Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα

Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα

Τα «όπλα» και το κρυφό χαρτί της Μακάμπι Χάιφα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το όχι και τόσο εύκολο εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα θα πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να δώσει το «παρών» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Για την ακρίβεια, η Μακάμπι ήταν η πιο δύσκολη ομάδα που θα μπορούσε να τύχει στον Ολυμπιακό με βάση τη δυναμικότητα και των υπόλοιπων υποψήφιων αντιπάλων που είχαν οι Ερυθρόλευκοι.

Ωστόσο οι Πειραιώτες ξέρουν πως μπορούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας από το Ισραήλ. Ποιο είναι ωστόσο το προφίλ της Μακάμπι και ποια είναι τα «όπλα» της εν όψει και των δύο αναμετρήσεων με τους πρωταθλητές Ελλάδος…

Η Μακάμπι διαθέτει ένα από τα πιο υπερσύγχρονα γήπεδα της χώρας, το «Sammy Ofer Stadium», το οποίο κατασκευάστηκε το 2014, με χωρητικότητα 30.780 θέσεων.

Η ομάδα από τη Χάιφα έχει ρόστερ που κοστολογείται στα 16.000.000 ευρώ, καθώς προέρχεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο ήταν το 14ο της ιστορίας του συλλόγου. Μάλιστα δεν κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ λόγω της ήττας από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά στα πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα «αστέρια» και το… κρυφό χαρτί

Τρία είναι τα «όπλα» της ομάδας. Οι τρεις επιθετικοί της, οι οποίοι πετάνε «φωτιές». Πρωταγωνιστής ωστόσο είναι ο Ομέρ Ατζιλί. Ο Ισραηλινός εξτρέμ που αγωνίζεται κυρίως στο δεξί «φτερό» της επίθεσης ολοκλήρωσε μια ονειρική σεζόν με 28 γκολ και 14 ασίστ σε 51 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο άλλο άκρο αγωνίζεται ο Μαβίς Τσιμποτά ο οποίος σε 46 αγώνες είχε 6 γκολ και 10 ασίστ. Ενώ στην κορυφή παίζει ο Ντιν Ντέιβιντ, ο οποίος είχε επίσης μια πολύ καλή σεζόν με 23 γκολ και 6 ασίστ σε 54 συμμετοχές.

Το κρυφό χαρτί της ομάδας ωστόσο είναι ο προπονητής της. Πρόκειται για τον Μπαράκ Μπακχάρ ο οποίος ήταν προπονητής της Χάποελ Μπερ Σεβά τη σεζόν 2016-2017, όταν κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Συνήθως επιλέγει το 4-3-3 ή το 4-2-3-1, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παρατάξει τη ομάδα του με τρεις και με πέντε αμυντικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ