Αταλάντα – Βιγιαρεάλ 2-3 – Πήγε να την… πατήσει η Βιγιαρεάλ, αλλά πέρασε στους «16»

Αταλάντα – Βιγιαρεάλ 2-3 – Πήγε να την… πατήσει η Βιγιαρεάλ, αλλά πέρασε στους «16»

Η Βιγιαρεάλ αγχώθηκε όμως τελικά κατάφερε να επικρατήσει της Αταλάντα με σκορ 3-2 και να πάρει εκείνη την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League.

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να προηγηθεί 3-0 απέναντι στην Αταλάντα, όμως είδε τους Ιταλούς να σημειώνουν δύο γκολ και να βάζουν «φωτιά» στο παιχνίδι. Ωστόσο, η ισπανική ομάδα κράτησε την ψυχραιμία της, επικράτησε με σκορ 3-2 και τελικά πήρε εκείνη την πρόκριση για τη φάση των «16» του Champions League.

Ο χθεσινός (8/12) καιρός στο Μπέργκαμο, με τα χιόνια, δεν επέτρεψε στις ομάδες να αγωνιστούν, με τη UEFA να τους δίνει σήμερα τη δυνατότητα να… λύσουν τις διαφορές τους, για το ποιος σύλλογος θα έπαιρνε συνέχιζε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ποια στο Europa League.

Έτσι λοιπόν σε ένα παιχνίδι… ροντέο, το «κίτρινο υποβρύχιο» παρότι κινδύνευσε στο τέλος, πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, αφήνοντας τους «Μπεργκαμάσκι» στο Europa.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Βιγιαρεάλ, η οποία μόλις στο 3ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντανζούμα. Οι παίκτες της ισπανικής ομάδας πίεσαν και έκλεψαν την μπάλα, με τον Ολλανδό να μην αστοχεί στο τετ α τετ και να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια η Αταλάντα πήρε την κατοχή και πίεσε ώστε να σημειώσει το γκολ ισοφάρισης. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το «κίτρινο υποβρύχιο» έφτασε στο 2-0 με τον Ετιέν Καπουέ στο 42′, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Άκρως δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για τη Βιγιαρεάλ, καθώς ο Ντανζούμα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση έγραψε το 3-0 στο 51′, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Ωστόσο, οι Ισπανοί χαλάρωσαν και παραλίγο να το… πληρώσουν. Αρχικά στο 71΄ ο Μαλινόφσκι μείωσε σε 3-1, με τον Ντουβάν Ζαπάτα στο 80′ να κάνει το 3-2 και να βάζει… φωτιές στη Βιγιαρεάλ. Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι κράτησαν εν τέλει την ψυχραιμία τους και πήραν τη νίκη που τους κρατά στο Champions League.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (46′ Τζιμσίτι), Παλομίνο, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον (54′ Μουριέλ), Φρόιλερ, Μέλε, Πεσίνα (46΄ Μαλινόφσκι), Ίλισιτς, Ζαπάτα

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Γκόμεθ, Παρέχο, Καπού, Αλμπέρτο Μορένο, Ζεράρ Μορένο, Ντανζούμα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ