Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 2-3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 2-3

Η Λίβερπουλ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι με την Ατλέτικο αφού έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μο Σαλάχ έφυγε με διπλό (2-3) από την Μαδρίτη και εδραιώθηκε στην κορυφή του ομίλου. Την ομάδα του Σιμεόνε έπιασε στη δεύτερη θέση η Πόρτο που νίκησε με 1-0 την Μίλαν και την άφησε χωρίς βαθμό μετά από τρία ματς.

Μεγάλο ματς στο «Wanda Metropolitano» με θριαμβεύτρια την Λίβερπουλ. Οι «reds» πέρασαν με 3-2 από την Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και έφτασαν τους εννιά βαθμούς στον όμιλο, με την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε να μένει στους τέσσερις, όσους έχει και η Πόρτο. Οι «Δράκοι» νίκησαν με 1-0 την Μίλαν στο «Ντραγκάο» και μπήκαν δυνατά στο κόλπο της δεύτερης θέσης, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν ακόμη βαθμό μετά από τρία ματς και να βλέπουν τον αποκλεισμό κατάματα.

Στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς, η Λίβερπουλ μπήκε φουριόζα και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8′ Ο Σαλάχ έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ύστερα από κόντρα στον Μίλνερ ωστόσο το γκολ πιστώθηκε στον Αιγύπτιο. Πέντε λεπτά μετά μάλιστα ήρθε και το 2-0 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με τρομερό σουτ του Κειτά στην κίνηση.

Η Ατλέτικο δεν τα παράτησε και με πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν έφτασε στην ισοφάριση. Ο Γάλλος μείωσε σε 1-2 με τη συμπλήρωση των 20 λεπτών, όταν μετά από σουτ του Κόκε έκανε την προβολή και στο 34′ ήρθε και η ισοφάριση. Ο Φέλιξ έκανε τρομερή ενέργεια και έδωσε στον Γάλλο που γύρισε και σούταρε για το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Πριν το τέλος του ημιχρόνου μάλιστα η Ατλέτικο έφτασε κοντά στην ανατροπή αλλά ο Άλισον «είπε» όχι στον Λεμάρ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε άσχημα για την Ατλέτικο που έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκριεζμάν. Ο επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» έγινε μοιραίος για την ομάδα του αφού χτύπησε τον Φιρμίνο στο κεφάλι σε προσπάθειά του να ελέγξει την μπάλα. Η Ατλέτικο υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο στη συνέχεια και στο 76′ η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ζότα από τον Ερμόσο. Ο Σαλάχ το εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε το 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ αφού στο 81′ η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σουάρες, αλλά το VAR άλλαξε την αρχική απόφαση.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Φελίπε, Ερμόσο (80’Γιορέντε), Τρίπιερ, Καρασκό, Κόκε, Λεμάρ (80’Κορέα), Κοντογκμπιά (46’Χιμένες), Ντε Πάουλ (80’Λόντι), Ζοάο Φέλιξ (80’Σουάρες), Γκριεζμάν.

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Άρνολντ, Ματίπ, Χέντερσον, Μίλνερ (62’Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Κεϊτά (46’Φαμπίνιο), Σαλάχ (93’Γουίλιαμς), Μανέ (62’Ζότα), Φιρμίνο

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Μίλαν στο Champions League αφού ηττήθηκε και στην τρίτη αγωνιστική, με το 1-0 τη Πόρτο να μοιάζει καταδικαστικό για την ομάδα του Πιόλι. Ο Ντίας είχε δοκάρι για τους «Δράκους» στο 9′, στην μοναδική μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ, με την Πόρτο να είναι και πάλι πιο δραστήρια και να φτάνει τελικά στο γκολ στο 63′. Σκόρερ ο Ντίας με ωραίο συρτό σουτ, σε μία φάση που εξετάστηκε και από το VAR για επιθετικό φάουλ του Ταρεμί αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Εμπεμπά, Βέντελ (46’Ζαϊντού), Ουρίμπε, Εβάνιλσον (68’Κορόνα), Σέρτζιο Ολιβέιρα (68’Βιτίνια), Οτάβιο, Ζοάο Μάριο, Λουίς Ντίας, Ταρεμί (84’Τόνι Μαρτίνες).

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Μπάλο Τουρέ (58’Καλούλου), Κίερ, Τόμορι (58’Ρομανιόλι), Σαλεμάκερς, Μπενασέρ, Τονάλι (67’Μπακαγιόκο), Λεάο, Κρούνιτς (82’Μαλντίνι), Ζιρού (58’Ιμπραΐμοβιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ