Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Ο Ντε Μπρόινε «έσπασε» το πούλμαν και άνοιξε τον δρόμο για τα ημιτελικά

Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Ο Ντε Μπρόινε «έσπασε» το πούλμαν και άνοιξε τον δρόμο για τα ημιτελικά

Το γκολ του Ντε Μπρόινε στο 70' έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τη Μάντσεστερ Σίτι που επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Για 70 λεπτά άντεξε το πούλμαν του Ντιέγκο Σιμεόνε στο «Etihad»! Το 5-5-0 του Αργεντινού τεχνικού απέδωσε μέχρι τη στιγμή που πέρασε στο ματς ο Φόντεν και με τη δική του ασίστ ο Ντε Μπρόινε έκανε το 1-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι που με αυτό το σκορ απέκτησε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ανώτερη σε όλο το ματς η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα που έχει την κατάσταση στα… χέρια της ενόψει της ρεβάνς του «Wanda Metropolitano» (13/4, 22:00).

Από το ξεκίνημα του ματς φάνηκε πώς θα κυλήσει το παιχνίδι. Η Σίτι με την μπάλα στα πόδια, η κατοχή να μην πέφτει από το 70% και η Ατλέτικο να αμύνεται μαζικά με στόχο το μηδέν στην άμυνα. Κάτι που δυσκόλεψε πολύ του παίκτες των «Πολιτών» οι οποίοι γυρνούσαν την μπάλα γύρω από την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Κάποια σουτ του Ντε Μπρόινε και μία πτώση του Βέλγου στην περιοχή, μαζί με άλλη μία του Στέρλινγκ που ζήτησαν πέναλτι σε φάσεις που δεν υπήρχε παράβαση, ήταν οι πιο… σημαντικές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αν και η Ατλέτικο έγινε κάπως πιο απειλητική στην κόντρα. Στο 47′ ο Γκουντογκάν έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Σάβιτς να σώζει ενώ στο 51′ ο Γιορέντε έκανε μία σέντρα σουτ σε αντεπίθεση, αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε εύκολα. Ο Όμπλακ με σπουδαία επέμβαση σε φάουλ του Ντε Μπρόινε κράτησε το μηδέν στο 55′ ενώ ο Λαπόρτ αστόχησε σε κεφαλιά από καλή θέση στο 64′.

Η λύτρωση για τη Σίτι ήρθε τελικά στο 70′. Ο Φόντεν που μόλις είχε περάσει στο ματς βρήκε τον Ντε Μπρόινε μέσα στην περιοχή και ο Βέλγος με υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0. Έτσι η Σίτι κατάφερε να ανοίξει την άμυνα της Ατλέτικο και στο 80′ «άγγιξε» και το 2-0, αλλά ο Σάβιτς έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ντε Μπρόινε. Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους «Πολίτες» που επικεντρώνονται στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Ακέ, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκουντογκάν (68’ Γκρίλις), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ (68’ Ζέσους), Μαχρέζ (68’ Φόντεν)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Λόντι, Σάβιτς, Βρσάλικο, Ρεϊνίλντο, Φελίπε, Γιορέντε (60’ Ντε Πολ), Κοντογκμπιά, Κόκε (60’ Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (81’ Λεμάρ), Γκριεζμάν (60’ Κούνια)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ