Ο.. ΑΕΚτζης Μορέτο και το χαμένο πέναλτι του Ροναλντίνιο απέναντι στην Μπενφίκα (vid)

Ο.. ΑΕΚτζης Μορέτο και το χαμένο πέναλτι του Ροναλντίνιο απέναντι στην Μπενφίκα (vid)

Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Μπαρτσελόνα to10.gr σας θυμίζει την βραδιά που ο Μορέτο απέκρουε το πέναλτι του Ροναλντίνιο.

Για την Μπαρτσελόνα είναι ένας πρόωρος τελικός. Ένα παιχνίδια που πηγαίνει με την πλάτη στον τοίχο. Ναι, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Γιατί; Γιατί η πρεμιέρα της ήταν η… ξεγυρισμένη τριάρα από την Μπάγερν.

Την ίδια ώρα η Μπενφίκα έφευγε με το 0-0 από το Κίεβο. Και με τον έναν βαθμό στις αποσκευές της. Άρα απόψε, αν οι Λουζιτανοί κερδίσουν, θα στείλουν την Μπάρτσα στα σχοινιά. Στο «6» (λογικά) η Μπάγερν. Στο «4» η Μπενφίκα. Στο ολοστρόγγυλο «μηδέν» η Μπαρτσελόνα.

Το σημερινό τους ραντεβού δεν είναι το πρώτο στο Champions League. Η Μπενφίκα και η Μπαρτσελόνα έχουν βρεθεί ξανά αντίπαλοι στα προημιτελικά του Champions League την σεζόν 2005-2006. Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες έληξε ισόπαλο 0-0 και η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κρινόταν στο δεύτερο παιχνίδι στο Καμπ Νόου.

Τερματοφύλακας στη Μπενφίκα εκείνη την σεζόν ήταν ο Μαρσέλο Μορέτο. Σε όσους λέει κάτι το όνομα; Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Mόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι, όταν μετά από ένα σουτ του Φαν Μπόμελ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του του Πετί με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε φυσικά ο Ροναλντίνιο που ήταν ο μόνιμος εκτελεστής, αλλά αστόχησε. Ο Μορέτο έπεσε στην σωστή του γωνία και πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση, όπου στέρησε το γκολ από τον Βραζιλιάνο σταρ.

Για την ιστορία η Μπαρτσελόνα επικράτησε τελικά με 2-0 της Μπενφίκα και πέρασε στον ημιτελικό του Champions League, όπου αντιμετώπισε την Μίλαν.

Ένα χρόνο αργότερα το καλοκαίρι του 2007 η ΑΕΚ έψαχνε τον αντικαταστάτη του Στέφανο Σορεντίνο και κατέληξε στον Μαρσέλο Μορέτο,ο οποίος αγωνιζόταν στην Μπενφίκα. Ο Μορέτο ήρθε στην Ελλάδα με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, ενώ είχε και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Στην Ένωση δεν κατάφερε να κάνει σπουδαία πράγματα, καθώς σε 16 εμφανίσεις δέχτηκε 11, ενώ όλο το διάστημα της θητείας του στην ΑΕΚ παρουσίαζαν ασταθής, δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και από ένα σημείο και μετά έπαψε να είναι βασικός. Η ΑΕΚ το επόμενο καλοκαίρι δεν ενεργοποίησε την οψιόν με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ