Τούχελ vs Γκουαρντιόλα: Ποιος ο νικητής στις μεταξύ τους μονομαχίες; (vid)

Τούχελ vs Γκουαρντιόλα: Ποιος ο νικητής στις μεταξύ τους μονομαχίες; (vid)

Ποιος είναι ο νικητής στις μεταξύ τους μάχες και ποιος έχει πάρει τη σπουδαιότερη; Δείτε αναλυτικά τι έχει γίνει στην προσωπική μονομαχία του Ισπανού εναντίον του Γερμανού.

Τούχελ vs Γκουαρντιόλα: Ποιος κερδίζει και ποιος έχει τη σπουδαιότερη νίκη όλων;

Η Μάντσεστερ Σιτι συγκρούεται σήμερα στον πρώτο προημιτελικό του Champions League στο «Έτιχαντ» κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (22:00), όπου… άλλον περιμέναμε να δούμε και άλλον βλέπουμε… Η γερμανική ομάδα συγκεκριμένα απέλυσε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν με τον Τόμας Τούχελ να έρχεται τελικώς στον πάγκο της και να κοντράρεται απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις με Αταμάν και Παναθηναϊκό: Τι λένε οι Ισπανοί, πώς εμπλέκεται ο Λάσο

Μία μάχη που έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν. Γιατί;

Γιατί ο Πεπ έχει βρεθεί στο παρελθόν στον πάγκο της Μπάγερν ενώ ο Τούχελ έχει περάσει από αυτούς των Μάιντς, Ντόρτμουντ, ενώ φυσικά τον έχει αντιμετωπίσει και σε ουδέτερο έδαφος , σε αγγλικό για την ακρίβεια αφού βρίσκονταν στον πάγκο της Τσέλσι.

Τώρα, όσον αφορά το ποιος προηγείται στις μάχες των δυο, αυτός είναι ο Γκουαρντιόλα, κι αυτό γιατί ίσως και να έχει αντιμετωπίσει με ισχυρότερα ρόστερ τον Τούχελ. Συγκεκριμένα ο Πεπ έχει κερδίσει τον Γερμανό όσο εκείνος προπονούσε τη Μάιντς, δυο φορές.

Μπάγερν – Μάιντς: 4-1 ( 19 Οκτωβρίου 2013)

Μάιντς- Μπάγερν: 0-2 ( 22 Μαρτίου 2014)

Αργότερα ο Τούχελ πήγε στη Ντόρτμουντ, τι έγινε εκεί; Δυο νίκες ο Ισπανός και μία ισοπαλία.

Μπάγερν Μονάχου- Ντόρτμουντ 5-1 (4 Οκτωβρίου 2015)

Ντόρτμουντ- Μπάγερν Μονάχου 0-0 ( 5 Μαρτίου 2016)

Μπάγερν Μονάχου- Ντόρτμουντ 4-3 ( 21 Μαΐου 2016)

Η μάχη τους κατόπιν μεταφέρθηκε επί αγγλικού εδάφους με τον Τούχελ να κερδίζει τρία σερί ματς εκ των οποίων το ένα, σπουδαίας σημασίας. Αυτό στον τελικό του Champions League στις 29 Μαΐου 2021 με 1-0 και σκόρερ τον Κάι Χάβερτς.

Στα άλλα ματς είχαμε τα εξής -υπέρ του Γερμανού- αποτελέσματα:

Τσέλσι- Μάντσεστερ Σίτι 1-0 ( 17 Απριλίου 2021)

Μάντσεστερ Σίτι Τσέλσι 1-2 ( 8 Μαΐου 2021)

Από εκεί και μετά μόνο ήττες η Τσέλσι:

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (25 Σεπτεμβρίου 2021)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0 ( 15 Ιανουαρίου 2022)

Η μερίδα του λέοντος λοιπόν πάει στον Ισπανό (6 νίκες, 3 ήττες), με τον Γερμανό να τον κερδίζει στην Τσέλσι με ένα στυλ παιχνιδιού πιο αμυντικογενές και πιο ορθολογικό, πειθαρχημένο και απλό κατά βάση, γιατί και το ποδόσφαιρο είναι απλό.

Από τακτικής άποψης:

Ο Γκουαρντιόλα γενικότερα παίζει ένα στυλ παιχνιδιού που βασίζεται στη δημιουργία, την τεχνική και την κατοχή μπάλας. Αγαπημένο του σύστημα το 4-3-3 και το πήρε από τον Φράνκ Ράικαρντ (στη Μπαρτσελόνα ακόμα). Πλέον στη Σίτι και με τον Χάαλαντ «killer» στην επίθεση, παίζει κυρίως με 3-2-4-1.

Απεναντίας στον Τούχελ αρέσει να έχει ανάπτυξη από τα φτερά με ένα σύστημα με 3-4-2-1, και τον ίδιο πριν από καθοριστικά παιχνίδια να ανεβάζει την ένταση στις προπονήσεις. Τελευταία βέβαια τον είδαμε σε σύστημα 4-1-4-1 με πλέι μέικερ τον Κίμιχ, είτε με 4-2-3-1 -ανάλογα και τον αντίπαλο-.

Εδώ βέβαια έχουμε έναν προπονητή σε μία νέα ομάδα κόντρα σε έναν που είναι χρόνια στη δική του. Το ποιος θα κερδίσει τώρα, δεν το γνωρίζουμε. Η ιστορία δείχνει Πεπ αλλά όταν παίρνει φόρα ο Τόμας παίρνει και τον… αέρα όπως λένε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ