Πιέσεις σε UEFA και ECA για τις θέσεις στο νέο Champions League από τη σεζόν 2024/25

Πιέσεις σε UEFA και ECA για τις θέσεις στο νέο Champions League από τη σεζόν 2024/25

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στο Champions League από τη σεζόν 2024/25.

Τα σχέδια για τη… διάθεση δύο θέσεων στο Champions League με βάση την κατάταξη των συλλόγων της UEFA από τη σεζόν 2024/25 θα μπορούσαν να αλλάξουν, μετά τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα σύμφωνα με τους «Times».

Η αγγλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι, ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της ευρωπαϊκής Super League, η απόφαση της UEFA θα διαμορφώσει τη νέα μορφή του Champions League από το 2024.

Πηγές ισχυρίζονται ότι υπάρχει πίεση εντός της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (UEFA) και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), για να αλλάξει το σχέδιο. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο που συνδέεται με την κατάταξη της UEFA, δύο σύλλογοι που δεν προκρίθηκαν μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων τους, μπορούν να έχουν διαφορετική οδό για συμμετοχή στο Champions League.

Στις 10 Μαΐου, όπως διευκρινίζει η εφημερίδα, θα ληφθεί απόφαση από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, αλλά έως τότε το σχέδιο που δίνει «εισιτήριο» με βάση τον συντελεστή στην UEFA είναι υπό εξέταση.

Ορισμένοι μέσα στην UEFA πιστεύουν ότι η ιδέα αυτή θα αύξανε την αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή πιο σημαντικών ομάδων στο Champions League.
Εκείνοι που ασκούν κριτική, από την άλλη πλευρά, θεωρούν ότι αυτή η κίνηση θα θύμιζε την ευρωπαϊκή Super League.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο για αλλαγή, λέγοντας τον περασμένο μήνα ότι η μεταρρύθμιση θα μπορούσε να φέρει «περισσότερες θέσεις, κυρίως για τα μικρότερα και μεσαία πρωταθλήματα».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, μια ομάδα εργασίας των UEFA-ECA μελετά μια εναλλακτική λύση, σύμφωνα με την οποία οι βαθμολογίες θα διατηρηθούν, αλλά μια ομάδα που βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος της δεν πρέπει να ξεπερνιέται από μια έκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ