Η σκληροτράχηλη Ατλέτικο θα «ενοχλεί» πάντα κάθε ομάδα που κληρώνεται μαζί της στο Champions League

Η «σκληράδα» της Ατλέτικο, οι αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήταν μια αναδρομή στο παρελθόν, και τα λόγια του Ράφλ Ράνγκνικ τα οποία θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη η Σίτι και ο Γκουαρντιόλα.

Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο τα ημιτελικά του Champions League. Δύο κόσμοι διαφορετικοί. Δύο ποδοσφαιρικές σχολές εντελώς ανόμιες. Και το πιο σημαντικό δύο προπονητές με διαφορετική ποδοσφαιρική οπτική γωνία και φιλοσοφία. 

«Πολίτες» και «ροχιμπλάνκος» αναμένεται να δώσουν δύο πολύ σκληρές μάχες. Η πρώτη σε τεχνικό επίπεδο. Αυτό είναι το πιο εύκολο, το κομμάτι που η Σίτι θα στηρίξει για να κερδίσει, παρόλο που η Ατλέτικο διαθέτει εντυπωσιακούς παίκτες όπως ο Ζοάο Φέλιξ και ο Γιαν Όμπλακ. 

Το δεύτερο είναι κάτι πιο νεφελώδες, πιο άυλο, μια έντονη μάχη νοοτροπίας, πίεσης και πρόκλησης. Και αυτό είναι στο οποίο ποντάρει η Ατλέτικο. Η ομάδα του Τσόλο γνωρίζει πολύ καλά πως να «μπαίνει» στο μυαλό του αντιπάλου. 

«Δεν ξέρω αν το παιχνίδι πέρασε πάνω από δύο λεπτά χωρίς να διακοπεί με κάποιον ξαπλωμένο στο πάτωμα», παραπονέθηκε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, μετά την ήττα της ομάδας του με 1-0 στο Ολντ Τράφορντ από την Ατλέτικο στους «16». 

Η Μάντσεστερ Σίτι, λοιπόν, θα έκανε καλά να διδαχθεί από την ήττα των γειτόνων της, όπου η Ατλέτικο έκανε μια κλασική επίδειξη, του πως είναι να «παγώνεις» τον ρυθμό ενός παιχνιδιού και να κάνεις το ρολόι να κυλά υπέρ σου. 

«Κάθε φορά που τα αγγίζεις, πέφτουν κάτω και είναι φάουλ», γκρίνιαξε ο Χάρι Μαγκουάιρ. Η Λίβερπουλ είχε την ίδια μοίρα το 2020, με τον αριστερό μπακ Άντι Ρόμπερτσον να παραπονιέται: «Άρχισαν να πέφτουν και να προσπαθούν να μπουν κάτω από το δέρμα μας». 

Τα τελευταία χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα η «Βασίλισσα» της σκοπιμότητας. Οι αγώνες κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν μια αναδρομή στις μέρες των δύο Ντιέγκο – Κόστα και Γκοντίν – οι οποίοι μπορούσαν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. 

Χάρη σε αυτό άλλωστε, η ομάδα του Σιμεόνε κατάφερε το 2014 να μπει «σφήνα» στο δίπολο Ρεάλ – Μπαρτσελόνα και τελικά να κατακτήσει τον ισπανικό τίτλο για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. 

Δεδομένου του πόσο μειονεκτική ήταν η Ατλέτικο οικονομικά, σε σύγκριση με τη Ρέαλ και τη Μπάρτσα, ο Σιμεόνε έπρεπε να μετρήσει κάθε πλεονέκτημα. Ο τρόπος για να ανταγωνιστεί κανείς την ελίτ ήταν να τους σταματήσει με κάθε μέσο. 

Η Ατλέτικο στηρίχθηκε στις αξίες του συλλόγου της σκληρής δουλειάς, του θάρρους και της καρδιάς, για να πείσει τους παίκτες του να κάνουν οτιδήποτε για τον κοινό σκοπό, είτε ξεπερνούν τα όρια είτε όχι. 

Στα χρόνια που πέρασαν, η Ατλέτικο μεγάλωσε και έφερε πολλά ποιοτικά επιθετικά αστέρια, από τον Φέλιξ μέχρι τον Ματέους Κούνια, τον Αντουάν Γκριεζμάν έως τον Λουίς Σουάρες. 

Με τον Λουίς Σουάρες στο ρόστερ τους, οι «ροχιμπλάνκος» έριξαν το βάρος τους στο να παίξουν ένα πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας τον τίτλο την περασμένη σεζόν, με ένα πιο ελκυστικό στυλ ποδοσφαίρου. 

Οι πρώτες αναμνήσεις πολλών ανθρώπων από τον Σιμεόνε θα είναι η ερμηνεία του και ο ρόλος που έπαιξε στην αποβολή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, ανακατεύοντας τα μαλλιά του και στη συνέχεια αντιδρώντας υπερβολικά στην οργισμένη απάντηση του αντιπάλου του. 

Πλέον μη μπορώντας να αγωνιστεί, ο Σιμεόνε κάθεται στην άκρη του πάγκου, συνήθως ντυμένος στα μαύρα δίνοντας το… σύνθημα στους παίκτες του. 

Η Λίβερπουλ, νωρίτερα στην φάση των ομίλων έδειξε τον δρόμο στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πεπ θα πρέπει να προετοιμάσει τους παίκτες του, για μια πολύ σκληρή μάχη, απέναντι σε ένα σύνολο που σε τέτοια παιχνίδια μας έχει συνηθίσει να παίζει με το «μαχαίρι στα δόντια». 

Άλλωστε οι αποτυχίες της Σίτι στην Ευρώπη, έχουν αναδείξει μια εύθραυστη νοοτροπία, γνωρίζοντας στραπάτσα από ομάδες με χαμηλότερη δυναμική,(Μονακό,Λυον,Τότεναμ). 

Ο Γκουαρντιόλα το γνωρίζει από πρώτο χέρι, με την Ατλέτικο να αποκλείει την Μπάγερν Μονάχου στους ημιτελικούς του 2016. Αγαπήστε το ή μισήστε το, αυτό είναι το παιχνίδι που θα παίξει η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να το χειριστεί, αν θέλει να προχωρήσει στην φετινή διοργάνωση. 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από