Άγιαξ – Μπεσίκτας 2-0

Άγιαξ – Μπεσίκτας 2-0

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στίβεν Μπεργκχάουζ, ο Άγιαξ επικράτησε στης Μπεσίκτας με σκορ 2-0 και σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στους ομίλους του Champions League.

Το δύο στα δύο κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Άγιαξ στους ομίλους του Champions League, επικρατώντας της Μπεσίκτας με σκορ 2-0 στην Ολλανδία, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στίβεν Μπεργκχάουζ.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, κατάφερε να ανοίξει το σκορ, ενώ «σέρβιρε» και το 2-0 στον Σεμπαστιέν Αλέ, ο οποίος έφτασε τα πέντε τέρματα στη διοργάνωση σε δύο ματς, έπειτα από τα τέσσερα που είχε σκοράρει απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-5).

Έτσι ο «αίαντας» έφτασε τους έξι πόντους στον τρίτο όμιλο, ανεβαίνοντας προσωρινά μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ενώ χωρίς βαθμό είναι ακόμα οι Τούρκοι.

Ο Άγιαξ ξεκίνησε την αναμέτρηση προσπαθώντας να αναλάβει τα ηνία, όμως η Μπεσίκτας ήταν εκείνη είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Συγκεκριμένα, ο Μίτσι Μπατσουαγί στο 10′ βρέθηκε σε πλεονεκτικό σημείο όμως το σουτ του βρήκε το δοκάρι του Πασφέιρ. Ο «αίαντας» όμως είχε την απάντησή του άμεσα, καθώς τρία λεπτά αργότερα, ο Άντονι πραγματοποίησε ένα έξυπνο πλασέ, το οποίο όμως βρήκε κι αυτό στο δοκάρι.

Οι Ολλανδοί όμως δεν σταμάτησαν την πίεση και στο 17′ ευτύχισαν να προηγηθούν. Ο Ντούσαν Τάντιτς με μια τρομερή ενέργεια βρήκε πολύ όμορφα τον Στίβεν Μπεργκχάουζ μέσα στην περιοχή, που με ψυχραιμία έγραψε το 1-0. Ο Άγιαξ είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Αλέ στο 38′ να πιάνει την κεφαλιά όμως ο Νταστάνογλου απέκρουσε.

Ότι δεν κατάφερε όμως να κάνει εκεί ο Ιβοριανός φορ, το κατάφερε πέντε λεπτά μετά. Σέντρα από τον Μπεργκχάουζ, που βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Αλέ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει πολλά στο δεύτερο μέρος. Στο 62ο λεπτό οι Τούρκοι σκόραραν, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα καθώς ο Καραμάν είχε υποπέσει σε επιθετικό φάουλ. Στη συνέχεια, ο Άγιαξ πλησίασε και σε τρίτο γκολ, όμως ο Αλέ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 69′. Οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο υπόλοιπο του ματς, έλεγξαν τον ρυθμό και τελικά πήραν μια πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαγκ): Μπάσβεερ, Μαζραουΐ, Τίμπερ, Μαρτίνεζ, Μπλιντ, Άλβαρεζ, Μπέργκχαουζ (72΄Κλάασεν), Γκράβενμπεργκ, Άντονι (71΄Νέρες), Τάντιτς, Αλέ

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Μέρας (73΄Βαρντάρ), Ενσάκαλα, Σάατσι, Ροζιέρ, Τζόσεφ, Μποτζοντογκάν, Ουτζάν (Οζγιακούπ), Καραμάν, Γιλμάζ (46΄Τορέ), Μπατσουαγί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ