Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Αγγλικός ο… πόλεμος των πλουσίων! (vids)

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Αγγλικός ο… πόλεμος των πλουσίων! (vids)

Στο παιχνίδι των… πλουσίων, η Σίτι επικράτησε στο Μάντσεστερ με ανατροπή 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και «κλείδωσε» την πρωτιά στον όμιλο – Πεντάρα η Λειψία και προβάδισμα για την τρίτη θέση.

Ματσάρα με νικήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε στο ντέρμπι των πλουσίων της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και «σφράγισε» την πρωτιά στον όμιλο.

Μια επικράτηση που ήρθε με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Σίτι, που βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Εμπαπέ στο 50’, αλλά κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη με τα γκολ των Στέρλινγκ (63’) και Ζεσούς (76’). Με αυτή το τρίποντο η βρετανική ομάδα έφτασε τους 12 πόντους και «κλείδωσε» την πρώτη θέση, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέ εμεινε στους 8 και βρίσκεται στη θέση.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λειψία έκανε… πάρτι στο Βέλγιο και διέλυσε την Μπριζ με 5-0. Μια νίκη που της έδωσε προβάδισμα για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Ανατροπή και πρωτιά για τη Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι του Ετιχαντ και μόλις στο 5ο λεπτό άγγιξε το γκολ, αλλά ο Κιμπεμπέ έσωσε στη γραμμή την κεφαλιά του Ρόδρι.

Στην εξέλιξη της φάσης Μαχρέζ έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά και ο Κέιλορ Νάβας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Στο 18’ οι Μαχρέζ και Γκιντογκάν συνεργάστηκαν άψογα, ο Αλγερινός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά και πάλι ο κίπερ της Παρί Σεν Ζερμέν του είπε «όχι». Στο 33’ ο Γκιντογκάν από δημιουργός έγινε εκτελεστής, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι του Νάβας. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαχρέζ σούταρε και ο Νάβας κράτησε το μηδέν με φανταστική απόκρουση. Η Σίτι ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα στο Ετιχαντ να δείχνει 0-0.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η Παρί Σεν Ζερμέν «χτύπησε» στην κόντρα την άμυνα της Σίτι, με τον Εμπαπέ να ανοίγει το σκορ στο 50’. Ο Μέσι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με σουτ κάτω από τα πόδια του Έντερσον έκανε το 0-1.

Μετά το γκολ του Εμπαπέ η Σίτι ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή της και άρχισε να… σφυροκοπά την εστία του Νάβας. Στο 61’ ο Μαχρέζ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της γαλλικής ομάδας απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα όμως οι Βρετανοί ισοφάρισαν με τον Στέρλινγκ. Ο Ζέσους άφησε την μπάλα να περάσει και ο Στέρλινγκ με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 70’ ο Νάβας είπε «όχι» στον Ζέσους, αλλά στο 76’ η Σίτι έκανε την ολική ανατροπή. Ο Μαχρέζ σήκωσε για τον Σίλβα, αυτός γύρισε με τη μία από αριστερά στον Ζεσούς και ο Βραζιλιάνος από κοντά πλάσαρε για το 2-1.

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Κανσέλο, Στόουνς, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ζιντσένκο (54’ Ζέσους), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Στέρλινγκ

ΠΑΡΙ: Νάβας, Χακίμι, Μαρκίνιος, Νούνο Μέντες (67’ Κέρερ), Γκέιγ (67’ Ντι Μαρία), Κιμπεμπέ, Αντέρ Ερέρα (Ντανίλο), Παρέδες, Μέσι, Εμπαπέ, Νεϊμάρ.

«Πάρτι» της Λειψίας στο Μπριζ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Λειψία το παιχνίδι με την Μπριζ, με τη γερμανική ομάδα να έχει πλέον το προβάδισμα για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 12’ με το σουτ του Ενκουνκού και στο 17’ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Σοβά ανέτρεψε τον Μπρόμπεϊ. Ο Φόρζμπεργκ το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-0 για τη Λειψία. Στο 26’ οι Γερμανοί ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Σίλβα και στο 45+1’ ο Φόρζμπεργκ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 4-0 Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Ενκουνκού στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μπαλάντα, Ενσοκί (46’ Ρίτσα), Σοβά (82’ Ιθκιέρδο), Χέντρι, Φαν ντερ Μπρεμτ (60’ Μέχελε), Φανάκεν, Λανγκ, Μάτα, Ντε Κετελάρ (82’ Γουέσλεϊ), Ντοστ (46’ Ριτς)

ΛΕΙΨΙΑ: Μαρτίνεθ, Ανχελίνιο, Γκβάρντιολ (80’ Μπονά), Λάιμερ (62’ Μορίμπα), Κλόζτερμαν (62’ Χένρικς), Μπρόμπεϊ (66’ Νοβόα), Μουκιελέ, Φόρσμπεργκ, Ενκουνκού, Καμπλ, Αντρέ Σίλβα.

Η βαθμολογία του ομίλου μετά την 5η αγωνιστική

1.Σίτι 12
2.Παρί 8
3.Λειψία 4
4.Μπριζ 4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ