Αυτό το «κάτι» των μεγάλων προπονητών στο Champions League

Αυτό το «κάτι» των μεγάλων προπονητών στο Champions League

Το Champions League έχει πάψει από καιρό να είναι διοργάνωση του ποδοσφαιριστή και της μεγάλης φανέλας

Διήμερο προπονητών στο Champions League. Με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να φεύγει τρέχοντας για τη φυσούνα του Όλντ Τράφορντ περνώντας μέσα από το… μπλόκο των οπαδών της Γιουνάιτεντ και τον Ουνάι Έμερι να φαρμακώνει τη Γιουβέντους οριστικοποιώντας για εκείνη μια σεζόν… Βατερλό. Δύο μεγάλα «διπλά» σε σπουδαίες έδρες από δύο «σεσημασμένους» τύπους που εδώ και χρόνια επιβεβαιώνουν πως έχουν τον τρόπο τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Κάπως έτσι οι Ισπανοί χωρίς καν τη Μπαρτσελόνα στην εξίσωση με τρεις ομάδες στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Όσες και οι Άγγλοι που ζουν τη δική τους μεγάλη ιστορία πάγκου με όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό με τον φοβερό και τρομερό Τόμας Τούχελ στο Λονδίνο. Το τέλος εποχής Αμπράμοβιτς στο Στάμφορντ Μπριτζ ήρθε ξαφνικά, σχεδόν βίαια. Η Τσέλσι όμως όχι μόνο δεν πτοείται αλλά τρέχει ένα καταπληκτικό σερί σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας τους τελευταίους δύο μήνες μόνο την ήττα στα… εκατό πέναλτι από την Λίβερπουλ, στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Αλλάζει το ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο του. Αλλάζει χρόνια. Μόνο που πλέον αυτή η αλλαγή γίνεται εύκολο συμπέρασμα στα μάτια κάθε ψύχραιμου παρατηρητή. Το Champions League έπαψε να είναι η διοργάνωση των stars στον αγωνιστικό χώρο. Παύει να αποτελεί και διοργάνωση της μεγάλης φανέλας. Μετατρέπεται σε ένα περιβάλλον ανταγωνισμού κορυφαίων προπονητών και αντίστοιχων προγραμμάτων.

Επιβεβαιώνεται από τον Μέσι, τον Εμπαμπέ, τον Νεϊμάρ και τον Κριστιάνο που θα δουν τη συνέχεια του Champions League από την τηλεόραση. Επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η Μπάρτσα, η Γιουβέντους, η Γιουνάιτεντ ακόμη και ο Άγιαξ έπεσαν με τα μούτρα στο λάκκο με τα… φαβορί. Η ελίτ ανήκει στον Πεπ, τον Κλοπ, τον Αντσελότι, τον Σιμεόνε, τον Έμερι κλπ.

Πριν από 35 χρόνια ο Πατ Ράιλι στο NBA εξηγούσε ότι σε κάθε ομάδα ο προπονητής πρέπει να αμείβεται τουλάχιστον με ένα δολάριο περισσότερο από τον κορυφαίο αθλητή του. Η άποψη του είχε θεωρηθεί σχεδόν προκλητική, ειδικά από τη στιγμή που εκείνος ήταν στον πάγκο του show time. Των Λέικερς του Μάτζικ και του Τζαμπάρ στο Λος Άντζελες. Φυσικά η πρόταση του δεν πέρασε ποτέ. Και ούτε θα περάσει. Όσο περνά ο καιρός όμως γίνεται ολοένα και πιο κατανοητή η άποψη του. Και μάλιστα με μπάλα διαφορετική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ