Μυθική γκάφα από την Μπαρτσελόνα – Γιατί κινδυνεύει με ζημιά 20 εκατομμυριών

Μυθική γκάφα από την Μπαρτσελόνα – Γιατί κινδυνεύει με ζημιά 20 εκατομμυριών

Σε μια γκάφα άνευ προηγουμένου υπέπεσαν οι διοικούντες της Μπαρτσελόνα.

Αλλιώς τα υπολόγιζαν οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» και αλλιώς τους έρχονται με τους Καταλανούς πλέον να κινδυνεύουν με οικονομική ζημιά της τάξης των 20,2 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που δεν πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League.

Όπως αναφέρουν εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ποδοσφαιρικού τμήματος ενόψει της σεζόν 2021-2022, όταν η διοίκηση της ομάδας προϋπολόγισε τα έσοδα που θα λάμβανε σε περίπτωση πρόκρισης στην φάση των «8» (προημιτελικά).

Ωστόσο η πορεία της Μπαρτσελόνα στην διοργάνωση την φετινή σεζόν δεν είναι η αναμενόμενη με τους, Καταλανούς να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας.

Αυτό θα έχει  σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τα προσδοκόμενα έσοδα βάζοντας, έτσι «στοπ» στα σχέδια των «μπλαουγκράνα» για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας στην προσεχή χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς η ύπαρξη του Financial Fair Play από πλευράς UEFA δεν επιτρέπει «ενέσεις ρευστότητας» σε περίπτωση που τα κεφάλαια δεν έχουν προέλθει από τις δραστηριότητες του συλλόγου (μεταγραφές, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα).

Έτσι στο μόνο που ευελπιστούν πλέον οι Ισπανοί είναι στην κατάκτηση της νίκης στην αυριανή αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου, η οποία θα τους οδηγήσει στους «16» και θα τους επιτρέψει να σβήσουν το μέγεθος της ζημιάς, και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Σε αντίθετη περίπτωση η Μπαρτσελόνα θα κυκλώσει την κατάκτηση του Europa League κάτι που θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 14,9 εκατ. ευρώ και θα καθησυχάσει την οργή των οπαδών προς το πρόσωπο του προέδρου των Καταλανών Τζουάν Λαπόρτα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ