Κώστας Τσιμίκας: Ο «Greek Scouser» έκανε το απόλυτο παιχνίδι (pics, vid)

Κώστας Τσιμίκας: Ο «Greek Scouser» έκανε το απόλυτο παιχνίδι (pics, vid)

Την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λίβερπουλ έκανε στον προημιτελικό με την Μπενφίκα ο Κώστας Τσιμίκας. Τα φοβερά στατιστικά, οι δύο ασίστ και η δικαίωση με το βραβείο του MVP.

Showman Κώστας Τσιμίκας στο «Άνφιλντ». Ο Έλληνας αριστερός οπισθοφύλακας έκανε και χθες αυτό που συνηθίζει να κάνει καλύτερα φέτος. Άρπαξε ακόμα μια ευκαιρία που του έδωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Και όχι απλώς τα κατάφερε, αλλά ήταν και ο κορυφαίος ολόκληρης της αναμέτρησης. Ο «Τσίμι» πήρε τη φανέλα του βασικού σε ένα παιχνίδι για τη φάση των προημιτελικών του Champions League, απέναντι στην Μπενφίκα.

Το αποτέλεσμα; Δύο ασίστ και MVP της αναμέτρησης. Τόσο εύκολα, τόσο απλά. Δεν ήταν μονάχα οι δύο ασίστ που έδωσε σε Κονατέ και Φιρμίνο. Αλλά γενικότερα όλο το παιχνίδι που έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε ματς νοκ άουτ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ένα γεμάτο παιχνίδι από όλες τις απόψεις. Εξαιρετικός τόσο στον επιθετικό τομέα, όσο και στον αμυντικό, καθώς εκτός από τα ίδια τα… μάτια και οι στατιστικές κατηγορίες απέδειξαν πως ο Έλληνας άσος ήταν απολαυστικός.

Ο Greek Scouser ήταν ο ποδοσφαιριστής της χθεσινής αναμέτρησης με την Μπενφίκα ο οποίος είχε τις περισσότερες δημιουργημένες ευκαιρίες (4) σε ολόκληρο το 90λεπτο, «σερβίροντας» φυσικά και δύο γκολ.

Συνολικά, επιχείρησε 65 μεταβιβάσεις, έχοντας ποσοστό επιτυχίας στο 86%, που σημαίνει πως είχε τις 56 σωστές! Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως είχε 103 επαφές με την μπάλα, καθώς επιχείρησε και 15 σέντρες σε όλο το ματς. Ακόμα και στα στατιστικά με τις ντρίμπλες, ο «Τσίμι» έδειξε μεγάλη ωριμότητα, έχοντας 2/4 επιτυχημένες προσπάθειες!

Παράλληλα, στον αμυντικό τομέα ήταν «βράχος», καθώς είχε 100% ποσοστό επιτυχίας στα τάκλιν με 2/2, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 11 ανακτήσεις, έχοντας μάλιστα και 9/12 κερδισμένες μονομαχίες! Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο, είναι το γεγονός πως κανένας ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα δεν κατάφερε να περάσει τον «Τσίμι» σε ολόκληρο το 90λεπτο!

Αναμενόμενα, ο Κώστας Τσιμίκας πήρε… σπίτι του το βραβείο του MVP της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας μια ιστορική εμφάνιση, για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Και μάλιστα, ο 25χρονος θα έχει και την ευκαιρία να φτάσει σε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς θα «τρέξει» και για το βραβείο του MVP της εβδομάδας στο Champions League!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ