Πρόκριση με total football ο Άγιαξ (1-3) – «Πάρτι» για τη Σπόρτινγκ πριν τον… τελικο με την Ντόρτμουντ (4-0)

Πρόκριση με total football ο Άγιαξ (1-3) – «Πάρτι» για τη Σπόρτινγκ πριν τον… τελικο με την Ντόρτμουντ (4-0)

Με μία εμφάνιση βγαλμένη από τον Γιόχαν Κρόιφ, ο Άγιαξ έκανε... πλάκα στην Ντόρτμουντ των 10 παικτών και επικράτησε με 3-1 στη Βεστφαλία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση της για τους «16» του Champions League! Μεγάλη εμφάνιση από τη Σπόρτινγκ που νίκησε με 4-0 της Μπεσίκτας και ετοιμάζεται για τον... τελικό με την Ντόρτμουντ!

Με μία εμφάνιση βγαλμένη από τον Γιόχαν Κρόιφ, ο Άγιαξ έκανε… πλάκα στην Ντόρτμουντ των 10 παικτών και επικράτησε με 3-1 στη Βεστφαλία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση της για τους «16» του Champions League! Μεγάλη εμφάνιση από τη Σπόρτινγκ που νίκησε με 4-0 της Μπεσίκτας και ετοιμάζεται για τον… τελικό με την Ντόρτμουντ!

Ντόρτμουντ – Άγιαξ 1-3

Άγιαξ έτοιμος για όλα! Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στη Βεστφαλία; Η ομάδα του Έρικ Τεν Χάαγκ έδειξε και πάλι τα δόντια της και κατάφερε να φέρει… τούμπα το παιχνίδι, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους «16» του Champions League!

Με ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο, ο «Αίαντας» κατάφερε να φύγει με ένα τεράστιο διπλό (1-3) από τη Γερμανία, την ώρα που η Ντόρτμουντ έμεινε στους 6 βαθμούς και πλέον κινδυνεύει σε μεγάλο βαθμό, καθώς ετοιμάζεται για τον «τελικό» με τη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία, με την ομάδα της Λισαβόνας να έχει επίσης έξι βαθμούς.

Οι δύο ομάδες είχαν ρυθμό από το ξεκίνημα και το γκολ… μύριζε. Όλα ωστόσο άλλαξαν όταν ο Όλιβερ είδε κόκκινη στον Χούμελς! Μία απόφαση που έφερε αντιδράσεις, η οποία δεν άλλαξε ούτε με τη χρήση του VAR.

Και λίγα λεπτά αργότερα, ο Άγγλος ρέφερι προχώρησε σε μία ακόμα περίεργη απόφαση, δίνοντας ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στην Ντόρτμουντ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μάρκο Ρόις στο 37o λεπτό, σημειώνοντας το 1-0!

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο ο Άγιαξ ανέβασε στροφές και έδειξε ικανός να το γυρίσει. Όπως και έκανε… Πρώτα ισοφάρισε με γκολ του Τάντιτς στο 72ο λεπτό, έπειτα πήρε κεφάλι με τον Αλέ στο 83ο λεπτό και τέλος, «καθάρισε» με τον Κλάασεν στις καθυστερήσεις, με τον Άντονι να δημιουργεί και τα τρία τέρματα της ομάδας του!

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ακανζί, Χούμελς, Μενιέ, Μπραντ, Μπέλινγκχαμ, Ρόις(76′ Κνάουφ), Αζάρ(34′ Πόνγκαριτς), Βίτσελ, Βολφ(58′ Πάσσλακ), Τίγκες(76′ Μαλέν)

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεϊρ, Τίμπερ, Άλβαρες(46′ Κλάασαεν), Μαζραουί, Μπλιντ, Μαρτίνες, Τάντιτς, Χράφενμπερχ, Άντονι, Αλέ, Μπερχάους(67′ Koυντούς)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπεσίκτας 4-0

«Πάρτι» για τη Σπόρτινγκ μέσα στη Λισαβόνα! Με μία καταιγιστική εμφάνιση, τα «λιοντάρια» διέλυσαν την Μπεσίκτας με 4-0 και έμειναν μέσα στη μάχη της πρόκρισης για τα νοκ άουτ του Champions League!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Γκονσάλβες που σκόραρε δύο φορές, οι πρωταθλητές Πορτογαλίας δεν άφησαν περιθώρια στην Μπεσίκτας και έφτασαν σε μία εύκολη επικράτηση, φτάνοντας τους έξι βαθμούς.

Στην τελευταία θέση παρέμειναν οι Τούρκοι που εξακολουθούν να μην έχουν βαθμό στη διοργάνωση…

Το σκορ άνοιξε στο 31ο λεπτό ο Γκονσάλβες ο οποίος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και σημείωσε το 1-0. Επτά λετπά αργότερα, ο ίδιος βρήκε και πάλι δίχτυα και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, γράφοντας το 2-0!

Και πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Παουλίνιο που έκανε το 3-0 στο 41ο λεπτό! Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Σαράμπια στο 56ο λεπτό, με τους Πορτογάλους να παίζουν το εισιτήριο της πρόκρισης μέσα στη Λισαβόνα απέναντι στην Ντόρτμουντ!

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ματέους Ρέις(72′ Βινάγκρε), Φεντάλ, Κόατες, Παλίνια, Ματέους Νούνιες(60′ Μπραγκάντσα), Σαράμπια, Πόρο(17′ Εσγκάιο), Γκονσάλο Ινάσιο, Πέδρο Γκονσάλβες(72′ Kαμπράλ), Παουλίνιο(60′ Νούνο Σάντος)

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ντεστάνογλου, Γιλμάζ, Μοντέρο(46′ Τεσέιρα), Σόουζα, Τοπάλ, Καραμάν, Ουϊσάλ, Ουέλιντον, Γκεζάλ(78′ Τόρε), Λαρέν(61′ Μποσντοτσάν, 83′ Ουζιακούπ), Χάτσινσον(61′ Ουτσάν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ