Μέσι – Κριστιάνο – Κάθε αρχή και… δύσκολη (vids)

Μέσι – Κριστιάνο – Κάθε αρχή και… δύσκολη (vids)

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πανηγύρισαν τη νίκη στο ντεμπούτο με τη νέα τους ομάδα στο Champions League και απέδειξαν πως κάθε αρχή είναι και δύσκολη.

Τα ονόματά τους, συνώνυμο του Champions League. Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν γράψει την δική τους ιστορία στη διοργάνωση των… αστεριών, με τα επιτεύγματά τους να μνημονεύονται από ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Οι δύο πρώτοι σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν επιδοθεί σε ένα… ανελέητο κυνήγι ρεκόρ και δεν θα σταματήσουν αν δεν ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Δύο παίκτες που έχουν «σημαδέψει» μια ολόκληρη εποχή του ποδοσφαιρού, όντας πρότυπα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, αποφάσισαν από κοινού, σε ένα παιχνίδι της μοίρας, να «σημαδέψουν» και την μεταγραφική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε.

Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο πήραν τα «ταλέντα» τους από την Βαρκελώνη και το Τορίνο και τα μετέφεραν σε Παρίσι και Μάντσεστερ αντίστοιχα.

Προηγήθηκε ο 34χρονος Αργεντινός και ακολούθησε ο 36χρονος Πορτογάλος, με τις μεταγραφές του να προκαλούν παροξυσμό στους φιλάθλους των νέων τους ομάδων.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγιναν τα νέα ποδοσφαιρικά τους «σπίτια», με την Ευρώπη να αδημονεί για να τους παρακολουθήσει στη μεγάλη σκηνή του Champions League.

Αυτό συνέβη τις δύο προηγούμενες μέρες, αλλά τα αποτελέσματα για τους δύο σούπερ σταρ δεν ήταν τα ιδανικά. Μέσι και Κριστιάνο αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένο το κεφάλι και απέδειξαν πως κάθε αρχή, είναι ταυτόχρονα δύσκολη.

Σκόραρε, αλλά δεν έφτανε

«Πρεμιέρα» έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην επιστροφή του στο θεσμό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία κατέκτησε το τρόπαιο το 2008.

Πρώτο εμπόδιο στους ομίλους ήταν η Γιουνγκ Μπόις, με το παιχνίδι να διεξάγεται στη Βέρνη.

Ο Πορτογάλος ξεκίνησε βασικός και έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή επανεμφάνισή του στη Premier League, όπου και σημείωσε δύο γκολ κόντρα στη Νιούκαστλ.

Δεν χρειάστηκαν παρά 13 λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό και στο Champions League, εκτελώντας μετά την απίθανη μπαλιά του συμπατριώτη του, Μπρούνο Φερνάντες.

Ωστόσο, η συνέχεια ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη για την ομάδα του, με την Γιουνγκ Μπόις να κάνει την ανατροπή στο 90+5΄ και να παίρνει μια σπουδαία νίκη (2-1).

Έτσι, ο Πορτογάλος (αντικαταστάθηκε στο 72΄) καλείται να αναλάβει μεγαλύτερο βάρος στους ώμους του για να οδηγήσει τη Γιουνάιτεντ στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Πολύ κακό για το τίποτα

Τη σκυτάλη πήρε το βράδυ της Τετάρτης ο Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να έχει στο πλάι του τους Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ για πρώτη φορά στη σύντομη θητεία του στη Παρί.

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη είχε στραμμένο το βλέμμα της στο Μπριζ για να δει τη superteam που δημιουργήθηκε στο Παρίσι και έχει στην αιχμή του δόρατος, το «τρομακτικό» MNM.

Στο τέλος του αγώνα όμως, αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η γηπεδούχος ομάδα, που δεν φοβήθηκε την παρέλαση αστέρων που παρατάχθηκε απέναντί της και απέσπασε μια «γενναία» ισοπαλία (1-1).

Ο Λιονέλ Μέσι κινήθηκε σε ρηχά νερά και έδειξε πως θέλει ακόμα χρόνο για να συνηθίσει και να προσαρμοστεί στο παιχνίδι των Εμπαπέ – Νεϊμάρ, αλλά ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο καλύτερος «γιατρός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ