Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Η «ζωγραφιά» του Εμπαπέ

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Η «ζωγραφιά» του Εμπαπέ

Μια στιγμή μαγείας του Κίλιαν Εμπαπέ στο 90+4 ήταν αρκετή για την Παρί που κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης και του απίθανου Τίμπο Κουρτουά στο Παρίσι και να πάρει ένα μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς!

Ο Τίμπο Κουρτουά έκανε ίσως το ματς της ζωής του. Έκανε συνολικά οχτώ αποκρούσεις, έπιασε πέναλτι του Μέσι και έμοιαζε απροσπέλαστος για τους ποδοσφαιριστές της Παρί Σεν Ζερμέν. Όχι όμως για όλους.

Σε μία στιγμή μαγείας, ο Κίλιαν Εμπαπέ το πήρε… πάνω του, πέρασε μέσα από δύο παίκτες και εκτέλεσε τον Βέλγο στο 94ο λεπτό, γράφοντας το τελικό 1-0 στο Παρίσι. Μόνο με μια τέτοια «ζωγραφιά» θα μπορούσε να νικηθεί ο Κουρτουά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ένα έργο τέχνης που σκαρφίστηκε ο Γάλλος σούπερ σταρ κόντρα μάλιστα στη… μέλλουσα ομάδα του! Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Παρί «σφυροκοπούσε» και η Ρεάλ αντιστεκόταν, ο Εμπαπέ… μίλησε, πήρε την μπάλα στις καθυστερήσεις και «υπέγραψε» το πρώτο σκέλος του ζευγαριού, δίνοντας τελικά ένα μικρό προβάδισμα στην Παρί εν όψει της ρεβάνς της Μαδρίτης (9/3).

Η Παρί είχε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, είχε και τις φάσεις, ωστόσο δεν είχε την ουσία. Ο Εμπαπέ ήταν εξ αρχής η κύρια πηγή κινδύνου και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στα μισά του πρώτου μέρους ωστόσο ο Κουρτουά τον σταμάτησε με μια σπουδαία επέμβαση.

Ο Γάλλος ήταν και αυτός που πήρε το πέναλτι από τον Καρβαχάλ με μία προσωπική ενέργεια. Ο Μέσι ανέλαβε το πέναλτι (62′), ωστόσο ο Κουρτουά κατάφερε να το βγάλει και αυτό, κάνοντας μία εμφάνιση βγαλμένη από τα καλύτερα του όνειρα.

Η είσοδος του Νεϊμάρ έδωσε άλλον αέρα στην Παρί. Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε τη φάση του γκολ με ένα «τακουνάκι», ο Εμπαπέ πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε μέσα από Βάσκεθ και Μιλιτάο και με ένα τέλειο πλασέ νίκησε τον Κουρτουά και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Κιμπεμπέ, Νούνο Μέντες, Μαρκίνιος, Ντανίλο (87’ Γκέιγ), Βεράτι, Παρέδες, Εμπαπέ, Ντι Μαρία (73’ Νεϊμάρ), Μέσι

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (72’ Λούκας Βάσκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Μόντριτς (82’ Βαλβέρδε), Κασεμίρο, Ασένσιο (72’ Ροδρίγο), Βινίσιους (82’ Αζάρ), Μπενζεμά (87’ Μπέιλ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ