όλμο ο Ενκουνκού μείωσε σε 3-2 με όμορφη κεφαλιά στο 52′ αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Γκρίλις άνοιξε λογαριασμό και το Champions League με υπέροχη προσπάθεια και πλασέ για το 4-2.

Η Λειψία είχε και άλλη απάντηση, και πάλι με τον Ενκουντού ο οποίος έκανε χατ τρικ και μείωσε σε 4-3 στο 73′. Σχεδόν με τη σέντρα ο Κανσέλο με απίθανο σουτ έκανε το 5-3 και στο 85′ ο Ζεσούς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 6-3 στο πιο χορταστικό ματς της πρεμιέρας. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 79′ η Λειψία είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ανχελίνιο με δεύτερη κίτρινη.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ζιντσένκο, Ακέ, Ρούμπεν Ντίας, Ρόδρι (60’ Φερναντίνιο), Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (71’ Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα (60’ Γκιντογκάν), Μαχρέζ, Φεράν Τόρες (71’ Στέρλινγκ), Γκρίλις (81’ Ζέσους)

Λειψία: Γκουλάτσι, Ανχελίνιο, Ορμπάν, Κλόζτερμαν, Λάιμερ (60’ Σομποσλάι), Μουκιελέ, Ενκουνκού (81’ Γκβάρντιολ), Φόρζμπεργκ (60’ Αϊνταρά), Άνταμς, Όλμο (72’ Μπρόμπεϊ), Αντρέ Σίλβα (60’ Πόουλσεν)

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Μπριζ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία 6-3

Επόμενη αγωνιστική 28/9

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι
22:00 Λειψία-Μπριζ

Βαθμολογία:

Μάντσεστερ Σίτι 3 (6-3)
Παρί Σεν Ζερμέν 1 (1-1)
Μπριζ 1 (1-1)
Λειψία (3-6)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ