Ο Αντσελότι ετοιμάζεται για τον 5ο τελικό της καριέρας του στο Champions League

Ο Αντσελότι ετοιμάζεται για τον 5ο τελικό της καριέρας του στο Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την επική πρόκριση επί της Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται για έναν ακόμα τελικό Champions League, ενώ και ο Κάρλο Αντσελότι θα δώσει το παρόν στον 5ο τελικό της καριέρας του σαν προπονητής.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 90ο λεπτό της αναμέτρησης βρισκόταν στα σχοινιά, καθώς το γκολ του Μαχρέζ στο 73′ έδινε στην Μάντσεστερ Σίτι την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Champions League που θα γίνει στο Παρίσι στις 28 Μάϊου.

Η βασίλισσα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει» και κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά με τον Ροντρίγκο να πετύχει δύο γκολ και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, δίνοντας μια ακόμη ευκαιρία στη Ρεάλ Μαδρίτης να διεκδικήσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Έτσι τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης ο Καρίμ Μπενζεμά κέρδισε πέναλτι με τον Γάλλο σταρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη Ρεάλ στο Παρίσι και την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο σπίτι της.

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να ετοιμάζεται να διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου, όμως και ο αρχιτέκτονας της βασίλισσας Κάρλο Αντσελότι ετοιμάζεται για την 5ο τελικό στην καριέρα του σαν προπονητής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλός προπονητής έγραψε ιστορία με αυτή την πρόκριση της Ρεάλ, καθώς γίνεται ο πρώτος προπονητής που θα βρεθεί να κοουστάρει ομάδα στον τελικό του Champions League. Ο πολύπειρος προπονητής άφησε πίσω του τους Μαρσέλο Λίπι, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Μιγκέλ Μουνιόθ και τον προσεχή αντίπαλό του στο Παρίσι, Γιούργκεν Κλοπ.

Ο 62χρονος τεχνικός έχει βρεθεί σε τέσσερεις τελικούς και ετοιμάζεται για τον πέμπτο του, ενώ έχει κατακτήσει το «ιερό δισκοπότηρο» τρεις από τις τέσσερεις φορές, δύο με την Μίλαν και μια με την Ρεάλ Μαδρίτης.

O Kάρλο Αντεσλότι για πρώτη φορά στην καριέρα του βρέθηκε σε τελικό Champions League το 2003 με την Μίλαν κόντρα στη Γιουβέντους, όπου οι Μιλανέζοι είχαν επικρατήσει στα πέναλτι με 3-2 και ο Κάρλο Αντσελότι κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο ως προπονητής.

Δύο χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα πάλι με τη Μίλαν τη σεζόν 2004/05 στον αξέχαστο σε όλους τους φιλάθλους τελικό της Κωνσταντινούπολης αντιμετώπισε την Λίβερπουλ και μετά το συναρπαστικό 3-3 της κανονικής διάρκειας το παιχνίδι οδηγήθηκε στο πέναλτι, όπου η Μίλαν δεν τα κατάφερε και οι Reds κέρδισαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στον τρίτο τελικό της καριέρας του την σεζόν 2006/07 όπου ο τελικός του Champions League διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η Μίλαν αντιμετώπισε πάλι τη Λίβερπουλ και κατάφερε να πάρει την ρεβάνς για τον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης, καθώς επικράτησε με 2-1, με τον Ιταλό προπονητή να κατακτά το δεύτερο Champions League στην καριέρα του.

Τη σεζόν 2013/14 o Κάρλο Αντσελότι ήταν και πάλι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου την οδήγησε στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης που έγινε στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας με την βασίλισσα να επικρατεί στην παράταση με 4-1 και ο Ιταλός προπονητής να κατακτά τον τρίτο τελικό στην πλούσια καριέρα τους στους πάγκους.

Πλέον ο Κάρλο Άντσελότι προετοιμάζεται για τον πέμπτο τελικό της καριέρα του στο Champions League και στις 28 Μάϊου απέναντι στη Λίβερπουλ στο Παρκ ντε Πρενς αναζητά τον τέταρτο τρόπαιο στην καριέρα του και η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να κατακτήσει το 14ο στην τεράστια ιστορία της.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ