Τότε δηλώνουν τους παίκτες οι ελληνικές ομάδες στην UEFA – Βγήκαν οι ημερομηνίες

Τότε δηλώνουν τους παίκτες οι ελληνικές ομάδες στην UEFA – Βγήκαν οι ημερομηνίες

Η UEFA γνωστοποίησε τις ημερομηνίες που έχουν δικαίωμα οι ελληνικές ομάδες να δηλώσουν τις λίστες τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί, όμως η UEFA έχει ήδη έχει δώσει ημερομηνίες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επισημοποίησε τις ακριβείς ημερομηνίες για τη δήλωση των παικτών που θα παίξουν την επόμενη σεζόν στις τρεις διοργανώσεις συλλόγων της (Champions League, Europa League και Europa Conference League), αρχής γενομένης από τους ομίλους.

Η Ελλάδα τη νέα σεζόν θα έχει τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League, τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Europa Conference League και δυο εκ των Παναθηναϊκού, Άρη ή ΑΕΚ στον ίδιο γύρο με τον Δικέφαλο του βορρά.

Η UEFA λοιπόν ενημέρωσε τις ομάδες για το πότε δηλώνουν τις λίστες τους στις διοργανώσεις της. Ειδικότερα, η προθεσμία για τη δήλωση των ποδοσφαιριστών από τους συλλόγους, στους οποίους πρόκειται να αγωνιστούν τη σεζόν 2022-2023, λήγει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Όπως συνέβη τις τελευταίες σεζόν, ένας παίκτης θα μπορεί να παίξει σε αυτή τη φάση των ομίλων με διαφορετική ομάδα από αυτή που έπαιξε στα προκριματικά. Από εκεί και πέρα, η επόμενη προθεσμία δήλωσης παικτών που έχει οριστεί από την UEFA λήγει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2023, αμέσως μόλις λήξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Οι σύλλογοι έχει το δικαίωμα να δηλώσουν τρεις νέους παίκτες για τη φάση των «16» στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και οι τρεις νέοι παίκτες μπορεί να συμμετείχαν σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA την ίδια σεζόν. Έτσι, οποιοσδήποτε από τους τρεις θα μπορούσε να είναι στη φάση των ομίλων του Champions League για έναν σύλλογο και στις νοκ-άουτ φάσεις για έναν άλλο.

Μια άλλη σημαντική καινοτομία για την επόμενη σεζόν έχει να κάνει με τη χορηγία στα μανίκια στις φανέλες των ομάδων. Από την επόμενη σεζόν, αναμένεται οι σύλλογοι να μπορούν να συμπεριλάβουν τη χορηγία που χρησιμοποιούν στο μανίκι στις εγχώριες διοργανώσεις τους και στις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δήλωση των παικτών για τα καλοκαιρινά προκριματικά γίνεται πριν από την κάθε φάση, ενώ υπάρχει δικαίωμα αλλαγής παίκτη στη λίστα έως και 24 ώρες πριν τον πρώτο αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ