Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3: «Λάμψη» Τσιμίκα στη ματσάρα του Άνφιλντ

Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3: «Λάμψη» Τσιμίκα στη ματσάρα του Άνφιλντ

Με τον Κώστα Τσιμίκα να πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση, μοιράζοντας δύο ασίστ σε Κονατέ και Φιρμίνο, η Λίβερπουλ ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Μπενφίκα στο «Άνφιλντ» και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Σε μια καταπληκτική εμφάνιση από τον Κώστα Τσιμίκα, καθώς ο Έλληνας αμυντικός μοίρασε δύο εξαιρετικές ασίστ σε Κονατέ και Φιρμίνο, η Λίβερπουλ έμεινε ισόπαλη 3-3 με την Μπενφίκα στο Άνφιλντ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ.

Ο διεθνής αριστερός οπισθοφύλακας, που αποθεώθηκε από τους φίλους των «κόκκινων» στο Twitter, έκανε τα… πάντα στην αναμέτρηση, παίρνοντας αρκετές μονομαχίες, ανεβαίνοντας όλη την πλευρά και φυσικά δίνοντας δύο «έτοιμα» γκολ με σέντρες ακριβείας που βοήθησαν το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να πάρει την πρόκριση και έτσι να συνεχίσει να ονειρεύεται την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Το ματς ήταν καταπληκτικό, με φρενήρη ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, πολλές φάσεις και γκολ που ακυρώθηκαν, ωστόσο η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ ήταν εκείνη που παρότι είδε τους «αετούς» να επιστρέφουν από το 3-1, κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς*

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ρυθμό να είναι αρκετά χαμηλός και καμία ομάδα να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 13′ με τον Έβερτον, για τους «αετούς», καθώς ο Βραζιλιάνος δοκίμασε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Στο 21′ όμως, οι «κόκκινοι» βρήκαν γκολ, με τον Κονατέ να κάνει το 1-0, έπειτα από εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα που ήταν σε τρομερό βράδυ. Οι Πορτογάλοι έφτασαν σε ένα γκολ, όμως ο Νούνιες ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Βλαχοδήμος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Ντίας στο 26′.

Ακολούθησε ένα σουτ του Φιρμίνο στο 30′ όπου ο Βερτόγχεν πρόλαβε τον Βραζιλιάνο. Για να έρθει στο 32′ ο Γκονσάλβες να φέρει το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1. Ο Ντίας έχασε ακόμη μία ευκαιρία στο 38′, με τον Κολομβιανό να σουτάρει όμως ο Γκριμάλντο έκανε σωτήριο τάκλιν. Τελευταία φάση για το πρώτο μέρος ήταν ένα μακρινό σουτ του Κεϊτά, που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα.

Δέκα λεπτά μετά την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου, ο Βερτόγχεν ένα έκανε ένα σοβαρό λάθος, με τον Ζότα να το εκμεταλλεύεται, γυρνώντας την μπάλα στον Φιρμίνο που έκανε το 2-1 στο 55′. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και βρήκε ακόμα ένα τέρμα, με τον Τσιμίκα να κάνει τρομερή ασίστ (δεύτερη στο ματς), συνεχίζοντας τα… όργια, και βρίσκοντας τον Φιρμίνο, που έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ για δεύτερη φορά.

Στο 73′ ο Γιάρεμτσουκ βρέθηκε μπροστά από τον Άλισον περνώντας και τον τερματοφύλακα των «κόκκινων», κάνοντας το 3-2. Εννέα λεπτά αργότερα οι «αετοί» έφτασαν στην ισοφάριση με τον Νούνιες να κάνει μια τρομερή προσπάθεια φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα για το 3-3. Η Μπενφίκα βρήκε κι άλλο τέρμα στις καθυστερήσεις, όμως ο Νούνιες ήταν εκτεθειμένος. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Λίβερπουλ πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμες, Κονατέ, Ματίπ, Τσιμίκας, Κεϊτά, Μίλνερ (57’ Τιάγκο), Χέντερσον, Ζότα, Φιρμίνο (90+2′ Οριγκί), Ντίας (66’ Μανέ)

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+1′, Ντίας), Οταμέντι, Bερτόγχεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τάαραμπτ (66’ Ζοάο Μάριο), Έβερτον (90+2′ Αλμέιδα), Γκονσάλβες (46’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (78’ Μπερνάρντο), Νούνιες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ