Σεμπαστιέν Αλέ – Από την γκάφα της λίστας, στο ιστορικό ντεμπούτο (pics, vid)

Σεμπαστιέν Αλέ – Από την γκάφα της λίστας, στο ιστορικό ντεμπούτο (pics, vid)

Χρειάστηκε να περιμένει παραπάνω -μετά την επική γκάφα του Άγιαξ, ξεχνώντας τον από την ευρωπαϊκή λίστα- ωστόσο το ντεμπούτο του Σεμπαστιέν Αλέ με τον Άγιαξ στην Ευρώπη ήταν ονειρικό και... ιστορικό.

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την επική γκάφα του Άγιαξ. Από εκείνο το απίθανο περιστατικό με τον Σεμπαστιέν Αλέ και την ευρωπαϊκή λίστα του συλλόγου για τα νοκ άουτ του Europa League.

Ήταν τον περασμένο χειμώνα, όταν ο «Αίαντας» έβγαζε την ευρωπαϊκή του λίστα για το Europa League. Άπαντες στον σύλλογο, περίμεναν να δουν το ακριβότερο μεταγραφικό απόκτημα στην ιστορία της ομάδας να αγωνίζεται απέναντι στη Λιλ για τη φάση των «32».

Ο λόγος για τον Σεμπαστιέν Αλέ, για τον οποίο οι Ολλανδοί είχαν δαπανήσει σχεδόν 25 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, από το… πουθενά, έσκασε η «βόμβα» πως ο Άγιαξ είχε αφήσει εκτός της λίστας τον Ιβοριανό επιθετικό!

Με τον λόγο της συγκεκριμένης εξέλιξης να «τρελαίνει» και να προκαλεί… γέλιο και κλάματα. Διότι, όπως γνωστοποίησε ο Άγιαξ, ο Αλέ είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας κατά λάθος! Όσο απίστευτο και να ακούγεται, ο Άγιαξ, μία ομάδα τέτοιου επιπέδου, είχε πέσει θύμα μίας ιστορικής γκάφας.

«Προσπαθούμε να δούμε τι πήγε λάθος. Μιλήσαμε με την ολλανδική ομοσπονδία και την UEFA. Δεν έχουμε λάβει όμως απάντηση», έλεγε ο εκπρόσωπος Τύπου του Άγιαξ. Η απάντηση ωστόσο δεν άργησε να έρθει και ήταν αυτή που περίμεναν όλοι… Η UEFA δεν έδωσε στον Άγιαξ το «ναι» για αλλαγή στη λίστα και η μεταγραφή ρεκόρ του συλλόγου έμεινε οριστικά εκτός Europa League, με τον Άγιαξ να «σφραγίζει» έτσι μία τραγελαφική ιστορία.

Ο Ιβοριανός χρειάστηκε να περιμένει μήνες για να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άγιαξ στην Ευρώπη. Και όπως αποδείχτηκε, η αναμονή εν τέλει άξιζε… Χθες, απέναντι στη Σπόρτινγκ, ο σέντερ φορ του Άγιαξ κατάφερε να γράψει ιστορία.

Ήταν ο απόλυτος προταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές στο ντεμπούτο του στο Champions League. Ιστορικό. Μονάχα ένας ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, είχε καταγράψει την ίδια επίδοση με αυτήν του Αλέ.

Πρόκειται για τον Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο παλαίμαχος Ολλανδός επιθετικός, ήταν μέχρι και το προηγούμενο βράδυ, ο μόνος ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει τέσσερις φορές στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον Αλέ να γίνεται μόλις ο δεύτερος παίκτης που τα καταφέρνει.

Παράλληλα, ο Αλέ έγινε ο 10ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που κάνει… ποδαρικό με χατ τρικ, ενώ η αποτελεσματικότητα του ήταν επίσης τρομερή, καθώς είχε σκόραρε τέσσερις φορές, έχοντας συνολικά πέντε προσπάθειες στον στόχο!

Μπορεί να περίμενε μήνες και να εκνευρίστηκε δικαίως με την εντελώς ερασιτεχνική διαχείριση της υπόθεσης του από τον Άγιαξ, ωστόσο ο Αλέ δικαιώθηκε, έστω και καθυστερημένα. Με μία εμφάνιση που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ