Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Το remake του περσινού τελικού, τα 20 τρόπαια και η «μάχη» των πάγκων

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Το remake του περσινού τελικού, τα 20 τρόπαια και η «μάχη» των πάγκων

Εννέα μήνες μετά τον τελικό του Παρισιού, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες για το Champions League, με φόντο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η δράση στο Champions League συνεχίζεται με τα παιχνίδια που σήμερα και αύριο ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και όλα τα βλέμματα απόψε το βράδυ θα είναι στραμμένα στο «Άνφιλντ».

Είκοσι Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League (14 η Ρεάλ-6 η Λίβερπουλ), θα «παρελάσουν» στο αγγλικό γήπεδο όπου η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια τιτανομαχία, στο… remake του περσινού τελικού του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Τι ζήτησε ο Λάσο από τον Γιαννακόπουλο και τι λένε οι ατζέντηδες για το νέο μπάτζετ

Εκεί όπου η ισπανική ομάδα στέφθηκε για 14η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, γιγαντώνοντας ακόμα περισσότερο την ιστορία της, επικρατώντας των «ρεντς» με 1-0 χάρη στο γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ, σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε και για εξω-αγωνιστικούς λόγους με τα όσα είχαν συμβεί με τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους φιλάθλους της Λίβερπουλ, η οποία είχε οδηγήσει στην καθυστερημένη έναρξη.

Εννέα μήνες αργότερα, τα δύο «θηρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα μονομαχήσουν ξανά, αυτήν τη φορά σε διπλούς αγώνες στη φάση των «16», με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά. Μια αναμέτρηση που έρχεται τη στιγμή που και οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται σίγουρα στην καλύτερή τους κατάσταση.

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ διανύει μια προβληματική σεζόν, είναι ουσιαστικά εκτός στόχων στην Αγγλία, έχει όμως παρουσιάσει ένα βελτιωμένο πρόσωπο το τελευταίο διάστημα και θα έλεγε κανείς πως έχει το πάνω χέρι, έστω και οριακά, στην αποψινή κόντρα. Η «βασίλισσα» από την άλλη, είναι επίσης σε κακό φεγγάρι και βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα και την κορυφή της La Liga.

Όλα δείχνουν ότι θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ κλειστό ζευγάρι αγώνων και η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στην προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων, οι «ρεντς», αν και επικράτησαν στις πρώτες τρεις, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1981 (1-0), έχασαν πέντε φορές (είχαν και μία ισοπαλία) στις επόμενες έξι.

Mεταξύ των οποίων δύο φορές στον τελικό, το 2018 στο Κίεβο (3-1) και το Μάιο στο «Σταντ ντε Φρανς» (1-0).

Κλοπ και Αντσελότι από την άλλη, αδιαμφισβήτητα δύο από τους κορυφαίους προπονητές των τελευταίων χρόνων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχουν κοντραριστεί 11 φορές, στις οποίες ο Ιταλός μετρά 5 νίκες, ο Κλοπ 3, ενώ υπάρχουν και 3 ισοπαλίες.

Οι αναμετρήσεις Κλοπ-Αντσελότι:

2013-14: προημιτελικά Champions League, Ρεάλ – Ντόρτμουντ 3-0
2013-14: προημιτελικά Champions League, Ντόρτμουντ – Ρεάλ 2-0
2018-19: φάση ομίλων Champions League, Νάπολι – Λίβερπουλ 1-0
2018-19: φάση ομίλων Champions League, Λίβερπουλ – Νάπολι 1-0
2019-20: φάση ομίλων Champions League, Νάπολι – Λίβερπουλ 2-0
2019-20: φάση ομίλων Champions League, Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1
2019-20: FA Cup, Λίβερπουλ – Έβερτον 1-0
2019-20: Premier League, Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0
2020-21: Premier League, Έβερτον – Λίβερπουλ 2-2
2020-21: Premier League, Λίβερπουλ – Έβερτον 0-2
2021-22: Τελικός Champions League, Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ