Οι έξι φορές που ο Πεπ… έκλεισε το σπίτι της Ρεάλ (vids)

Οι έξι φορές που ο Πεπ… έκλεισε το σπίτι της Ρεάλ (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Μπερναμπέου. Ενα μέρος που γνωρίζει πολύ καλά ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Πολλές οι φορές που ο Καταλανός προπονητής παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου στους «Μερένχες».

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι, πράξη δεύτερη. Μετά το αδιανόητο 4-3 του Etihad, οι δυο ομάδες ετοιμάζονται να προσφέρουν άλλη μια παράσταση στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Είναι δεδομένο πως θα πέσουν… κορμιά στο Μπερναμπέου, με «Μερένχες» και «Πολίτες» να μάχονται για μια θέση στον μεγάλο τελικό του Champions League. Εκεί που τους περιμένει από χθες το βράδυ η Λίβερπουλ.

Αναμφίβολα, πρόσωπο της βραδιάς θα είναι για ακόμη μια φορά ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια. Το Μπερναμπέου το ξέρει σαν την… παλάμη του χεριού του, έχοντας αντιμετωπίσει αμέτρητες φορές τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Pep Guardiola vs Real Madrid: Head-to-Head Record | Stats | Barcelona vs Real Madrid | Bayern vs Real Madrid

Όταν ο 51χρονος βρισκόταν στην άκρη του πάγκου της Μπαρτσελόνα, αναπόφευκτα οι συναντήσεις με τη «βασίλισσα» αποτελούσαν συχνό φαινόμενο. Ως κόουτς των «Μπλαουγκράνα», ο Πεπ αντιμετώπισε πολλάκις τη Ρεάλ με την κατάληξη να είναι (σχεδόν) πάντα η ίδια σε όλες τις διοργανώσεις (La Liga, Copa Del Rey, Champions League).

Image

Ο Καταλανός τεχνικός νιώθει σαν στο… σπίτι του στο Μπερναμπέου, μετρώντας 6 νίκες 2 ισοπαλίες και μια ήττα (με Μπάγερν Μονάχου) στο κάστρο των Μαδριλένων. Ο Γκουαρντιόλα είναι ο εφιάλτης της Ρεάλ. Ο φόβος και ο τρόμος των «Μερένχες». Ο προπονητής της Σίτι έχει στήσει αρκετά… πάρτι στην έδρα της «βασίλισσας» και ευελπιστεί απόψε να προσθέσει ακόμη ένα στην εντυπωσιακή του λίστα.

Ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε χθες αν ο Τσάβι του έδωσε κάποια συμβουλή για την αποψινή ρεβάνς του Champions League: «Εχουμε κάποια σχέση, αλλά ο Τσάβι έχει παίκτες που δεν έχω και εγώ διαθέτω παίκτες που δεν έχει», ήταν η απάντηση του Πεπ, που έχει το know how για να πάρει αυτό που θέλει μέσα στη Μαδρίτη.

Pep Guardiola admits injury crisis may see Man City players in 'positions they are not used to' vs Real Madrid | ManchesterWorld

Η μυθική εξάρα το 2009

Μάϊος του 2009 και η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα σοκάρει τον πλανήτη. Με τους Λιονέλ Μέσι και Τιερί Ανρί να βρίσκουν δίχτυα από δυο φορές, οι Μπλαουγκράνα ισοπέδωσαν με το απίθανο 6-2 τη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου! Το ένα γκολ διαδεχόταν το άλλο για τους φιλοξενούμενους, με τη «βασίλισσα», απλά να παραδίνεται στις ορέξεις του.

Είναι από τα ματς που δε θα ξεχάσει ποτέ κανείς, με τον Καταλανό τεχνικό να προσφέρει δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου στη Ρεάλ. Εκείνη τη χρονιά, η Μπάρτσα τα σάρωσε όλα, φτάνοντας στην κατάκτηση του τρεμπλ.

Σβηστό διπλό ένα χρόνο μετά

Την επόμενη χρονιά το πρόγραμμα δεν περιλάμβανε εξάρα, αλλά επαγγελματική νίκη. Μέσι και Πέδρο οδηγήσαν την Μπαρτσελόνα σε εύκολο τρίποντο επί της Ρεάλ με 2-0, με τον Γκουαρντιόλα να γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία των Μπλαουγκράνα, που κλείνει το σπίτι των Μαδριλένων για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Εκδίκηση μέσω Champions League

Το επόμενο πάρτι του Γκουαρντιόλα στο Μπερναμπέου ήταν τη σεζόν 2010-2011. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα ημιτελικά του Champions League, με τη «βασίλισσα» να χαμογελά λίγες μέρες πριν στον τελικό του Copa Del Rey.

Η αρμάδα του Πεπ πήρε εκδίκηση για το χαμένο τελικό και με μια σεμιναριακού επιπέδου εμφάνιση, επικράτησε με 2-0 (σκόρερ των δυο τερμάτων ο Μέσι).

Τριάρα με ανατροπή

Τον Δεκέμβρη του 2011 και μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο, η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα με γκολ του Καρίμ Μπενζεμά. Το τέρμα του Γάλλου επιθετικού… αφύπνισε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, που έφτασαν σε μια μαγική ανατροπή. Τελικό σκορ 1-3 για τους Μπλαουγκράνα, με τον Πεπ να ρίχνει στο καναβάτσο για ακόμη μια φορά τη βασίλισσα του Ζοζέ Μουρινιο.

Τελευταία παράσταση με Μπαρτσελόνα

Στο Copa Del Rey γράφτηκε ο επίλογος των εκτός έδρας θριάμβων για τον Πεπ Γκουαρντιόλα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στις 18 Ιανουαρίου 2012, η Μπαρτσελόνα επισκέφθηκε το Μπερναμπέου και απέδρασε με τη νίκη (1-2), που εν τέλει της χάρισε και την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Επιστροφή με Σίτι και νέο… πάρτι

Στις αρχές του 2020 και για τη φάση των 16 του Champions League, η κληρωτίδα είχε κέφια, φέρνοντας στο δρόμο της Σίτι τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέστρεψε στην «αγαπημένη» του έδρα, πληγώνοντας για ακόμη μια φορά τους οπαδούς της «βασίλισσας». Γκάμπριελ Ζεσούς και Κέβιν Ντε Μπρόινε βρηκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Πολίτες να φεύγουν νικητές (1-2) από την ισπανική πρωτεύουσα.

Στο δρόμο για το Παρίσι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Μένει να φανεί αν θα ξαναπάρει τα… κλειδιά του Μπερναμπέου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ