Ποιος είναι ο… master των πέναλτι που συστήθηκε με τον Ολυμπιακό (vids)

Ποιος είναι ο… master των πέναλτι που συστήθηκε με τον Ολυμπιακό (vids)

Ποιος είναι τερματοφύλακας της Πόρτο που κατέβασε ρολά στο ματς με τη Μπριζ, όπου είχε βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού πριν λίγα χρόνια;

Ο Ντιόγκο Κόστα που αγωνίζεται κάτω από τα γκολπόστ της Πόρτο, χθες βράδυ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα κόντρα στη Μπριζ, για το Champions League.

Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τερματοφύλακας κατάφερε να σταματήσει τρεις του παίκτες τη Βέλγικης ομάδας, από το σημείο του πέναλτι. Μάλιστα αυτή ήταν η τέταρτη φορά που απέκρουσε πέναλτι σε τρία συνεχόμενα ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός: Βόλτα με το τρενάκι του τρόμου (vids)

Το «χρίσμα» από τον Κασίγιας και το ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό

Στην Πόρτο ο Ντιόγκο Κόστα βρίσκεται από πολύ μικρή ηλικία, καθώς μόλις στα εφτά του χρόνια έγινε μέλος των ακαδημιών της ομάδας. Κατάφερε μέσω του ταλέντο που διέθετε να ξεχωρίσει γρήγορα, με τον Ίκερ Κασίγιας να το διακρίνει αυτό το διάστημα που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Πόρτο, χρίζοντάς τον διάδοχό του.

Έτσι και έγινε. Εξαιτίας ενός καρδιακού επεισοδίου που είχε ο Ισπανός πορτιέρο, πήρε τη θέση ο Κόστα και έτσι καθιερώθηκε ως ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας.

Στη συνέχεια, με την απόσυρση του Κασίγιας από την ενεργό δράση, ο Πορτογάλος απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο κάτω από τα δοκάρια τη σεζόν 2020/2021 με το νούμερα 99 στην πλάτη.

Εκείνη τη σεζόν έκανε και το ντεμπούτο του στο Champions League, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων και την αναμέτρηση να λήγει 2-0 υπέρ των Πορτογάλων.

Από τότε μέχρι σήμερα είναι αναντικατάστατος κάτω από το γκολπόστ και απ’ ότι φαίνεται θα είναι για μερικά χρόνια ακόμα καθώς έχει συμβόλαιο με την Πόρτο που λήγει το καλοκαίρι του 2026, με ρήτρα αποδέσμευσης τα 60 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ