Λίβερπουλ : «Θαυμάζω τη Ρόμα, θέλω τη συνηθισμένη ατμόσφαιρα από τον κόσμο» δήλωσε ο Κλοπ

Λίβερπουλ : «Θαυμάζω τη Ρόμα, θέλω τη συνηθισμένη ατμόσφαιρα από τον κόσμο» δήλωσε ο Κλοπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ υποστήριξε πως η Ρόμα είναι πολύ καλή ομάδα, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να δημιουργήσει την γνωστή ατμόσφαιρα του Anfield. Ως το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, χαρακτήρισε τον ημιτελικό ο Τζόρνταν Χέντερσον.

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρόμα, με τις δυο ομάδες να δίνουν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Από την πλευρά των γηπεδούχων, πέρα από τον προπονητή Γιούργκεν Κλοπ, στη συνέντευξη τύπου βρέθηκε ο αρχηγός των Reds Τζόρνταν Χέντερσον, που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ.

Ο Γερμανός προπονητής τόνισε πως η Ρόμα είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα που δίκαια βρίσκεται στα ημιτελικά, κάλεσε τον κόσμο να δημιουργήσει και πάλι τη γνωστή ατμόσφαιρα του Anfιeld, ενώ εξύμνησε τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ δήλωσε: «Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν χαρακτηρίσει το Λίβερπουλ-Ρόμα ως ένα ζευγάρι ημιτελικών του Champions League Β. Αυτή η συζήτηση δε με ενδιαφέρει, καθώς εμείς και η Ρόμα αξίζαμε να είμαστε εδώ. Όταν μου είπαν ότι η Ρόμα είχε κερδίσει με 3-0 τη Μπαρτσελόνα δε μπορούσα να το πιστέψω. Θαυμάζω τη Ρόμα. Έχουν έναν επιθετικό που γνωρίζω πολύ καλά, τον Τζέκο Έχει έναν έμπειρο μέσο, τον Ναϊνγκολάν. Ενώ υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι επιθετικοί όπως ο Ουντέρ και ο Σικ».

Για την ατμόσφαιρα: «Θέλω τη συνηθισμένη ατμόσφαιρα από τον κόσμο, που είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να δείξουμε το σεβασμό μας προς τους οπαδούς των αντιπάλων. Όλοι γνωρίζουμε τη Ρόμα και ξέρουν πόσο όμορφη είναι. Έτσι πρέπει και η Λίβερπουλ να δείξει τη δική της ομορφιά, όπως αυτή γνωρίζει».

Για τον Σαλάχ: «Αυτή η αναγνώριση είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον Σαλάχ. Είμαστε περήφανοι για αυτόν. Ο Σαλάχ έχει πετύχει πολλά γκολ, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλά άλλα. Το να αλλάζεις ομάδα είναι μέσα στη ζωή. Είναι αυτός που είναι χάρις και στη Ρόμα. Ξέρουμε ότι θα αγωνιστεί σε αυτά τα παιχνίδια σαν επαγγελματίας».

Για τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο: «Και οι δυο φοράμε γυαλιά. Είχαμε μια παρόμοια πορεία. Νομίζω ότι ακολουθήσαμε το ίδιο μονοπάτι. Μας αρέσει το καλό ποδόσφαιρο και θαυμάζω την οργάνωσή του».

Για το αν θα πήγαινε σε έναν Ιταλικό σύλλογο: «Εγώ σε Ιταλική ομάδα; Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί. Μπορώ να παραγγείλω μόνο ένα πιάτο σπαγγέτι στο εστιατόριο (σ.σ. γέλια). Προς το παρόν θα μείνω εδώ τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Όσο για το μέλλον, θα συζητήσουμε τότε τι θα γίνει».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον υπογράμμισε την κρισιμότητα αυτών των παιχνιδιών, ενώ τόνισε πως ίσως είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του.

Ο αρχηγός των Reds δήλωσε: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας μου. Οι ημιτελικοί του Champions League στο Anfield, δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από αυτό. Αναμένεται να είναι τεράστια νύχτα και θέλουμε να τη θυμόμαστε, εκτός από την εκπληκτική ατμόσφαιρα, για το αποτέλεσμα. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς αλλά ελπίζουμε ότι είναι το πρώτο από τα μεγάλα παιχνίδια που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια».

Όσον αφορά την ατμόσφαιρα και την στήριξη του κόσμου, ο Χέντερσον τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος απλά που θα βγω και θα παίξω μπροστά στον κόσμο μας, στο Anfield. Θα είναι μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Βλέπεις τους οπαδούς να σηκώνουν το γήπεδο στο πόδι και πραγματικά ανατριχιάζεις. Όταν φτάνεις στο γήπεδο με το λεωφορείο και ο κόσμος είναι απέξω και τραγουδάει είναι ένα απίστευτο συναίσθημα που σε προετοιμάζει για το παιχνίδι».

Για το τι περιμένει από την Ρόμα και συγκεκριμένα από τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο: «Μπορείς να το δεις με δυο διαφορετικούς τρόπους για να είμαι ειλικρινής. Στο τέλος της ημέρας είναι δυο παιχνίδια ποδοσφαίρου και πρέπει να παλέψεις να κερδίσεις και τα δυο, όσο δύσκολο και να είναι απέναντι σε μια τόσο καλή αντίπαλο». Πρέπει να βγεις εκεί έξω και να μείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Πηγαίνει βήμα-βήμα, παίζεις το πρώτο παιχνίδι και στη συνέχεια συγκεντρώνεσαι στο δεύτερο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αν το κάνουμε, τότε πιθανότατα θα είμαστε σε καλή θέση ενόψει του αγώνα της Ρόμης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ