Αλ-Κελαϊφί: «Ψυχαγωγία… Super Bowl στο Champions League»

Αλ-Κελαϊφί: «Ψυχαγωγία… Super Bowl στο Champions League»

Ο τελικός του Champions League θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σόου από το Super Bowl σύμφωνα με τον Αλ-Κελαϊφί.

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ΕCA (European Club Association), Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, δήλωσε ότι ο τελικός του Champions League θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σόου από το Super Bowl και ότι πρέπει να εξελιχθεί, προκειμένου να μπορέσει να προσεγγίσει μεγαλύτερο κοινό από αυτό που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα.

Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «The Athletic», είπε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω πώς το Super Bowl θεωρείται μεγαλύτερο από τον τελικό του Champions League», παρά το γεγονός ότι ο τελικός του Champions League το 2021 συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια θεατές και το Super Bowl του 2022 είχε μόνο 112 εκατομμύρια θεατές.

«Το Super Bowl, και οι Ηνωμένες Πολιτείες γενικότερα, έχουν αυτή τη νοοτροπία, τη δημιουργικότητα και τη διασκέδαση. Αυτό πρότεινα, να γίνει μια τελετή έναρξης του Champions League, να γίνει ένας αγώνας την βραδιά έναρξης όπου οι νικητές θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ομάδα, ίσως αυτό δεν είναι καλή ιδέα, αλλά τουλάχιστον ας αμφισβητήσουμε το status quo. Κάθε αγώνας πρέπει να είναι εκδήλωση και ψυχαγωγία», πρόσθεσε ο Αλ Κελαϊφί, από τους ένθερμους αντιπάλους της πρότασης για ευρωπαϊκή Super League.

Το Champions League θα επεκταθεί σε 36 ομάδες το 2024 και από τότε τα τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα θα μοιράζονται με την ECA. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, η αλλαγή αναμένεται να αυξήσει την εμπορική αξία του τουρνουά κατά 39%, αλλά συμπλήρωσε: «Πρέπει ακόμη να εξερευνήσουμε περαιτέρω αναξιοποίητες ροές εσόδων μαζί. Προφανώς, η ψηφιακή καινοτομία είναι ένα από τα πράγματα που αναζητούμε. Με την UEFA, σκεφτόμαστε επίσης μορφές εκδηλώσεων και εμπειρίες. Πάρτε το Champions League, μακράν την καλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, αλλά πώς μετατρέπουμε κάθε αγώνα σε γεγονός; Η πρότασή μου είναι να υπάρχει ένα τμήμα δημιουργικής και ψυχαγωγίας ως μέρος της νέας κοινοπραξίας μεταξύ UEFA και ECA», πρότεινε ο πρόεδρος της Παρί ΣΖ.

«Πώς μπορούμε να κάνουμε τους αγώνες της φάσης των ομίλων συναρπαστικούς;» αναρωτήθηκε. «Η διαφορά ώρας είναι πρόβλημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία. Πώς μπορούμε λοιπόν να εργαστούμε σε αυτό για τα διεθνή δικαιώματα που έχουν τεράστιες δυνατότητες; Σκεφτόμαστε κάθε είδους πράγματα: νέες τοποθεσίες, νέες αγορές, νέες μορφές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ