Στο Ceramica τσεκάρει το… εισιτήριο για το Παρίσι η Λίβερπουλ

Στο Ceramica τσεκάρει το… εισιτήριο για το Παρίσι η Λίβερπουλ

Ετοιμάζει βαλίτσες για... Stade de France η Λίβερπουλ! Η παρέα του Κώστα Τσιμίκα φιλοξενείται (22:00) από την Βιγιαρεάλ στο Ceramica , έχοντας ως προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Ανφιλντ. Πώς επηρεάζεται ο Ολυμπιακός από την αποψινή μάχη των δυο ομάδων.

Στο Ceramica είναι στραμμένα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη απόψε (22:00). Εκεί που θα μάθουμε και τον πρώτο φιναλίστ για τον εφετινό τελικό του Champions League. Η Βιγιαρεάλ υποδέχεται τη Λίβερπουλ, με την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ετοιμάζεται να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία της.

Οι Reds βρίσκονται με το ένα πόδι στον πρώτο τους τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από τρία χρόνια, έχοντας ως προίκα στο 2-0 του αγώνα στο Ανφιλντ. Με τον Πέρβις να σημειώνει αυτογκόλ και τον Μανέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, η παρέα του Κώστα Τσιμίκα έχει το τεράστιο αβαντάζ για το εισιτήριο του Stade de France. Αρκεί να παρουσιαστεί σοβαρή και συγκεντρωμένη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Η αναμέτρηση του Ceramica παρουσιάζει και έντονο ερυθρόλευκο ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να επιθυμεί… αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ. Αν το ταξίδι των «κίτρινων υποβρυχίων» ολοκληρωθεί απόψε (ή αν δεν κατακτήσουν το Champions League), τότε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα εκκινήσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τον β’ προκριματικό γύρο.

 

Η Λίβερπουλ θέλει να τα σαρώσει όλα την εφετινή σεζόν, καθώς βαδίζει προς ένα μυθικό quadrable. Εχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ, βρίσκεται στον τελικό του Fa Cup, είναι στο -1 από την κορυφή της Premier League και αγκαλιά με τον τελικό του Champions League. Ο Κλοπ τα θέλει όλα και είναι αποφασισμένος να… γεμίσει με τρόπαια την κόκκινη μεριά του Μερσεϊσάϊντ.

Ο Κώστας Τσιμίκας βρίσκεται στα πιτς στα τελευταία 7 ματς των Reds, αλλά είναι αρκετά πιθανή η συμμετοχή του στην αποψινή ρεβάνς του Ceramica. Εκτός από το σημαντικό πλεονέκτημα του 2-0, η Λίβερπουλ έχει πάει στην Ισπανία και με τον… αέρα των προηγούμενων εκτός έδρας αναμετρήσεων. Συγκεκριμένα, η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ  μετράει μόνο νίκες σε ισάριθμα πέντε παιχνίδια μακριά από το Άνφιλντ. Έχει νικήσει εκτός έδρας τις Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν για τον όμιλο, αλλά και τις Ίντερ και Μπενφίκα στους «16» και στους «8» του θεσμού, αντίστοιχα.

Champions League, Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 2-0: «Καθάρισε» σε δύο λεπτά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Δεν κερδίσαμε τους αγώνες μένοντας χαμηλά και παίζοντας με αντεπιθέσεις. Προσπαθήσαμε να είμαστε ο εαυτός μας και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και πάλι. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε και να μείνουμε πίσω σε κάποιες στιγμές, αλλά όχι ως γενική προσέγγιση», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός που περιμένει μια δύσκολη μάχη στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Κλοπ: «Είμαστε έτοιμοι να… υποφέρουμε» | to10.gr

Φυσικά, η Βιγιαρεάλ δεν είναι αμελητέα ποσότητα, με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να αποδεικνύει πολλάκις την αξία της στην εφετινή διοργάνωση. Εριξε στο καναβάτσο τη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο, έστειλε σπίτι της την Μπάγερν Μονάχου και κυνηγάει το… θαύμα και κόντρα στη Λίβερπουλ.

Είναι φανερό πως τα «κίτρινα υποβρύχια» έχουν στο μυαλό τους μόνο τους Reds, κάτι που φάνηκε και το Σαββατοκύριακο στην εκτός έδρας ήττα από την Αλαβές για τη La Liga.

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ

Ο Ουνάι Έμερι… πονοκεφαλιάζει σχετικά με την κατάσταση του Ντανζούμα, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Η συμμετοχή του 25χρονου στο ματς είναι στον αέρα και θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

 «Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στη δουλειά που κάνουμε. Δεν έχω διαβάσει και δεν έχω ακούσει τίποτα. Η Λίβερπουλ έχει χάσει μόνο τρία ματς. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο ματς. Να τους προκαλέσουμε κάτι που κανείς δεν τους έχει κάνει στο παρελθόν. Πρέπει να βρεις τις αδυναμίες του αντιπάλου κι εκεί να χτυπήσεις. Ο κόσμος είναι πολύ περήφανος για το έργο που γίνεται. Όλοι ταυτίζονται. Ο καθένας υπερασπίζεται κάτι δικό του. Είμαστε εδώ και θέλουμε να παίξουμε τον τελικό», τόνισε ο κόουτς της Βιγιαρεάλ για την ιστορική ρεβάνς.

Έμερι: «Πρέπει να κάνουμε το τέλειο ματς κόντρα στη Λίβερπουλ» | to10.gr

Το Παρίσι περνά μέσα από το El Madrigal για τη Λίβερπουλ. Οι Reds είναι αγκαλιά με τον 10ο τελικό στην ιστορία τους, αρκεί να μη… βυθιστούν από τα υποβρύχια του Ουνάι Έμερι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ