Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Με το ένα πόδι στον τελικό η Λίβερπουλ (vids)

Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Με το ένα πόδι στον τελικό η Λίβερπουλ (vids)

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Βιγιαρεάλ στο Άνφιλντ και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε στο Άνφιλντ την ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League, Βιγιαρεάλ, για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό της διοργάνωσης, με τους Reds να επικρατούν με 2-0 και να παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παρισιού στις 28 Μαΐου.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε 12 τελικές στο πρώτο μέρος (οι περισσότερες από το 2003-2004 σε ημιτελικό Champions League), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, όμως, οι Reds ήταν εντυπωσιακοί και με 2 γκολ μέσα σε 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα (αυτογκόλ Εστουπινιάν, Μανέ) καθάρισαν την υπόθεση νίκη και έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Ελ Μαδριγάλ την ερχόμενη Τρίτη (3/5) για να προκριθούν στον τελικό του Champions League. Από την άλλη, η Βιγιαρεάλ ολοκλήρωσε με 2 τελικές το παιχνίδι και θα χρειαστεί να ανέβει ένα… βουνό στη ρεβάνς στην Ισπανία.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας λόγω ίωσης.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης.

Σωρεία ευκαιρίων, μηδέν γκολ

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε… φουριόζα και άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 12′, ο Σαλάχ έκανε έξυπνη σέντρα στην περιοχή βρίσκοντας τον Μανέ, αλλά η κεφαλιά του Σενεγαλέζου έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντίαζ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Ρούλι μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Με την κατοχή να φτάνει στο 60%-40% στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, οι ευκαιρίες δεν σταματούσαν. Ο Σαλάχ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στο 27′, ο Ρούλι απέκρουσε το σουτ του Ντίαζ στο 31′, η προσπάθεια του Σαλάχ έφυγε άουτ στο 35′, ενώ η… οβίδα του Τιάγκο έξω από την περιοχή, κατέληξε στο δοκάρι.

Χρειάστηκε μόλις 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Η εκρηκτικότητα της Λίβερπουλ απέφερε άμεσα καρπούς. Κι όταν λέμε άμεσα, εννοούμε πως οι Reds χρειάστηκαν 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη. Μέσα σε αυτό το διάστημα η Λίβερπουλ πέτυχε 2 γκολ και λύγισε την μέχρι τότε… αλύγιστη Βιγιαρεάλ.

Η… προειδόποιηση δόθηκε στο 50′ από τον Φαμπίνιο, ο οποίος σκόραρε από κοντά αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Ντάικ (που είχε πάρει προηγουμένως την κεφαλιά) ήταν σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, στο 53′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ της Λίβερπουλ. Οι Reds κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Χέντερσον έκανε σέντρα, η μπάλα κόντρα στον Εστουπινάν, ο Ρούλι δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Και στο 55′ ήρθε η… σφραγίδα πρόκρισης. Ο Σαλάχ βρήκε ωραία τον Μανέ στην περιοχή και ο Σενεγαλέζος νίκησε από κοντά τον Ρούλι για το 2-0.

Ακόμα και με το 2-0 υπέρ της, η ομάδα του Κλοπ δεν σταμάτησε να πρεσάρει και προσπαθούσε να διευρύνει το προβάδισμά της. Στο 64′ ο Ρόμπερτσον σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ, ενώ στο 68′ οι Reds έχασαν διπλή ευκαιρία για τρίτο γκολ. Ο Ρούλι αρχικά έδιωξε δύσκολα το σουτ του Φαν Ντάικ και στη συνέχεια ο Ντίαζ προσπάθησε να σκοράρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ και στο 79′. Ο Ντιάζ βρέθηκε στα αριστερά της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και έτσι η Λίβερπουλ… φλερτάρει με άλλον έναν τελικό στην ιστορία της, στον δρόμο για την κατάκτηση του 7ου Champions League.

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Άρνολντ (81’ Γκόμες), Φαν Ντάικ, Κονατέ, Φαμπίνιο, Χέντερσον (72’ Κεϊτά), Τιάγκο, Λουίς Ντίαζ (81’ Οριγκί), Σαλάχ, Μανέ (72’ Ζότα)

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιθ, Πάου Τόρες, Αλμπιόλ, Εστουπινιάν (72’ Οριέ), Καπού, Παρέχο (72’ Τριγέρος), Τσουκβουέζε (72’ Ντιά), Κοκλέν (57’ Πεδράθα), Λο Σέλσο, Ντανζουμά (86’ Αλκάθερ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ