Αντσελότι: «Η περισσότερη ενέργεια στο τέλος μας χάρισε την πρόκριση»

Αντσελότι: «Η περισσότερη ενέργεια στο τέλος μας χάρισε την πρόκριση»

Ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε πως το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε περισσότερη ενέργεια από την Τσέλσι στην παράταση αποδείχτηκε καθοριστικό.

Στην ενέργεια των ποδοσφαιριστών του κατά την διάρκεια της παράτασης, απέδωσε ο Κάρλο Αντσελότι, την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Λίγο μετά την ήττα που γνώρισε η Ρεάλ στην Μαδρίτη από την Τσέλσι με 3-2 (σ.σ. πρώτο ματς 3-1 υπέρ των «μερένχες»), ο Ιταλός προπονητής των Μαδριλένων, σχολίασε:

«Γιατί προκριθήκαμε; Επειδή είχαμε περισσότερη ενέργεια από τον αντίπαλο, στο τέλος για να μείνουμε ζωντανοί. Τις αλλαγές, τις έκανα μόνο για αυτόν τον σκοπό. Για να βάλω περισσότερη ενέργεια. Η ομάδα υπέφερε πολύ, αλλά όλοι αντιστάθηκαν.

Ο Ροντρίγκο και ο Καμαβινγκά, μπήκαν ακριβώς για να προσθέσουν ενέργεια. Η Τσέλσι κουράσθηκε από το έντονο πρέσινγκ στο ματς και αυτό ήταν που μας έδωσε το πλεονέκτημα στην παράταση. Δεν αξίζαμε το 2-0. Είναι αλήθεια ότι δεν ζητήσαμε αρκετά ένα γκολ στην αρχή, αλλά οι φάσεις που κάναμε με την μπάλα, ήταν πολύ καλές.

Στο 2-0, η ομάδα υπέστη ψυχολογική πτώση. Αλλά η μαγεία του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», βοηθά τους παίκτες. Είναι ανεξήγητο. Σε σπρώχνει, ώστε να μην παραδοθείς ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που φθάνουμε στους ημιτελικούς. Υποφέρω πολύ, φυσικά. Αλλά όσο περισσότερο υποφέρουμε, τόσο πιο χαρούμενος είμαι. Και θέλω να συγχαρώ την Βιγιαρεάλ και τον Ουνάι Εμερι, γιατί δημιούργησαν αίσθηση.

Νομίζω ότι στην αρχή της σεζόν, λίγοι άνθρωποι πίστευαν, ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο επρόκειτο να έχει δύο ομάδες στους ημιτελικούς του Champions League. Και ίσως τρεις (σ.σ. σε περίπτωση πρόκρισης της Ατλέτικο Μαδρίτης)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ