Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-4

Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-4

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε... σεφτέ στον τρίτο όμιλο του Champions League, επικρατώντας της Μπεσίκτας με σκορ 4-1 εκτός έδρας.

Την πρώτη της νίκη στους ομίλους του φετινού Champions League πέτυχε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία επικράτησε με σκορ 4-1 της Μπεσίκτας στην Τουρκία, αφήνοντας τους γηπεδούχους χωρίς βαθμό στη διοργάνωση.

Η ιστορία της αναμέτρησης γράφτηκε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε τέρματα του αγώνα, με τα δύο γκολ του Σεμπάστιαν Κόατες μάλιστα να μοιάζουν σαν δύο… σταγόνες νερό.

Το παιχνίδι είχε εκρηκτικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με την Μπεσίκτας να απειλεί σε δύο περιπτώσεις την Σπόρτινγκ με τους Γκεζάλ και Μπατσουαγί, όμως οι Πορτογάλοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να προηγηθούν. Στο 15′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, έγινε μια κεφαλιά, ο Κόατες βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από την εστία και με νέα κεφαλιά έκανε το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα, οι Τούρκοι είχαν τη δική τους απάντηση με παρόμοιο τρόπο.

Ο Πιάνιτς εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Λαρέν πήδηξε ψηλότερα από όλους και με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως η Σπόρτινγκ βρήκε και πάλι δίχτυα με τον Κόατες στο 27′ σε φάση καρμπόν με το 0-1. Δηλαδή, κόρνερ, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα στον Ουρουγουανό και γκολ! Στο 44′ ο Βίντα υπέπεσε σε πέναλτι, με τον Σαράμπια να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να σκοράρει κάνοντας το 1-3, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σπορτινγκ συνέχισε να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες που θα τις έδιναν τη δυνατότητα να πετύχει κι άλλο γκολ. Μπορεί να άργησε όμως τελικά το κατάφερε, με τον Παουλίνιο στο 89′ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να διαμορφώνει το τελικό 1-4, με τους Πορτογάλους να παίρνουν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς στον τρίτο όμιλο.

Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Ροζιέ, Σόουζα, Ενσακαλά, Βίντα, Ουέλιντον, Τεϊσέιρα Σάντος (80’ Καραμάν), Πιάνιτς, Λαρέν (73’ Τόρε), Γκεζάλ, Μπατσουαγί

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Αδάν, Φεντάλ (90+1’ Νέτο), Ματέους Ρέις (73’ Εσγάιο), Ματέους Νούνες (90+2’ Μπραγκάνσα), Κόατες, Παλίνια, Γκονσάλο Ινάσιο, Πέδρο Γκονσάλβες (90+2’ Νούνο Σάντος), Πόρο, Σαράμπια (84’ Τομάς), Παουλίνιο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ