Γκουαρδιόλα : «Να κάνουμε το τέλειο ματς αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες»

Γκουαρδιόλα : «Να κάνουμε το τέλειο ματς αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες»

Στη σημερινή ρεβάνς μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο προπονητής των Πολιτών, Πεπ Γκουαρδιόλα, τονίζοντας ότι για να έχει ελπίδες πρόκρισης η ομάδα του, θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League (21:45). Ο Καταλανός τεχνικός παρομοίασε το ποδόσφαιρο με τη ζωή αναλογικά με τις προκλήσεις και τις δοκιμασίες που υπάρχουν.

Ο προπονητής της Σίτι τόνισε ότι πρέπει η ομάδα του να κάνει το τέλειο παιχνίδι για να κυνηγήσει την πρόκριση στους «4» του θεσμού. Ακόμη, επεσήμανε ότι ο σύλλογος από το Μάντσεστερ χρειάζεται ευρωπαϊκούς τίτλους. Τέλος, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι οπαδοί των κόκκινων είχαν επιτεθεί στο πούλμαν της αποστολής της Σίτι, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι παρόμοιο έξω από το Έτιχαντ.

«Αν δυσκολευτούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων στο ψυχολογικό κομμάτι, τότε θα είναι ένα μάθημα για το μέλλον. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν δοκιμασίες και χαιρόμαστε που έχουμε μια από αυτές μπροστά μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι και να σκοράρουμε πρώτοι αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες», ανέφερε αρχικά ο Γκουαρδιόλα και πρόσθεσε:

Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα φτάσουμε στα ημιτελικά αν τα καταφέρουμε και θα είναι ιστορικής σημασίας επίτευγμα. Έχω μια καταπληκτική ομάδα και δεν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για κίνητρο».

Για το ότι η Σίτι χρειάζεται ευρωπαϊκούς τίτλους: «Χρειαζόμαστε τρόπαια στην Ευρώπη και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Όταν νικάς τη Μπαρτσελόνα, την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, τότε αυτό βοηθάει να προχωρήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Με όσα έχει καταφέρει το κλαμπ τα τελευταία 10 χρόνια, αργά ή γρήγορα θα έρθουν οι τίτλοι».

Για την ασφάλεια της αποστολής της Λίβερπουλ: «Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι μεμπτό. Όσο είμαι εδώ, δεν έχει συμβεί τίποτα έξω από το γήπεδο. Οι αντίπαλοι έρχονται απολύτως ασφαλείς. Στο Λίβερπουλ, όμως, συνέβη και αναρωτήθηκα πού ήταν η αστυνομία. Στο Μάντσεστερ οι Αρχές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Εύχομαι οι φίλοι της Λίβερπουλ να φτάσουν μια χαρά και να απολαύσουν το παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ