Το «τραύμα» της Μακάμπι στο «Σάμι Οφέρ» και ο… Ελ Αραμπί

Το «τραύμα» της Μακάμπι στο «Σάμι Οφέρ» και ο… Ελ Αραμπί

Η Μακάμπι τα κάνει όλα σπουδαία στην έδρα της. Εκτός…

Σε αντίστροφη μέτρηση πλέον ο Ολυμπιακός για τον… πόλεμο των επτά ημερών.Για αυτό το αντάμωμα με την Μακάμπι Χάιφα που προκαταβολικά μοιάζει ως το σημαντικότερο γεγονός του καλοκαιριού: Η πρόκληση μιας πρόκρισης που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο ως τα playoffs του Champions League –ειδικά μετά και την χθεσινή κλήρωση-.

Τα είπε άλλωστε ο Πέδρο Μαρτίνς: Δύο τελικούς περιμένει με την πρωταθλήτρια του Ισραήλ και μάλιστα με υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας από τον αναμενόμενο καθώς τέτοια εποχή «κανείς δεν είναι έτοιμος» όπως συμπλήρωσε ο Γιώργος Μασούρας.

Διαβάστε επίσης: Στη λίστα του Ολυμπιακού για τα ματς με Μακάμπι ο Άβιλα και ο Κούντε

Σε αυτές τις περιπτώσεις βεβαίως πηγαίνεις βήμα-βήμα. Στην προκειμένη περίπτωση σε αυτό που έρχεται αύριο στο «Σάμι Οφέρ». Σε μια –μονίμως sold out- έδρα που ομολογουμένως μέσα στο 2022 προσέφερε εντυπωσιακές επιδόσεις στην ομάδα του Μπαράκ Μπαχάρ.

Τι ψάχνει ο Ολυμπιακός; Ιδανικά την καλή του συνήθεια να μην δέχεται γκολ στο πρώτο τεστ των προκριματικών. Ότι έκανε το 2018 με την Λουκέρνη (4-0), το 2019 με την Πλζεν (0-0), το 2020 με την Ομόνοια (2-0) και πέρσι με τη Νέφτσι (1-0).  Μια νύχτα δίχως παθητικό μεταφέρει δεδομένα την κουβέντα της πρόκρισης στο Καραϊσκάκη.

Τι αξίζει όμως περισσότερο να αναζητήσει ο πρωταθλητής αύριο βράδυ; Ένα γκολ. Γιατί όταν η Μακάμπι δέχεται γκολ στη Χάιφα, τότε απλά δεν φεύγει από το γήπεδο νικήτρια. Συμβαίνει με συνέπεια από τον Γενάρη. Και είναι μια ακολουθία που αξίζει κάποιος να την παρατηρήσει με προσοχή.

Απαραίτητη σημείωση: Γκολ δέχεται σπάνια. Άραγε όμως τα ξέρει όλα αυτά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και οι μονίμως καπνισμένες κάννες του;

Τι λένε λοιπόν οι αριθμοί για την αντίπαλο του Ολυμπιακού και τις εντός έδρας επιδόσεις της:  Δεκατρία ματς σε όλες τις διοργανώσεις από τις 12 Γενάρη και πέρα. Μια ήττα, ένα χαμένο Σούπερ Καπ (το Σάββατο από την Χάποελ Μπερ Σεβά) και δύο ισοπαλίες ο… απολογισμός όπου δεν κράτησε το «μηδέν».

Βεβαίως έξι γκολ παθητικό σε 13 αναμετρήσεις είναι κάτι σαν 0.46 ανά ματς τη στιγμή που η ίδια σκοράρει 2,23 κατά μέσο όρο (29 στο σύνολο). Δεν παύει όμως να φωτογραφίζει μια κατάσταση, ου μην και ένα στοιχείο του ποδοσφαιρικού χαρακτήρα της πρωταθλήτριας του Ισραήλ.

Για την ιστορία: Σε αυτά τα 13 ματς κατάφερε να της προηγηθεί ομάδα μέσα στην έδρα της μόλις δύο φορές!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ