Μπαρτσελόνα: Η ρεβάνς στη Ρώμη, ο Τουρπίν και η «κατάρα» του Σουάρες (vids)

Μπαρτσελόνα: Η ρεβάνς στη Ρώμη, ο Τουρπίν και η «κατάρα» του Σουάρες (vids)

Με 21 παίκτες ταξίδεψε στην Ιταλία η Μπαρτσελόνα ενόψει του επαναληπτικού με την Ρόμα – Πρώτη φορά βρίσκει στο δρόμο της τον Γάλλο ρέφερι – Επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος» ο Σουάρες.

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (04/04) η Μπαρτσελόνα νίκησε στο Καμπ Νόου τη Ρόμα του Κώστα Μανωλά με 4-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μπλαουγκράνα την Δευτέρα ταξίδεψαν στην ιταλική πόλη, όπου το βράδυ της Τρίτης (10/04) θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Ντι Φραντσέσκο, με στόχο να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για τους «4» της διοργάνωσης.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους «τζιαλορόσι» πήρε μαζί τους 21 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους: Τερ Στέγκεν, Σίλεσεν, Ορτολά, Σεμέδο, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ντ. Σουάρες, Ινιέστα, Λ. Σουάρες, Μέσι, Ντεμπελέ, Παουλίνιο, Αλκάθερ, Άλμπα, Σ. Ρομπέρτο, Γκόμες, Βιδάλ, Ουμτιτί, Μίνα και Βερμάελεν.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Λούκας Ντιν, αλλά και ο Φελίπε Κουτίνιο. Ο Βραζιλιάνος στην αρχή της σεζόν είχε αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη των Καταλανών στο ξενοδοχείο:

Το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο, ο Βαλβέρδε έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο εσωτερικό της ομάδας και περιμένει από όλους όσους αγωνιστούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Πρώτη φορά στο δρόμο της ο Τουρπίν

Τον αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διευθύνει ο Κλεμέν Τουρπίν. Ο Γάλλος στην καριέρα του έχει σφυρίξει 17 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά ποτέ δεν είχε βρεθεί στο δρόμο της καταλανικής ομάδας. Αντίθετα, στο παρελθόν είχε σφυρίξει μια φορά τη Ρόμα, τη σεζόν 2014-2015, με τους Ιταλούς να κερδίζουν τη Φέγενορντ μέσα στην Ολλανδία με 2-1 και να παίρνουν την πρόκριση στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Να σπάσει την «κατάρα»

Στην αναμέτρηση με την Ρόμα στο Καμπ Νόου ο Λουίς Σουάρες πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση. Στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο Ολίμπικο, ο Ουρουγουανός θα προσπαθήσει να σπάει ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ, καθώς δεν έχει σκοράρει σε εκτός έδρας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η Μπαρτσελόνα είχε αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ρόμα. Οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1, με τον Λατινοαμερικάνο να σκοράρει το μοναδικό γκολ της ομάδας του.

Από τότε η Μπαρτσελόνα έχει αγωνιστεί 12 φορές εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο Σουάρες δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο 31χρονος ευελπιστεί να το κάνει ξανά στο Ολίμπικο και πάλι απέναντι στη Ρόμα.

Θυμηθείτε τα γκολ του πρώτου αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=nbsqV_SZPME

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ