Champions League : Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Champions League : Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Σούπερ ντέρμπι στα ημιτελικά του Champions League ανέδειξε η κλήρωση, με την Μπάγερν Μονάχου να αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης! Λίβερπουλ - Ρόμα το άλλο ζευγάρι.

Τιτανομαχία στα ημιτελικά του Champions League με την κλήρωση να φέρνει την Ρεάλ απέναντι στην Μπάγερν για το ένα εισιτήριο του μεγάλου τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο άλλο ζευγάρι, θα έχουμε μια επανάληψη του τελικού του 1984 με την Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει την Ρόμα που πραγματοποίησε μια απο τις μεγαλύτερες ανατροπές και εκπλήξεις στην διοργάνωση αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα!

Το «ζευγάρωμα» της Μπάγερν με την Ρεάλ είναι αυτό που αναμφίβολα ιντριγκάρει περισσότερα με τις δύο ομάδες των 17 συνολικά Κυπέλλων Πρωταθλητριών (12 η Ρεάλ και 5 η Μπάγερν) να δίνουν την «μάχη» για το εισιτήριο στον τελικό της 26ης Μαίου στο Κίεβο.

Οι δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 24 φορές στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, έχοντας απόλυτη ισορροπία, με 11 νίκες, ενώ δύο ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα. Αυτή θα είναι η 7η φορά που Μπάγερν και Ρεάλ βρίσκονται στα ημιτελικά. Αξίζει να σημειωθεί πως την περσινή σεζόν οι Μαδριλένοι άφησαν εκτός συνέχειας τους Βαυαρούς στα προημιτελικά επικρατώντας με 2-1 στο Μόναχο και 4-2 στην παράταση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (1-2 η κανονική διάρκεια) και στην συνέχεια κατέκτησαν το τρόπαιο.

Απο την άλλη Λίβερπουλ και Ρόμα βρίσκονται αντιμέτωποι σε μια επανάληψη του μεγάλου της Ρώμης το 1984 όταν οι Άγγλοι είχαν πάρει το τρόπαιο στα πέναλτι κόντρα (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Λίβερπουλ, ο Μο Σαλάχ επιστρέφει ως αντίπαλος στην Ρώμη με στόχο να οδηγήσει τους «ρεντς» στον τελικό στην πορεία για την κατάκτηση του 6ου Τσάμπιονς Λιγκ. Απο την άλλη η Ρόμα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, απο τις τέσσερις φιναλίστ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν σε «Αλιάντς Αρένα» και «Ανφιλντ» στις 24-25 Απριλίου, ενώ οι επαναληπτικοί σε «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και «Ολίμπικο» στις 1-2 Μαΐου. Ο νικητής του ζευγαριού Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης που βγήκε πρώτο από την κληρωτίδα των ημιτελικών θα είναι και ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό του Κιέβου.

Θυμηθείτε το LIVE της κλήρωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ