Ένα ημίχρονο αρκούσε για τη Ρεάλ (0-3) – Θρίαμβος της Σαχτάρ στη Λειψία (1-4)

Ένα ημίχρονο αρκούσε για τη Ρεάλ (0-3) – Θρίαμβος της Σαχτάρ στη Λειψία (1-4)

Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με 3-0 από τη Γλασκώβη επί της Σέλτικ ενώ για τον ίδιο όμιλο η Σαχτάρ διέλυσε με 4-1 τη Λειψία μέσα στη Γερμανία.

Με το… δεξί μπήκε στο νέο Champions League η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στην ενθουσιώδη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη και του Άγγελου Ποστέκογλου, αλλά με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έφυγε με το άνετο 3-0 από τη Γλασκώβη για τον έκτο όμιλο. Ανησυχία για τον Κάρλο Αντσελότι που είδε τον Καρίμ Μπενζεμά να αποχωρεί με πρόβλημα στο γόνατο.

Η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρος ανήκε στη Σέλτικ όταν στο 21′ ο ΜακΓκρέγκορ έπιασε ένα τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κουρτουά που έμεινε άγαλμα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Μπενζεμά αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Αζάρ.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από τη Γαλλία για σφήνα της Τράμπζονσπορ για Σιντιμπέ – Η θέση της ΑΕΚ (pic)

Ο Χατάτε είχε μία καλή ευκαιρία με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για τη Σέλτικ και στο 56′ ήρθε το γκολ για τη Ρεάλ, με υπέροχο πλασέ του Βινίσιους για το 0-1. Πλέον η «Βασίλισσα» είχε την ψυχολογία και το πάνω χέρι στο ματς κι έφτασε σε ακόμη δύο γκολ. Ο Μόντιτρς με ωραία προσπάθεια και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2 και το 0-3 διαμόρφωσε ο Αζάρ με κοντινό πλασέ.

Σέλτικ: Χαρτ, Τέιλορ, Γεντς, Κάρτερ-Βίκερς, Ο’Ράιλι (72’Μούι), Χατάτε (72’Τέρνμπουλ), ΜακΓκρέγκορ, Γιουράνοβιτς, Αμπάντα (46’Μαεντά), Γιακουμάκης (72’Φουρουχάσι).

Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, ,Μεντί, Μιλιτάο (46’Ρίντιγκερ), Αλάμπα, Κρόος, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μόντριτς, Βινίσιους, Μπενζεμά (30’Αζάρ).

Απίθανη Σαχτάρ, «άλωσε» τη Λειψία

Τη νίκη της βραδιάς στο Champions League πανηγύρισε η Σαχτάρ που διέλυσε με 4-1 τη Λειψία μέσα στη Γερμανία για τον ίδιο όμιλο. Βασικός για τους Ουκρανούς ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ, Τέιλορ που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 16′ από επική γκάφα του Γκουλάτσι. Ο τερματοφύλακας της Λειψίας έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή του και ο Σβεντ σε κενή εστία έκανε το 0-1. Ο Σιμακάν ισοφάρισε για τη Λειψία στο 58′ με κοντινό πλασέ, αλλά με τη σέντρα η Σαχτάρ έκανε το 1-2 χάρη σε σουτ του Σβεντ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Λειψία έψαξε την ισοφάριση, αλλά οι Ουκρανοί βρήκαν και τρίτο γκολ στο 73′ με τον Μίντρικ να κάνει το 1-3 στην αντεπίθεση. Το τελικό 1-4 ήρθε στο 85′ από τον Τραορέ ύστερα από ασίστ Μούντρικ.

Λειψία: Γκουλάσκι, Σιμακάν, Ορμπάν, Βέρνερ (70’Φόρσμπεργκ), Σομποσλάι, Ενκουνκού, Σίλβα, Χάλστενμπεργκ (46’Ράουμ), Σλάγκερ (70’Χένρικς), Λάιμερ (82’Χαϊντάρα), Ντιαλό.

Σαχτάρ: Τρούμπιν, Μπόνταρ, Στεπανένκο (86’Κριβτσόφ), Σουντάκοφ, Σβεντ (62’Πέτριακ), Μούντρικ, Ζούμπκοφ (70’Τραορέ), Μπονταρένκο (62’Ντζούρασεκ), Ματβιγιένκο, Τέιλορ, Κονοπλιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ