Διπλό – ανάσα για την Μπαρτσελόνα στο Κίεβο (0-1), πεντάρα πρόκρισης με σόου Λέβα για την Μπάγερν (5-2)

Διπλό – ανάσα για την Μπαρτσελόνα στο Κίεβο (0-1), πεντάρα πρόκρισης με σόου Λέβα για την Μπάγερν (5-2)

Χάρη σε γκολ του Φατί η Μπαρτσελόνα ντούμπλαρε τις νίκες της κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου (0-1) και πέρασε στη δεύτερη θέση του ομίλου στον οποίο προελαύνει η Μπάγερν που διέλυσε με 5-2 την Μπενφίκα και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την έβαζε σε τροχιά πρόκρισης πήγε στο Κίεβο η Μπαρτσελόνα και κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-1) απέναντι στην Ντιναμό χάρη σε γκολ του Ανσού Φατί. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν επικράτησε εύκολα με 5-2 της Μπενφίκα, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει χατ τρικ, και προκρίθηκε από τώρα στους «16» του Champions League.

Στο «Ολιμπίνσκι» η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη αλλά ο Ντεπάι μόλις στο 4′ δεν κατάφερε να σκοράρει και στη συνέχεια η Ντιναμό είχε δύο καλές στιγμές με τους Πένα και Σαπαρένκο να μην μπορούν να νικήσουν τον Τερ Στέγκεν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα πίεσε αν και οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, με το σουτ του Καραβάεφ στο 58΄να φεύγει έξω.

Οι Καταλανοί τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια αν και έφταναν σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και στο 70′ κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Μινγκέθα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό και στρώθηκε στον Φατί που με τρομερό βολέ στην κίνηση σκόραρε για το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 82′ ο Τερ Στέγκεν κράτησε το μηδέν σε σουτ του Τσιγκάνκοφ από καλή θέση.

Ντιναμό Κιέβου: Μπούστσαν, Σίντορτσουκ, Σιρότα, Κεντζιορά (77’Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Καραβάεβ, Χαρμάς (71’Βιτίνιο), Μπουγιαλσκί, Τσιχανκόβ, Σαπαρένκο, Ντε Πένα (77’Βέρμπιτς)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Έρικ Γκαρσία, Λενγκλέ (79’Αραούχο), Άλμπα, Μπούσκετς, Φ.Ντε Γιονγκ, Νίκο Γκονζάλες, Φάτι (87’Μπαλντέ), Γκάβι (65’Ντεμπελέ), Ντεπάι

Στο Μόναχο η Μπάγερν κυριάρχησε και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι που πέτυχε χατ τρικ. Η Μπενφίκα ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη στο 15′ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τη συνέχεια να ανήκει στους γηπεδούχους.

Στο 26′ από σέντρα του Κομάν ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά έκανε το 1-0 και έξι λεπτά μετά από ασίστ του Πολωνού ο Γκνάμπρι με υπέροχο τακουνάκι έκανε και το 2-0. Ο Μοράτο με κεφαλιά στο 38′ μείωσε σε 2-1 για τους «Αετούς» και στο 45′ η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε την πολύ κακή εκτέλεση του Λεβαντόφσκι.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε η Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σανέ στο 49′ με σουτάρα έκανε το 3-1 και ο Λεβαντόφσκι στο 61′ με μαγικό τελείωμα το 4-1. Η Μπενφίκα μείωσε σε 4-2 με πλασέ του Νούνιες στο 74′ και στο 84′ ο Λεβαντόφσκι έκανε χατ τρικ για το τελικό 5-2 γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την 100η συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ουπαμεκανό, Νιανζού, Παβάρ, Ντέιβις (64’Ρίτσαρντς), Γκορέτσκα, Κίμιχ (72’Ζάμπιτσερ), Γκνάμπρι (85’Σαρ), Κομάν (64’Μουσιάλα), Σανέ (72’Μίλερ), Λεβαντόφσκι

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Βερίσιμο, Φερτόνχεν, Ζιλμπέρτο, Μοράτο, Μεϊτέ, Ζοάο Μάριο (77’Μπερνάρντο), Γκριμάλδο (77’Ράμος), Έβερτον (64’Ντιόγκο Γκονσάλβες), Πίτσι (64’Ράφα Σίλβα), Γιάρεμτσουκ (64’Νιούνιες).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ