Έντεν Αζάρ: Ο «εφιάλτης» της Λίβερπουλ (pics, vids)

Έντεν Αζάρ: Ο «εφιάλτης» της Λίβερπουλ (pics, vids)

Ένας... ξεχασμένος τον οποίο θυμούνται καλά στο Μέρσεϊσαϊντ. Ο Έντεν Αζάρ θέλει να «χτυπήσει» για ακόμη μια φορά τη Λίβερπουλ!

Δεν έχει καταφέρει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει τα 150+ εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε πριν από τρία χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης για εκείνον.

Ο λόγος για τον Έντεν Αζάρ. Τον Βέλγο σούπερ σταρ ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια έχει περάσει περισσότερο στα νοσοκομεία και στα «πιτς», παρά στα γήπεδα.

Ο 31χρονος εξτρέμ της Βασίλισσας δεν έχει μπορέσει να προσφέρει στη Μαδρίτη αυτά που περίμεναν, ψάχνοντας ακόμα τον παλιό καλό του εαυτό, τον οποίο άφησε στο Λονδίνο και στην Τσέλσι…

Απόψε ωστόσο, ο Αζάρ θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο Champions League της καριέρας του. Οι συνθήκες ωστόσο δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί βασικός ή και ακόμα ως αλλαγή, παρότι έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς εδώ και έναν μήνα, έχοντας αφήσει πίσω του, τους τελευταίους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν.

Ο Κάρλο Αντσελότι πάντως ανέφερε πως ο Βέλγος είναι 100% έτοιμος να προσφέρει. Και αυτό δίνει έναν λόγο στη Λίβερπουλ και στους ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ να προβληματιστούν, καθώς το ιστορικό που έχει ο Αζάρ με τους reds είναι «τρομακτικό»…

Το ρεκόρ του Αζάρ απέναντι στη Λίβερπουλ έχει θετικό πρόσημο. Στα εννιά χρόνια παρουσίας του στην Τσέλσι, ο Βέλγος σταρ αντιμετώπισε τους «κόκκινους» συνολικά 18 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο απολογισμός του; Έξι νίκες, 8 ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ωστόσο ατομικά, ο Αζάρ ήταν εκπληκτικός στα περισσότερα παιχνίδια. Ακόμα και στην τραγική του σεζόν (2015/16) όταν του πήρε έναν χρόνο για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο Βέλγος κατάφερε να σκοράρει τη Λίβερπουλ με ένα απίθανο solo γκολ μέσα στο «Άνφιλντ».

Συνολικά, απέναντι στη Λίβερπουλ, ο Αζάρ έχει σκοράρει επτά φορές, έχοντας δημιουργήσει και δύο γκολ για τους συμπαίκτες του, καθώς έχει αναδειχθεί και έξι φορές MVP στα ματς με τους reds.

Εκτός από το φοβερό τέρμα που είχε πετύχει τη σεζόν 2015/16, ο Βέλγος σταρ είχε σκοράρει και ένα «μυθικό» γκολ στο «Άνφιλντ» στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2018/19 για το Carabao Cup, έχοντας μάλιστα μπει ως αλλαγή.

Μάλιστα ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, σε μια παλαιότερη συνέντευξη που είχε δώσει, είχε χαρακτηρίσει τον Αζάρ ως τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει στην Premier League.

Μπορεί ο τωρινός Αζάρ να μη θυμίζει καθόλου τον Αζάρ της Τσέλσι, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να… ξεχαστεί από τη Λίβερπουλ. Ειδικά από τη στιγμή που ο Βέλγος έχει δείξει και στο παρελθόν την… ιδιαίτερη συμπάθεια που έχει προς τους «κόκκινους»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ