Ζοάο Φέλιξ: Ο «καταλύτης» της Ατλέτικο Μαδρίτης

Ζοάο Φέλιξ: Ο «καταλύτης» της Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Ζοάο Φέλιξ αποτελεί τη φετινή σεζόν πιθανότατα τον πιο σημαντικό παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης και αναμένεται να είναι ο παίκτης-κλειδί για τον Ντιέκγο Σιμεόνε κόντρα στη Σίτι.

Μετά από μια δύσκολη ενσωμάτωση στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ζοάο Φέλιξ «ταίριαξε» απόλυτα στον σχεδιασμό του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος κατάφερε να παίρνει τα μέγιστα, από το νέο «αστέρι» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Οπως αποδεικνύουν, τόσο οι εξαιρετικές εμφανίσεις του νεαρού με τους «ροχιμπλάνκος», όσο και τα επτά γκολ που έχει σημειώσει στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις των Μαδριλένων. Και εάν αναλογισθεί κανείς, ότι ο Φέλιξ είχε σκοράρει επτά φορές στις προηγούμενες 60 (!) συμμετοχές του, καταλαβαίνει την προφανή διαφορά και εξέλιξη.

Κατά συνέπεια, ο νεαρός άσος, αναμένεται να αποδειχθεί «καταλυτικός» στον πρώτο προημιτελικό του Champions League (05/04, 22:00) με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι, που είναι και το λογικό φαβορί για την πρόκριση.

«Γνωρίζουμε ότι ο Ζοάο έχει τεράστιο ταλέντο, αλλά μερικές φορές το ταλέντο δεν είναι αρκετό», σχολίασε ο Γιανίκ Καράσκο, μετά την άνετη νίκη της Ατλέτικο επί της Αλαβές με 4-1 και πρόσθεσε: «Η δουλειά είναι επίσης σημαντική. Το να σκέφτεσαι την ομάδα, όχι μόνο τον εαυτό σου. Και ο Ζοάο το κατάλαβε αυτήν την σεζόν. Εργάσθηκε σκληρά και κατάλαβε, ότι η ομάδα είναι πιο σημαντική από τον εαυτό του. Και σήμερα είναι βασικός παίκτης και πολύ σημαντικός. Τον χρειαζόμαστε στην καλύτερη του φόρμα. Χρειαζόμαστε έναν Ζοάο Φέλιξ γκολτζή».

«Πάσες με ακρίβεια χιλιοστών και υψηλής ποιότητας ενέργειες. Δημιούργησε μικρά έργα τέχνης. Είναι, χωρίς αμφιβολία, ο πιο προικισμένος παίκτης της Ατλέτικο», έγραψε η ισπανική εφημερίδα «Marca», στην κριτική της για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Κι εάν όλα αυτά… δικαιολογούν τα 120 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησαν οι «Colchoneros» το 2019 για να τον αποκτήσουν από την Μπενφίκα, η προσαρμογή στην Μαδρίτη, δεν ήταν και η πιο εύκολη για το «χρυσό αγόρι».

Ο Ζοάο Φέλιξ, αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Αντουάν Γκριεζμάν και στην πρώτη του χρονιά στην Ατλέτικο, σημείωσε μόλις εννέα γκολ, ενώ την επόμενη σκόραρε δέκα φορές. Ομως φέτος, δύο μήνες πριν από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, έχει ήδη «πιάσει» τα περυσινά του στατιστικά, με δέκα γκολ και έξι ασίστ. Παράλληλα, ο «Τσόλο» κατάφερε με την κατάλληλη αναπροσαρμογή στον σχεδιασμό του, να «χωρέσει» στην ομάδα τους Γκριεζμάν και Φέλιξ, με τα αποτελέσματα, να είναι πλέον, αδιαμφισβήτητα.

«Τα πάω πολύ καλά μαζί του, από τότε που ήλθε στην ομάδα. Μου έδωσε πολλές συμβουλές από την αρχή κι έμεινε κοντά μου», δήλωσε ο νεαρός Πορτογάλος ευχαριστώντας τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή, ενώ ο Αργεντινός προπονητής, είναι απόλυτος: «Οσο αποδίδε καλά, θα παίζει. Διακρίνεται και άρα παίζει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ