Τσέλσι – Λιλ 2-0: Με… αέρα πρωταθλητών «καθάρισαν» οι Λονδρέζοι

Τσέλσι – Λιλ 2-0: Με… αέρα πρωταθλητών «καθάρισαν» οι Λονδρέζοι

Η Τσέλσι δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα πανηγύρισε τη νίκη επί της Λιλ με 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Champions League και βρίσκεται με το 1,5 πόδι στα προημιτελικά.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι και αυτό βγαίνει προς τα έξω! Η Τσέλσι δίχως να ιδρώσει, επικράτησε της Λιλ με 2-0 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Champions League και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει την υπεράσπιση των σκήπτρων της τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «μπλε» πήραν προβάδισμα με το… καλημέρα χάρη σε γκολ του Κάι Χάβερτζ (8′), ενώ ο Πούλισικ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (63′) και έκανε το έργο των «λιλουά» ακόμη πιο δύσκολο.

Η γαλλική ομάδα ήταν ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, όμως δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και η ποιότητα, αλλά και η εμπειρία των Λονδρέζων μίλησε.

Δείτε το live και τα στατιστικά του παιχνιδιού ΕΔΩ

Η Τσέλσι έδειξε τις διαθέσεις της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με… μπροστάρη τον Κάι Χάβερτζ. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός απείλησε για πρώτη φορά στο 4′ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από 3 λεπτά «χτύπησε» ξανά, με τον Ζαρντίμ να του λέει όχι, όμως μετά ακολούθησε η τρίτη και… φαρμακερή.

Συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό ο Χάβερτζ έκανε το 1-0 για την Τσέλσι! Ο Ζίγιες με μια πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον 22χρονο άσο και εκείνος με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 11′ η Λιλ απάντησε με… Ρούντιγκερ, καθώς ο αμυντικός των «μπλε» φλέρταρε με το αυτογκόλ, όμως στάθηκε τυχερός στην ατυχία του και η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Στη συνέχεια και μέχρι να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα κανείς δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, παρότι ο ρυθμός ήταν καλός και υπήρχε αρκετή ένταση. Οι «λιλουά» είχαν ισορροπήσει προοδευτικά, όντας αρκετά ανταγωνιστικοί, όμως δυσκολευόντουσαν να γίνουν επικίνδυνοι, ενώ οι Λονδρέζοι μετά το δυναμικό τους ξεκίνημα έπεσαν λίγο.

Στην επανάληψη η ομάδα του Τόμας Τούχελ έκανε ότι και στο πρώτο μέρος. Μπήκε δυναμικά και βρήκε γκολ στα πρώτα 8 λεπτά του 45λεπτου ξανά. Συγκεκριμένα, στο 63′ ο Καντέ κουβάλησε για μισό γήπεδο την μπάλα, σέβιρε στον Πούλισικ και εκείνος με ένα εύστοχο πλασέ έκανε το 2-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, καθώς στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με την Τσέλσι να διαχειρίζεται με σχετική άνεση το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε πάρει.


ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ):
 Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβασιτς (51′ λ.τρ. Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο (80′ Σαρ), Ζίγιες (60′ λ.τρ. Σαούλ), Πούλισικ (80′ Βέρνερ), Χάβερτς.
ΛΙΛ (Ζοσλέν Γκουρβενέκ): Ζαρντίμ, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Τζαλό (76′ Γκούντμουνσον), Ονανά (65′ Γιλμάζ), Σέκα, Αντρέ, Σάντσες (81′ Μπεν Αρφά), Ντέιβιντ (81′ Ζεγκρόβα), Μπαμπά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ